0
.
نکات مهم در 12 روش دم آوری قهوه

آیا شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که برای دم کردن قهوه، به دنبال تهیه دم ابزارهای مختلف می باشند و هنگام استفاده از هر دستگاه کاملا دقیق و طبق اصول کار با آن دستگاه پیش می روند یا اینکه ترجیح می دهید به جای وقت تلف کردن با دم آوری مرحله به مرحله و دقیق، با ساده ترین روش و اندازه های چشمی قهوه خود را آماده کنید؟ اگر شما هم مثل اکثریت مردم در دسته دوم قرار دارید باید بدانید که برای تهیه قهوه مورد علاقه خود با عطر و طعم یا کافئین مورد انتظارتان باید مانند دسته اول دقیق عمل کنید و از نحوه کار با دم ابزارهای مختلف و دمای آب مورد نیاز اطلاعات کافی داشته باشید. ما برای راحتی شما، در مقاله 12 روش مختلف دم آوری قهوه تمامی موارد مهم را با جزئیات جمع آوری کرده و با ساده ترین و واضح ترین توضیحات در اختیار تان قرار داده ایم.

خرید قهوه خود را می‌توانید از طریق بسیط کالا (شعبه آنلاین بسیط) و یا با مراجعه حضوری به شعبه مرکزی بسیط انجام دهید.

 

روش های دم آوری قهوه

روش های دم آوری قهوه

روش دم آوری قهوه از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر میزان کافئین و طعم قهوه است. دم ابزارها و روش های مختلفی برای دم آوری قهوه وجود دارد که روش های دم قهوه به طور کلی به 3 دسته اصلی (غوطه وری یا همجواری، چکه ای یا پوراور و دم آوری تحت فشار) تقسیم می شوند. اسپرسو، فرانسه، قهوه ترک، عربی و دمی نیز از عامیانه ترین روش های دم آوری هستند.
با ما همراه باشید تا با زیر مجموعه های سه روش ذکر شده بیشتر آشنا شوید و بتوانید قهوه ای با عطر و طعم خوشایند و مطابق با سلیقه خود آماده کنید. در ادامه مقاله نکات مهم در 12 روش دم آوری قهوه به بررسی تک به تک مراحل و نکات مهم روش های دم آوری می پردازیم و با تکنیک های بیشتری آشنا می شویم.

 

 

روش دم آوری غوطه وری و همجواری

 

رایج ترین روش های دم آوری قهوه، در دسته دم آوری به روش غوطه وری قرار دارد که در این روش قهوه آسیاب شده به طور کامل در آب غوطه ور می شود و بعد از 4 الی 5 دقیقه، آب عصاره قهوه را به خود می گیرد.
اولین تکنیک رایج برای روش غوطه وری، استفاده از فرنچ پرس می باشد و دومین تکنیک، دم آوری قهوه به روش قهوه ترک است. سرعت عصاره گیری در روش همجواری به دلیل اشباع شدن نوشیدنی با حل شدن مواد جامد در آب، به مرور زمان کاهش می یابد. قهوه فرانسه، ترک، کلد برو، کلور همگی همگی جزو این دسته از روش دم آوری هستند.
در همه روش های غوطه وری به دلیل باقی ماندن تفاله و ذرات ریز قهوه نیاز به فیلتر وجود دارد که وظیفه حذف تفاله ها را بر عهده می گیرد. در روش های مختلف دم آوری از فیلتر‌های مختلف استفاده می شود، (برای مثال در فرنچ پرس از فیلتر فلزی، در کلِور از فیلتر کاغذی و در روش قهوه ترک به صورت بدون فیلتر قهوه را آماده می کنیم.)

