0
.
بیشترین و کمترین مقدار کافئین متعلق به کدام قهوه هاست؟

کافئین ماده ای است که در برخی نوشیدنی ها از جمله قهوه به میزان متفاوتی وجود دارد. روش های زیادی برای حذف و کاهش کافئین در دانه های قهوه، به کار گرفته شده است ولی با هیچ کدام از این روش ها کافئین به طور کامل از بین نرفته و فقط به حداقل خود می رسد اگر شما هم به نوشیدن قهوه علاقه دارید ولی به دلیل حساسیت به کافئین از مصرف آن محروم مانده اید و یا اگر جزو کسانی هستید که از مصرف قهوه در شبانه روز لذت می‌برید و از عاشقان قهوه به حساب می آیید، توجه داشته باشید که مطالب مفیدی در این مقاله با موضوع بیشترین و کمترین مقدار کافئین متعلق به کدام قهوه هاست؟ برایتان درنظر گرفته ایم تا با آگاهی از میزان کافئین انواع قهوه ها هنگام خرید قهوه با اطلاعات بیشتری قهوه مورد نظرتان را انتخاب کنید و یا اینکه در هنگام مصرف با آگاهی از میزان کافئین قهوه مورد استفاده تان و توانایی تحمل بدنتان در مقابل کافئین اطلاعات لازم در این مورد را داشته باشید تا با مشکلات و عوارض کافئین درگیر نشوید.

در این مقاله ابتدا لازم دانستیم تا با شما درباره مواردی از قبیل کافئین و عوامل موثر بر میزان کافئین در قهوه و بررسی انواع دان قهوه از لحاظ میزان کافئین صحبت کنیم و پس از آشنایی با این موارد به موضوع اصلی می پردازیم، با ما همراه باشید.

برای خرید قهوه می توانید همین حال سفارش خود را ثبت کنید.

 

کافئین چیست؟

 

کافئین چیست؟

کافئین یک ماده شیمیایی خوراکی تلخ است که به طور طبیعی در برگ ها و میوه های گیاهان مختلف از جمله قهوه، کاکائو و چای وجود دارد. منبع طبیعی کافئین گواراناست، گوارانا نوعی گیاه مغذی برای مبارزه با گرسنگی می باشد که در برزیل کشف شده است. کافئین نوعی داروی محرک می باشد و با اثر گذاری بر روی گیرنده های مرتبط با وقت خواب، آنها را مختل کرده و مانع به خواب رفتن فرد مصرف کننده می شود.

به دلیل اختلال و وقفه ایجاد شده بعد از مصرف کافئین، دوپامین مدت زمان طولانی تری در بدن می ماند و سبب هوشیاری، تمرکز، بهبود حافظه کوتاه مدت می شود، اما اگر در مصرف کافئین زیاده روی کنید ممکن است نسبت به آن اعتیاد پیدا کنید و بعد از مدتی برای رسیدن به همان اثر به دوزهای بیشتر و بیشتر نیاز خواهید داشت.

مصرف میزان زیادی از کافئین باعث اضطراب و ایجاد اختلال در خواب می شود. اما مصرف کافئین در دوزهای کمترموجب احساس شادابی و تمرکز بیشتر در فرد می شود.

بهتر است بدانید نوشیدنی ها از نظر میزان کافئین متفاوتند. این ماده در نوشابه های انرژی زا، شکلات های تخته ای و برخی داروهای بدون نسخه مانند شربت سرفه و داروهای لاغری نیز به مقدار کم وجود دارد.

 

3 عامل موثر بر میزان کافئین در قهوه کدامند؟

سه عامل مهم و موثر بر کافئین قهوه عبارتند از نوع دان قهوه، درجه رُست دانه ها و روش دم آوری قهوه، که با استفاده صحیح از این روش ها و عوامل، کافئین نوشیدنی می تواند قابل تنظیم باشد. اولین و مهمترین عامل موثر بر میزان کافئین قهوه، نوع دان قهوه می باشد که باید بسته به میزان کافئین مد نظر خود، دان قهوه مناسب را انتخاب کنید. در ادامه به صورت دقیق تر و واضح به معرفی دان قهوه مناسب هر نوع نوشیدنی کم کافئین یا پر کافئین می پردازیم.

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر میزان کافئین نوشیدنی، درجه رُست دانه های قهوه می باشد که باید به طور اصولی انجام شود تا قهوه عطر و طعم خود را از دست ندهد. درجه رُست هرچه بیشتر باشد، قهوه کافئین کمتری خواهد داشت. هنگام خرید قهوه بهتر است با توجه به میزان کافئین درخواستی خود، درجه رُست مدنظر را از فروشنده بخواهید تا قهوه ای مطابق با سلیقه خود تحویل بگیرید.

