کد تخفیف : first
0
.
قهوه ترک چیست؟+ نکات و طرز تهیه

قهوه ترک برخلاف تصور برخی افراد نوعی روش تهیه قهوه است و به معنای قهوه کاشته شده در ترکیه نیست. قهوه ترک از زمان امپراتوری عثمانی، نقش مهمی در فرهنگ، آداب و رسوم و سبک زندگی مردم ترکیه داشته و همچنان بخش جدایی‌ناپذیر از فرهنگ ترکیه شده است و نیز از محبوبیت زیادی در بین مردم سراسر جهان برخوردار است. این روش آماده‌سازی قهوه در خاورمیانه، شمال آفریقا، قفقاز و بالکان رواج بیشتری دارد. با خرید قهوه ترک باکیفیت از بسیط می‌توانید تجربه نوشیدن یک قهوه ترک بی‌نظیر را برای خود رقم بزنید. با ما همراه باشید تا در ادامه به معرفی همه جانبه قهوه ترک بپردازیم.

در مقاله همه چیز درباره قهوه ترک + نکات و طرز تهیه اطلاعاتی را درباره مطالب زیر کسب خواهید کرد:

 قهوه ترک چیست؟
 سفری به گذشته: تاریخچه‌ قهوه ترک و جایگاه آن در فرهنگ جهانی
 قهوه ترک از چه نوع دان قهوه‌ای تهیه می‌شود؟
 درجه رُست مناسب برای قهوه ترک چیست؟
 چطور آسیاب مناسب می‌تواند طعم قهوه ترک شما را متحول کند؟
 قهوه ترک بسیط چیست؟
 ابزار دم مناسب برای قهوه ترک چیست؟
◆ مواد اولیه لازم برای تهیه قهوه ترک
 یک پیشنهاد تازه برای تهیه قهوه ترک
 طرز تهیه قهوه ترک اصیل: گام به گام با ترفندهای حرفه‌ای
 چند روش‌ برای دم کردن قهوه ترک
 نحوه سرو کردن قهوه ترک
◆ علت ته نشین شدن قهوه ترک
◆ مقایسه قهوه ترک با دیگر روش‌های تهیه قهوه
 قهوه ترک در فرهنگ ترکیه
 قهوه ترک نوشیدنی رفاقت‌ها

 

 

قهوه ترک چیست؟

قهوه ترک درواقع یک روش دم آوری قهوه است و نام آن چندان به نوع دانه‌های قهوه مربوط نیست. به این معنی که می‌توان از همان دانه‌هایی که برای درست کردن اسپرسو یا سایر انواع قهوه استفاده می‌شود، برای تهیه قهوه ترک نیز استفاده کرد، با این تفاوت که درجه آسیاب قهوه ترک باید ریزتر از پودر قهوه اسپرسو باشد. اما با این حال ترجیحاتی در استفاده از دانه‌های مختلف وجود دارد که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. قهوه ترک برخلاف بیشتر قهوه‌هایی که ما می‌شناسیم، با ریختن پودر قهوه ترک آسیاب شده در آب و قرار دادن آن روی حرارت درست می‌شود و از این نظر شباهت‌هایی با قهوه عربی دارد. این دو نوع قهوه از معدود قهوه‌های شناخته شده هستند که تفاله آن‌ها نیز در کاپ قهوه ترک ریخته شده و سرو می‌شود، گرچه میزان محبوبیت و نیز شهرت این دو قابل مقایسه نیست. قهوه ترک نسبتا چرب است و روی سطح آن کف یا فومی تشکیل می‌شود که میزان فوم و قوام آن از معیارها و نشانه‌های تشخیص یک قهوه ترک باکیفیت است که به درستی دم شده است. عطر و طعم این قهوه زیاد بوده و مزه آن معمولا همراه با تلخی و ترشی است.