بیشتر بدانیم: آشنایی با انواع قهوه

 

1.ایروپرس

ایروپرس

این دستگاه بیشتر در میان گردشگران قهوه دوست، پرطرفدار می باشد و برخی می گویند این بهترین قهوه ای است که تا به حال چشیده اند. با دستگاه ایروپرس، شما با کمترین تلاش، فقط با داشتن نوع آسیاب مناسب، دمای مناسب آب، سطح مناسب فشار هوا در عرض چند دقیقه تجربه یک نوشیدنی خوش طعم، غنی و خالص را خواهید داشت.
نوع آسیاب کاملا به مزاج خود شما بستگی دارد و با هر نوع آسیابی می توانید یک نوشیدنی خوش رنگ و خوش طعم آماده کنید. کار با دستگاه ایروپرس بسیار آسان است. فقط کافیست قهوه آسیاب شده و آب را با هم مخلوط کرده و اجازه دهید تا به آرامی با هم دم بکشند.

 

2.فرنچ پرس

فرنچ پرس

در دستگاه فرنچ پرس، آسیاب قهوه باید به اندازه ای باشد که ذرات در فیلتر گیر کرده و وارد دم نهایی نشوند، نوشیدنی ای که در فرنچ پرس آماده می شود، طعمی منحصر به فرد و ملایم تری دارد که از جوشاندن آب تا غوطه وری تقریبا حدود 10 دقیقه زمان نیاز دارد.
نوشیدنی حاصل، مقداری رسوب دارد پس بهتر است از نوشیدن چند جرعه آخر فنجان خودداری کنید. کار با دستگاه فرنچ پرس مانند ایرو پرس بسیار راحت می باشد.

بیشتر بدانیم: طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس

 

3.کیسه قهوه

کیسه قهوه

راحت ترین و سریع ترین راه برای دم آوری قهوه، استفاده از کیسه های قهوه می باشد که شاید همه شما بدون توضیح دادن مراحل دم کردن قهوه کیسه ای را بدانید، به این صورت که خیلی راحت می توانید کیسه قهوه را درون آب داغ قرار دهید و فقط چند دقیقه صبر کنید تا قهوه شما آماده شود.
طعم قهوه های کیسه ای تعریف زیادی ندارد ولی شما می توانید در ادامه این مقاله طریقه درست کردن کیسه های قهوه و دم آوری آن را یاد بگیرید و با آسان ترین روش یک قهوه خوش طعم کاملا مناسب مزاج خود آماده کنید.
برای درست کردن کیسه قهوه، دانه های قهوه با میزان کافئین، رُست و نوع آسیاب (آسیاب ریز مناسب ترین می باشد) مورد علاقه خود را تهیه کنید و درون کیسه های کاغذی یا پارچه‌ای خیلی نازک قرار دهید. سپس می توانید به راحتی کیسه را در داخل آب داغ قرار دهید و قهوه خود را سریعا آماده کرده و میل کنید.

 

4. قهوه ساز سایفون

قهوه ساز سایفون


تهیه قهوه با قهوه ساز سایفون ترکیبی از روش های دم کردن است که یک نوشیدنی با طعمی بی نظیر تحویل می دهد. کار کردن با وکیوم پات (قهوه ساز سایفون) کار آسانی نیست و نیاز به تلاش و فرایند زیادی دارد پس برای استفاده روزانه زیاد مناسب نیست و بسیار وقت گیر است. این دستگاه حدود ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد و با آسیاب متوسط، بهترین خروجی را دارد. نوشیدنی خروجی از این دستگاه بسیار تمیز و خوش طعم می باشد، تنها مشکل کار با این دستگاه این است که تمیز کردن آن فراتر شاید کمی سخت و زمان بر باشد.

5.قهوه ترک

قهوه ترک

 

قهوه ترک یکی از روش های دم آوری به ظاهر ساده ولی نیازمند مهارت بالاست که روش ابداعی ترک ها از سال 1550 می باشد و در سطح جهان طرفداران زیادی پیدا کرده است. برای آماده کردن قهوه ترک شما به یک قهوه جوش، قهوه ی ریز آسیاب شده (کاملا پودری) و آب نیاز دارید. آب و قهوه را همزمان داخل قهوه جوش ریخته و صبر کنید تا بجوشد. قهوه ترک یک نوشیدنی قوی، فوق العاده خوش طعم و با کف غلیظ می باشد. زمان مورد نیاز برای دم آوری قهوه در این روش حدود ۳ الی ۴ دقیقه می باشد.