برای مطالعه بیشتر مقاله انواع رُست قهوه را بخوانید.

روش دم آوری قهوه نیز می تواند از فاکتور های مهم موثر بر کافئین قهوه باشد که دستگاه ها و روش های مختلفی برای این کار وجود دارد. بهتر است برای یافتن روش دم آوری مورد پسند خود با توجه به مقدار کافئین درخواستی به مقاله روش های دم آوری قهوه موجود در وبسایت بسیط کالا مراجعه کنید و با کسب اطلاعات بیشتر، نوشیدنی مورد پسند خود را با میزان کافئین مدنظرتان آماده کنید.

 

قهوه های پر کافئین کدامند؟

قهوه های پرکافئین کدامند؟

میزان کافئین در انواع قهوه متفاوت است. همانطور که گفته شد این تفاوت قهوه ها بستگی به نوع دانه، میزان رُست و روش دم کردن آن ها دارد. دانه های عربیکا و روبوستا دو نژاد اصلی قهوه هستند که اصلی ترین تفاوت این دو دانه مقدار کافئین موجود در آنهاست.
دانه های قهوه روبوستا در کشورها و مناطق مختلفی مثل اندونزی، برزیل و ویتنام کشت می شوند که از لحاظ خصوصیات کلی باهم متفاوت اند. پرکافئین ترین قهوه های نوع روبوستا قهوه جاوا و اندونزی شناخته می شوند. معمولا در قهوه های کافئین بالا از این نوع دان قهوه استفاده می شود که قیمت کمتری نیز نسبت به دانه های عربیکا دارد. اگر از مصرف کافئین بالا لذت می برید، روبوستا بهترین گزینه برای شماست. در روشهای دم آوری نیز اسپرسو، قهوه ترک و کلد برو نسبت به بقیه قهوه ها دارای کافئین بیشتری هستند و می توانند جزء نمونه های بارز قهوه های پر کافئین باشند.

 

برای داشتن قهوه پر کافئین چه نوع رستی مناسب است؟

 

نوع رست مناسب قهوه های پر کافئین

دانه های قهوه سبز پس از برداشت برای آزاد شدن عطر و طعم نیاز به برشته شدن (رُست) دارند. این کار در کشورهای مختلف یک روش مشترک دارد، تنها تفاوت میزان رست دانه ها می باشد. کافئین دانه ها با برشته شدن کاهش پیدا می کند و دانه های قهوه پس از دریافت حرارت مقداری از کافئین خود را از دست می دهند.
میزان رست از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر حفظ مقدار کافئین است که به ترتیب از میزان رست کم به زیاد: رست لایت، مدیوم و دارک را می توان نام برد. دانه ها با رست لایت، کافئین بیشتری را در خود حفظ می کنند و در نتیجه برای قهوه های کافئین بالا مناسب تر هستند. 
البته نوع دانه و میزان رست به تنهایی برای تهیه یک قهوه پر کافئین کافی نیستند و روش دم نیز در این مورد بسیار تاثیر گذار است، بهتر است در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با روش دم کردن مناسب برای داشتن قهوه پرکافئین آشنا شوید.

 

روش دم آوری موثر در داشتن قهوه پر کافئین

طرز تهیه قهوه های پرکافئین

 

روش دم آوری قهوه نیز مانند رُست قهوه یکی از عوامل مهم در میزان کافئین قهوه می باشد. مقدار و کیفیت آب مصرفی در طعم و میزان کافئین نوشیدنی های شما تاثیر گذار است زیرا کافئین محلول در آب است و هرچه قهوه شما با آب، بیشتر در تماس باشد، کافئین بیشتری آزاد می شود. همچنین دمای آب هم در این فرآیند تاثیر بسزایی دارد هرچه دمای آب بالا باشد، قهوه شما کافئین بیشتری دارد.
اما بهتر است بدانید کافئین نیز مانند دیگر مواد شیمیایی عوارض و فوایدی دارد. زیاده روی در مصرف این ماده از جذب مواد معدنی از جمله آهن جلوگیری می کند و باعث انقباض عروق خونی، تحریک پذیری و عصبی شدن فرد می شود. در ادامه بهتر است در مورد عوارض کافئین بیشتر بدانیم تا در صورت ایجاد مشکل، مصرف آن را متوقف کرده و نوشیدنی های بدون کافئین را جایگزین کنید. 

 

عوارض مصرف بیش از حد کافئین 

عوارض مصرف بیش از حد کافئین

1. حملات اضطرابی

زیاده روی در مصرف این ماده موجب ایجاد احساس اضطراب می شود که در ادامه عصبانیت و بی قراری را به همراه دارد.