 

اینفوگرافی قهوه ترک

اینفوگرافی قهوه ترک

سفری به گذشته: تاریخچه‌ قهوه ترک و جایگاه آن در فرهنگ جهانی

قهوه ترک یکی از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین روش‌های تهیه قهوه در جهان است. تاریخچه این نوع قهوه به دوران امپراتوری عثمانی بازمی‌گردد و به‌ سرعت به یکی از نمادهای فرهنگی و اجتماعی مردم ترکیه تبدیل شد. در سال 1536 میلادی، یمن به اشغال امپراتوری عثمانی درآمد. والی یمن به نام اوزدمیر پاشا (Özdemir Paşa) در همان اوایل ورودش با قهوه آشنا شد و با شگفتی آن را به دربار سلطان که در آن زمان سلیم یکم بود معرفی کرد. قهوه به سرعت مورد توجه شخص سلطان و درباریان قرار گرفت و به این ترتیب قهوه وارد خاک ترکیه امروزی شد. علاقه سلطان به قهوه در حدی پیش رفت که در مراتب داخلی دربار عثمانی، منصبی به نام kahvecibaşı یا سر قهوه چی به وجود آمد. این مقام، مسئول تشکیلاتی بود که قهوه پادشاه را آماده می‌کردند و حتی در دوره‌هایی تعداد کارکنان تشکیلات تا 40 نفر نیز می‌رسید. احتمالا نوشیدنی‌ای که امروزه به نام قهوه ترک شناخته می‌شود توسط همین افرادی که در دربار قهوه دم می‌کردند، ابداع و تکمیل شده است. در خارج از دربار نیز توسعه شهرت و محبوبیت قهوه با همان سرعت پیش رفت. اولین قهوه خانه استانبول خیلی زود در 1554 تاسیس شد و تاجران و مسافران فراوانی که از این شهر دیدن کرده و قهوه ترک نوشیدند، آوازه قهوه ترک و روش دم کردن آن را تا دورترین نقاط جهان رساندند. در ترکیه، نوشیدن قهوه ترک نه تنها یک لذت فردی، بلکه بخشی از مراسمات اجتماعی و خانوادگی نیز محسوب می‌شود. آیا می‌دانستید که قهوه ترک حتی در یونسکو به عنوان میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است؟ در ادامه مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت.

 

تاریخچه قهوه ترک

عکس اولین قهوه خانه استانبول در سال 1554

 

قهوه ترک از چه نوع دان قهوه‌ای تهیه می‌شود؟

 

دو نوع کلی دانه قهوه به نام‌های عربیکا و روبوستا وجود دارد که به عنوان دان قهوه ترک استفاده می‌شوند و نیز هریک با ویژگی‌های خاص خود شناخته می‌شوند. همان طور که گفتیم در زمان به وجود آمدن قهوه ترک، تولید کننده عمده جهان، کشور یمن امروزی بود. دانه‌های قهوه از یمن به ترکیه می‌آمدند و پس از رُست و آسیاب شدن در این کشور، به کشورهای مختلف دیگری صادر می‌شدند. دانه‌های قهوه عربیکا اسیدیته بالا و عطر و طعم زیادی دارند و کافئین آن‌ها عموما نسبت به گونه دیگر یعنی روبوستا کمتر است. دانه‌های روبوستا عطر ملایم و کافئین بالاتر دارند و اسیدیته آنها کمتر است، درنتیجه مزه ترشی کمتری داشته و تلخی در آن‌ها بیشتر است. در طی سالیان، تولید قهوه یمن کمتر شده و نیاز امپراتوری عثمانی به قهوه بیشتر و بیشتر شد. پس از شروع به کشت قهوه در آمریکای جنوبی، قهوه برزیل در دسترس قرار گرفت که کیفیت آن بسیار به ذائقه ساکنان امپراتوری عثمانی نزدیک بود و در حوالی 1700 میلادی واردات قهوه از برزیل رو به افزایش رفت. امروزه نیز قهوه‌هایی که درصد عربیکای بیشتری دارند در ترکیه طرفداران زیادی دارند و از آن میان عربیکای برزیل همچنان جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است، گرچه در حال حاضر تنوع زیادی وجود دارد و دانه قهوه از اکثر کشورهای تولید کننده، خریداری و وارد می‌شود.