بیشتر بدانیم: همه چیز درباره قهوه ترک

برای خرید قهوه ترک به وبسایت بسیط کالا (شعبه آنلاین بسیط) مراجعه کنید

 

روش چکه ای یا پوراُور

دومین روش پرکاربرد دم آوری قهوه، روش پوراُور می باشد که در این روش آب را بر روی پودر قهوه ای که داخل فیلتر کاغذی می باشد، می ریزیم و عصاره آن از طرف دیگر خارج می شود. در پوراُور چون آب به صورت مداوم از پودر قهوه عبور می کند، عصاره گیری بهتر از همجواری می شود و نوشیدنی اشباع نمی شود. پوراُور نیاز به زمان طولانی تری نسبت به غوطه وری دارد.

اگر ذرات قهوه بسیار ریز باشد، جریان آب مسدود می شود و زمان مورد نیاز برای دم بیشتر می شود. در این روش چالش هایی مثل درست قرار ندادن فیلتر کاغذی روی دستگاه و درست نریختن آب روی قهوه، وجود دارد و نیازمند مدت زمان طولانی تری می باشد. با توجه به این شرایط توصیه می کنیم افرادی که در مورد دم کردن قهوه کم تجربه هستند، از پوراُور استفاده نکنند و روش های دیگر را برای دم آوری قهوه خود، انتخاب کنند.
کمکس، کالیتا ویو، دریپرجم و V60 از رایج ترین دستگاه های قابل استفاده در این روش عصاره گیری می باشند.

 

1. کمکس

کمکس


روش دم آوری دستگاه کمکس از نوع چکه ای می باشد ولی کار با کمکس به سادگی دستگاه های دیگر نیست. یکی دیگر از تفاوت های این دستگاه با دستگاه های چکه ای دیگر، زیاد بودن حجم آن است. شما باید در مورد اندازه آسیاب، دمای آب و حجم قهوه تسلط داشته باشید.
اندازه آسیاب مورد نیاز دستگاه کمکس باید متوسط مایل به درشت باشد. فیلتر‌های کمکس 30% ضخیم تر از فیلترهای دیگر می باشد در نتیجه رسوب کمتری دارد و نوشیدنی شما غنی تر می باشد. بی شک اگر قهوه تان را به طور اصولی با این روش آماده کنید، یک بار دیگر عاشق قهوه‌ می شوید.

 

2. وی شصت V60

 

دستگاه قهوه ساز v60 جز دستگاه های چکه ای می باشد که مخروطی شکل است، نحوه کار با این دستگاه تقریبا آسان می باشد. برای تهیه این قهوه نیاز به دانه های ریز آسیاب شده دارید. ابتدا باید فیلتر کاغذی را به شکل مخروطی تا کنید و داخل لیوان مخروطی قرار دهید سپس مقداری آب داغ بر روی فیلتر بریزید تا کامل خیس شود و قهوه طعم و عطر کاغذ به خود نگیرد. آب داخل سرور را دور بریزید و قهوه را داخل فیلتر بریزید. برای هر نفر 15 گرم قهوه استفاده کنید.

در مرحله بعد آب داغ را به آرامی بر روی قهوه بریزید تا کامل خیس شود سپس آب و قهوه را با قاشق هم بزنید و 30 ثانیه منتظر بمانید تا کربن دی اکسید قهوه خارج شود. 250 میلی لیتر آب داغ را به صورت دورانی و به آرامی بر روی قهوه بریزید تا به طور کامل سطح بالای فیلتر را بپوشاند. پس از آن 3 دقیقه صبر کنید تا قهوه کامل از فیلتر عبور کرده و داخل سرور بریزد. حال قهوه شما آماده سرو می باشد.این روش محبوب فقط برای دم آوری یک فنجان قهوه مناسب می باشد که بعد از آماده کردن متوجه می شوید که چقدر نوشیدنی شما شفاف، ظریف و خوش طعم است.