2. اختلالات معده 

کافئین موجب افزایش ترشح اسید معده شده و ممکن است اختلالاتی در بدن ایجاد کند که فرد دچار حالت تهوع، نفخ، گرفتگی معده و اسهال شود.

3. بی خوابی

مصرف بیش از اندازه کافئین، گیرنده های خواب را مختل کرده و باعث به هم خوردن ساعت خواب و بیداری می شود که به شدت برای بدن مضر و خطرناک می باشد.

4. پوکی استخوان

ممکن است کافئین بالا از جذب مواد معدنی مانند کلسیم ممانعت کند و سبب پوکی استخوان در افراد شود.

در ادامه به بررسی قهوه های کم کافئین و رُست و روش دم آوری مناسب این نوع قهوه ها می پردازیم.

 

قهوه های کم کافئین کدامند؟

 

قهوه های کم کافئین کدامند؟

همانطور که می دانید دانه های عربیکا از پرکاربردترین و اصلی ترین نوع قهوه ها هستند که نسبت به دانه های روبوستا دارای کافئین کمتری می باشند. اکثریت مردم در طول روز از قهوه عربیکا استفاده می کنند. این نوع کاملا مناسب کسانی است که نسبت به کافئین، حساسیت دارند و پس از مصرف قهوه های کافئین بالا احساس ناخوشایندی می کنند.

دانه های عربیکا نسبت به دانه های روبوستا مزه شیرین تر و عطر و طعم بهتری دارند به همین دلیل از محبوبیت بیشتری در میان مردم برخوردارند. قهوه عربیکا با تنوع بالا اغلب در کشورهای مختلف از جمله برزیل، یمن، سودان و... کشت می شود.
تیپیکا، بوربن، کاتورا، کاتیمور، گشا و کاتوای از انواع مختلف قهوه عربیکا می باشند که بسیار پرطرفدار هستند. اگر طرفدار قهوه های خوش طعم، خوش عطر و کم کافئین هستید، قهوه عربیکا می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.


برای داشتن قهوه کم کافئین چه نوع رستی مناسب است؟

 

نوع رست مناسب قهوه های کم کافئین

میزان رُست دانه های مختلف قهوه با هم متفاوت می باشد به همین دلیل است که دانه ها طعم و رنگ متغیری دارند. در واقع هرچه میزان رست دانه ها بیشتر باشد، دارای کافئین کمتری می باشند. بیشترین میزان رست، رست دارک نام دارد که مناسب ترین نوع رست برای قهوه کم کافئین یا بدون کافئین، می باشد. دانه ها در فرایند رست دارک به دلیل حرارت بالا و مدت زمان زیاد، بیشتر کافئین خود را از دست می دهند و به این ترتیب قهوه های کم کافئین به وجود می آید.


قهوه دی کف یا بدون کافئین چیست؟

برای تهیه یک قهوه کم کافئین، با یک فرآیند غیر شیمیایی دانه های سبز قهوه عربیکا را در دی اکسید کربن خیسانده و با ایجاد شرایط خاص، کافئین موجود در دانه ها را استخراج کرده و سپس خشک و بسته بندی می کنند. البته با این روش کافئین کامل خارج نمی شود و مقدار بسیار کمی کافئین در دانه ها باقی می ماند. طبق تحقیقات انجام شده در 180 میلی لیتر نوشیدنی قهوه دی کف نزدیک به 5 میلی گرم کافئین وجود دارد که در مقایسه با قهوه های معمولی بسیار کم است زیرا مقدار کافئین در همان حجم از قهوه معمولی از 70 گرم تا 140 گرم متغیر می باشد. قهوه دی کف عطر و طعمی ملایم تر نسبت به قهوه معمولی دارد و به دلیل عطر و طعم ملایم و خوشایند و کافئین ناچیز، این قهوه طرفداران خاص خود را دارد.

 

طرز تهیه قهوه بدون کافئین
 

طرز تهیه قهوه بدون کافئین

این قهوه بهتر است در دستگاه های قهوه ساز مانند موکاپات آماده شود زیرا در صورتی که به روش قهوه ترک آماده کنید، کاملا عطر و طعم خود را از دست خواهد داد. اگر به روش اصولی آماده شود عطر و طعم به نسبت ملایم تری دارد و رنگ آن بسته به روش استخراج کافئین و میزان رست دانه تغییر می کند.
قهوه دی کف فواید زیادی دارد به طور مثال افرادی که نسبت به کافئین حساسیت دارند می توانند با مصرف این نوع قهوه هم از نوشیدن یک فنجان قهوه لذت ببرند و هم از آسیب های ناشی از حساسیت به این ماده در امان بمانند.
 

فواید قهوه بدون کافئین 
 

فواید قهوه بدون کافئین

1. کسانی که هنگام مصرف قهوه، دچار رفلاکس یا اختلالات معده می شوند، می توانند این قهوه را جایگزین قهوه های معمولی کنند.