 

3. کالیتا ویو

کالیتا ویو


کالیتا ویو دستگاهی شبیه به v60 می باشد با این تفاوت که خروجی دستگاه کالیتا مسطح می باشد که باعث می شود آب و قهوه، مدت زمان بیشتری با هم در ارتباط باشند. کالیتا ویو دارای سه سوراخ خروجی است به همین دلیل به جای اینکه آب از یک سوراخ خارج شود به صورت یکدست از سطح صاف دستگاه چکیده می شود.
برای کار با این دستگاه، آب داغ را بر روی فیلتر بریزید تا فیلتر تمیز و ویو گرم شود. سپس آب داخل ویو را دور بریزید. ۴۰ گرم قهوه آسیاب شده را داخل فیلتر قرار دهید و حدود ۸۰ گرم آب بر روی آن ریخته و زمان بگیرید. خوب هم بزنید و پس از ۳۰ ثانیه دوباره همان مقدار آب بر روی آن بریزید، باید ۶۴۰ میلی گرم آب را در چند مرحله با فاصله ۳۰ ثانیه بر روی قهوه آسیاب شده بریزید و اجازه دهید تا آب به طور کامل از فیلتر عبور کند. در آخر فیلتر را جمع کرده و به کناره های ظرف فشار دهید تا آب کامل از آن بچکد.

 

4. کلور دریپر

کلور دریپر

کلور دریپر از دستگاه های روش پور اُور می باشد که مقداری متفاوت از دیگر دم ابزار ها می باشد. زمان همنشینی و عصاره گیری در این دم ابزار نسبت به بقیه دم ابزارهای پور اُور بیشتر است. کار با این دستگاه بسیار آسان می باشد و آسیاب مورد نیاز برای این دم ابزار، باید کمی درشت و نزدیک به آسیاب فرنچ پرس باشد. برای دم آوری قهوه با این دم ابزار پس از عصاره گیری نیاز به 3 الی 4 دقیقه زمان دارید تا قهوه دم بکشد. این دستگاه دارای یک وسیله مخروطی شکل است که وقتی بر روی فنجان قرار داده می شود از انتهای آن دریچه کوچکی به صورت هوشمندانه باز می شود و قهوه به آرامی داخل فنجان می ریزد و دارای در پوشی است که از سرد شدن قهوه جلوگیری می کند.

 

5.پرکولاتور برقی

پرکولاتور برقی


پرکولاتور برقی یک دستگاه بسیار ساده و قدیمی می باشد. کار با این دستگاه بسیار آسان است فقط کافیست قهوه و آب را باهم داخل آن بریزید و دستگاه را روشن کنید. قهوه چندین بار در پرکولاتور جوشانده می شود تا استخراج بیشتری صورت گیرد. بعد از۱۰ دقیقه یک قهوه تلخ آماده دارید.

دم آوری تحت فشار


دم آوری تحت فشار، محبوب ترین روش دم آوری قهوه‌ می باشد که اسپرسو نمونه بارز برای این روش است. در این روش آب با فشار بسیار بالا از میان پودر قهوه عبور داده می شود و عصاره قهوه را خارج می کند.
میزان فشار بسته به دستگاه های مختلف، متغیر است. هرچه فشار بیشتر، عصاره گیری بیشتر و هرچه فشار کمتر، عصاره گیری کمتر اتفاق می افتد. دستگاه اسپرسو ساز، ایروپرس و موکاپات جز دستگاه هایی هستند که نوشیدنی شما را با روش تحت فشار آماده می کنند.

 

1. اسپرسو ساز

پرکولاتور برقی


امروزه دستگاه های اسپرسو ساز در اشکال و سایزهای مختلف وجود دارد که برای درست کردن اسپرسو، آب با فشار بالا از درون محفظه ای از دانه های ریز آسیاب شده ی قهوه عبور می کند و در نتیجه یک شات اسپرسو قوی، تیز و پرطعم به ما تحویل می دهد.

برای اسپرسو نیاز به آسیاب خوب دارید. باید میزان آسیاب دانه های قهوه به اندازه ای باشد که در نوک انگشتان شما جمع شود یعنی نه زیاد درشت و نه زیاد ریز استفاده از دستگاه های اهرمی که با دست پمپاژ می شود بیشتر مناسب برای افراد حرفه ای می باشد ولی پیشنهاد می کنیم افراد مبتدی و کسانی که می خواهند تمامی مراحل به عهده دستگاه باشد، دستگاه اسپرسو ساز خودکار تهیه کنند و تمام مراحل کار را به دستگاه بسپارند.

مهارت مورد نیاز برای این روش دم آوری، کاملا به دستگاه شما بستگی دارد. در صورت تمایل به تهیه این دستگاه ها می توانید به راحتی با قیمتی مقرون به صرفه از بسیط کالا (شعبه آنلاین بسیط)، دستگاه اسپرسوساز و تمامی لوازم جانبی آن را تهیه کنید و از کیفیت نوشیدنی های خود لذت ببرید.

بیشتر بدانیم: عصاره گیری کامل قهوه با روش وایس

 

2. موکاپات

موکاپات


در صورتی که تمایلی برای هزینه کردن برای تهیه دستگاه اسپرسو ساز نداشته باشید، شما می توانید موکاپات را جایگزین آن کنید. موکاپات یک روش سریع می باشد که مناسب مواقعی است که عجله دارید. 
برای کار با موکاپات ابتدا شما باید مخزن آب را پر کنید و سپس مخزن قهوه را پر کرده و سطحش را صاف کنید، حالا مخزن قهوه را بر روی مخزن آب قرار دهید و قوری را ببندید.

موکاپات را بر روی شعله ملایم قرار دهید و منتظر بمانید تا آب بجوشد و فرایند عصاره گیری شروع شود. آب در محفظه پایین به جوش می آید و بخار باعث فشاری می شود که آب را از طریق تفاله های قهوه به داخل محفظه بالایی فشار می دهد. انتخاب نوع آسیاب قهوه برای موکاپات بسیار دشوار است، بهتر است از درشت شروع کنید و تا زمانی که بافت و طعم نتیجه نهایی برای شما مناسب باشد، با آسیاب ریزتر پیش بروید. اگر قهوه شما رقیق باشد، یک نوشیدنی ضعیف خواهید داشت ولی اگر درست و اصولی پیش بروید، یک نوشیدنی تلخ و قوی تحویل می گیرید.

بیشتر بدانیم: طرز تهیه قهوه با دستگاه موکاپات

 

تاثیر کیفیت آب در دم آوری قهوه

تاثیر کیفیت آب در دم آوری قهوه

یکی از موارد مهم در دم آوری قهوه، کیفیت آب می باشد. برای تهیه قهوه حدالامکان از آب تصفیه شده یا آب های معدنی با tds 110_150 استفاده کنید تا نوشیدنی شما هم خوش طعم باشد و هم دستگاه و تجهیزات شما آسیب نبیند.
برای دم آوری قهوه، دمای آب باید بین 88_92 درجه سانتی گراد باشد، اگر دمای آب کمتر از 88 درجه باشد، کافئین در آب حل نمی شود و اگر دمای آب بیش از 92 باشد، قهوه بیش از حد عصاره گیری می شود و می سوزد.

برای خرید کاپوچینو می‌توانید به بسیط کالا (شعبه آنلاین بسیط) مراجعه کنید.

جمع بندی و نتیجه گیری

قهوه، جزء نوشیدنیهای پرطرفداردر جهان می باشد و حتی کسانی که علاقه ای به نوشیدن قهوه ندارند، با توجه به تنوع بالا در طعم و روش های دم آوری، می توانند با امتحان کردن روش های مختلف، قهوه ای با طعم مطابق با مزاج و سلیقه خود پیدا کنند و به قهوه علاقه مند شوند.
در مقاله 12 روش مختلف دم آوری قهوه، سعی کردیم تمامی نکات مورد نیاز و تک به تک مراحل رایج ترین روش های دم آوری را در اختیار شما بگذاریم تا قهوه مورد علاقه خود را به راحتی در خانه و محیط کار آماده کنید.
همراهان عزیز بسیط کالا در صورتیکه شما هم روش ها و تجربه های دیگری از دم آوری قهوه دارید می توانید با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.


تاریخ: 13:24 - 1402/05/14 | دفعات بازدید: 255

نظرات


برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید

loading بسیط کالا(شعبه آنلاین بسیط)