2. قهوه دی کف دارای آنتی اکسیدان بسیار بالا است که برای پیشگیری از انواع بیماری مفید می باشد.

3. مصرف قهوه بدون کافئین از ابتلا به دیابت نوع 2 ممانعت می کند و در صورتی که درگیر این بیماری باشید، از پیشرفت آن جلوگیری می کند.

4. طبق تحقیقات انجام شده در سال های اخیر مشخص شده است کسانی که قهوه دی کف مصرف می کنند از سکته قلبی و مغزی در امان می مانند و این قهوه باعث کاهش مرگ زودرس می شود.

5. آنتی اکسیدان های موجود در دی کف با مبارزه با رادیکال های آزاد باعث می شوند که شما صاحب یک پوست زیبا و بدون چروک شوید.

ناگفته نماند که قهوه دی کف علاوه بر فواید، عوارضی نیز به همراه دارد که حتما باید توجه داشته باشید و در صورت بروز یکی از این علائم حتما مصرف آن را ترک کنید. پس با ما همراه باشید تا در مورد عوارض این قهوه بیشتر بدانید.

 

عوارض قهوه بدون کافئین 

عوارض قهوه بدون کافئین

1. افزایش ضربان قلب

2. سردرد

3. اختلال در گوارش

4. بی قراری 

5. بی خوابی 

6. خارش پوست

7. کهیر زدن 

8. تورم گلو و زبان

 

قهوه 70 30 چیست؟

ممکن است شما دنبال قهوه ای باشید که با وجود عطر و طعم مطلوب، کافئین بالایی هم داشته باشد. در این حالت می توانیم قهوه 70 30 را به شما پیشنهاد کنیم. این قهوه نوعی قهوه میکس از دان قهوه عربیکا و روبوستا می باشد که 70% آن را قهوه روبوستا و 30% دیگر را دان قهوه عربیکا تشکیل می دهد. قهوه 70 30 به دلیل وجود دان قهوه روبوستا یک قهوه قوی و کافئین بالا می باشد که ترکیب آن با دان قهوه عربیکا باعث ایجاد عطر ملایم و طعمی شیرین می شود. در واقع در این میکس قهوه، دان قهوه ها همدیگر را خنثی می کنند و یک قهوه با کافئین بالا و عطر و طعم خوب به وجود می آورند.

می‌توانید همین حالا خرید کاپوچینو خود را از طریق شعبه آنلاین بسیط (بسیط-کالا) و یا با مراجعه به شعبه حضوری بسیط انجام دهید.

 

خرید قهوه پر کافئین و کم کافئین

در صورت تمایل به خرید قهوه با مقدار کافئین مدنظر خود، توصیه می کنیم حتما از فروشگاه ها یا مراکز معتبر خرید و فروش قهوه، خرید کنید. مجموعه بسیط Basit در ارومیه وارد کننده بهترین نوع از دان های قهوه از سراسر جهان می باشد و تمامی مراحل رست و فرآوری توسط کادر حرفه ای در کارگاههای کاملا مکانیزه این مجموعه انجام می شود. شما می توانید هر نوع قهوه با مقدار کافئین و رُست مدنظر خود را از بسیط کالا ( شعبه آنلاین بسیط) با خیال راحت و اطمینان تهیه کنید و از مصرف آن لذت ببرید.

 

جمع بندی و نتیجه گیری

در مقاله بیشترین و کمترین مقدار کافئین متعلق به کدام قهوه هاست؟ سعی کردیم تمامی اطلاعات مربوط به میزان کافئین دانه های قهوه و تهیه قهوه هایی که بیشترین و کمترین مقدار کافئین را دارند، در اختیار شما بگذاریم. همچنین در این مقاله با شما در مورد فواید و عوارض مصرف قهوه های پرکافئین و کم کافئین صحبت کردیم و در مورد قهوه با ترکیب 30 70 نیز توضیحاتی ارائه دادیم. اگر تا اینجا با ما همراه بودید، مطمئنا اطلاعات کافی برای انتخاب قهوه مناسب خود را دارید.
بهتر است هیچ گاه در مصرف کافئین زیاده روی نکنید تا با مشکلات جسمانی ذکر شده مواجه نشوید. همچنین در مصرف قهوه بدون کافئین نیز به وجود علائم ناخوشایند پس از مصرف دقت کنید و در صورت مشاهده ی علائم ذکر شده، حدالامکان از مصرف آن دوری کنید.


تاریخ: 14:17 - 1402/05/07 | دفعات بازدید: 1446

نظرات


برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید

loading بسیط کالا(شعبه آنلاین بسیط)