 

همه چیز درباره قهوه ترک + نکات و طرز تهیه

عکس قهوه ترک

درجه رُست مناسب برای قهوه ترک چیست؟

به طور معمول برای تهیه قهوه ترک، دانه‌های قهوه در درجات متفاوتی رُست (به عملیات برشته کردن یا تفت قهوه، رُست گفته می‌شود.) می‌شوند که شامل سه دسته کلی ملایم، متوسط و دارک هستند. هرچقدر از رُست ملایم به سمت رُست دارک حرکت کنیم، رنگ قهوه ترک و دانه‌ها تیره‌تر، حالت اسیدی کمتر و چربی و تلخی آن نیز بیشتر خواهد شد. در واقع می‌توان گفت رست قهوه باعث می‌شود که عطر و طعم واقعی دان قهوه ترک نمایان شود. در گذشته قهوه ترک در خانه‌های مردم و نیز در قهوه خانه‌ها در ماهیتابه‌های ویژه‌ای رُست می‌شد اما به تدریج ماشین آلات ساده‌ای برای این کار ابداع شدند و امروزه دستگاه‌های پیشرفته‌ای وجود دارند که رُست قهوه را با دقت بالایی انجام می‌دهند و این کار معمولا در فروشگاه‌ها و کارخانجات انجام می‌گیرد. رُست قهوه‌های فروشگاه بسیط نیز همگی توسط خود فروشگاه و با نظارت رُسترهای حرفه‌ای بسیط انجام می‌گیرد. در نتیجه در بسیط انواع دانه‌های قهوه ترک بسته به سلایق و ذائقه‌های مختلف، در درجات مختلف رُست شده و به صورت دان یا پودر در اختیار مشتریان قرار می‌گیرند، گرچه رُست متوسط (رست درجه مدیوم) عمومیت بیشتری دارد.

 

چطور آسیاب مناسب می‌تواند طعم قهوه ترک شما را متحول کند؟

یکی از نکات کلیدی در تهیه قهوه ترک، استفاده از آسیاب مناسب، دقیق و یکدست است. دانه‌های قهوه عربیکا و روبوستا برای قهوه ترک باید بسیار ریز آسیاب شوند، به‌طوری‌که پودر حاصل تقریباً مانند آرد باشد. نکته مهم این است که هر چه آسیاب ریزتر باشد، قهوه بهتر و خوش‌طعم‌تر خواهد بود، چرا که بدین طریق فرآیند عصاره‌گیری بهتر انجام می‌گیرد. قبل از رواج آسیاب‌های مدرن، دانه‌های قهوه در خانه‌ها بوسیله هاون‌های ویژه و اختصاصی برای این کار کوبیده می‌شدند و یا برای تولید انبوه بوسیله انواع آسیاب‌ها تبدیل به پودر می‌گشتند. آسیاب‌های دستی خانگی در مرحله بعد به وجود آمدند و عمومیت زیادی هم یافتند. امروزه بیشتر قهوه مورد استفاده در فروشگاه‌ها و کارخانجات با استفاده از آسیاب‌های صنعتی تولید می‌شود. آسیاب‌های خانگی مدرن نیز بصورت محدودتر تولید و استفاده می‌شوند.

 

برای درست کردن قهوه ترک، آسیاب دانه ها در چه حدی باید باشد؟

عکس آسیاب دستی قهوه ترک

 

قهوه ترک بسیط چیست؟

خرید دانه‌های سبز مناسب و انجام مراحل رُست و آسیاب آنها همگی توسط خود مجموعه بسیط به طور دقیق و تخصصی انجام می‌شود. ما در مجموعه بسیط با تکیه بر تجربه طولانی در زمینه انتخاب انواع بسیار متنوع دانه سبز، درجات رُست متفاوت و ترکیب انواع مختلف دانه‌ها، سعی کردیم به ذائقه ایرانی در تهیه قهوه دقت کنیم. معمولا مواد خوراکی‌ای که در فرهنگ‌های دیگر وارد می‌شوند تغییرات کوچکی بر طبق فرهنگ غذایی مقصد پیدا می‌کنند و بنابراین با تطبیق ویژگی‌های اساسی و پایه‌ای قهوه ترک با سلیقه مشتریان گرامی و نیز با به کار گرفتن تجربه‌های طولانی مدت، موفق شدیم انواع مختلف و متفاوتی از ترکیب قهوه ترک را تولید و به شما پیشنهاد کنیم. تجربه ما نشان می‌دهد که ذائقه ما ایرانی‌ها تمایل کمتری به طعم ترشی در قهوه ترک یا حالت اسیدی آن دارد و ته مزه تلخی بیشتر مورد پسند قرار می‌گیرد. شش نوع قهوه ترک پیشنهادی ما شامل موارد زیر هستند:

 

انواع قهوه ترک بسیط

 

قهوه ترک پائولو

این نوع قهوه ترک از دانه‌هایی با رُست دارک تهیه می‌شود در نتیجه رنگ قهوه ترک پائولو بسیط تیره است و برای علاقمندان قهوه دارک مناسب است. تلخی آن بسیار زیاد است و مزه ویژه قهوه دارک به خوبی در آن احساس می‌شود. البته قهوه‌های دارک بر خلاف تصور بسیاری از افراد، کافئین کمتری دارند. به طور کلی اگر این قهوه به درستی دم شود دارای کف یا فوم زیادی بوده و یادآور طعم یک قهوه ترک خوب کلاسیک برای افراد است.

 

قهوه ترک پائولو

عکس قهوه ترک پائولو

 

قهوه ترک ژانیرو

از انواع قهوه ترک محبوب می‌توان به پودر قهوه ترک ژانیرو بسیط اشاره کرد. رُست دانه‌ها متوسط یا مدیوم است. کافئین آن نیز متوسط بوده و عطر و طعم مطبوعی دارد. در واقع طعم مورد انتظار از قهوه در این حالت بسیار مشخص است و به خوبی حس می‌شود. فوم آن زیاد بوده و یک قهوه ایده آل برای بیشتر سلایق و ذائقه‌های مختلف به شمار می‌رود. این قهوه از پرطرفدارترین محصولات بسیط است.

 

قهوه ترک ژانیرو بسیط

عکس قهوه ترک ژانیرو

 

قهوه ترک یونانی

قهوه ترک یونانی بسیط از محصولات ویژه این مجموعه برای سلیقه‌های خاص است. رُست این نوع قهوه مدیوم بوده و میزان کافئین آن متوسط به بالا است. در ترکیبات قهوه ترک یونانی از ادویه‌های خاصی استفاده شده که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به افزودن ادویه هل اشاره کرد که به این قهوه ترک عطر و طعم خاصی بخشیده است. همچنین هل فواید زیادی برای بدن دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به خواص ضد میکروبی آن اشاره کرد. اگر علاقمند به طعم‌های چندلایه و خاص هستید این قهوه می تواند پیشنهاد خوبی برای شما باشد.

 

قهوه ترک یونانی

عکس قهوه ترک یونانی

 

قهوه ترک دیبک

این قهوه ترک دارای شیر است و از ویژگی‌های آن می‌توان به کف یا فوم زیاد و نیز کافئین متوسط اشاره کرد. پودر قهوه ترک دیبک بسیط دارای درجه رست مدیوم است و نیز هنگام نوشیدن آن طعم بی‌نظیر خامه‌ای همراه یک تلخی ملایمی را در دهان خود حس خواهید کرد. دلیل تلخی ملایم این قهوه داشتن شیر در محتویاتش است که طعم تلخی قهوه را خنثی کرده است. در نتیجه اگر طرفدار طعم ملایم قهوه ترک هستید و نیز علاقه‌ای به اضافه کردن شیر یا شکر به قهوه خود ندارید قهوه ترک دیبک بسیط می‌تواند گزینه بسیار خوبی برای شما باشد.

 

قهوه ترک دیبک

عکس قهوه ترک دیبک

 

قهوه هندی

برای کسانی که علاقه به کسب تجربه‌های جدید و آشنایی با طعم‌های خاص و متفاوت دارند قهوه ترک هندی بسیط را پیشنهاد می‌کنیم. این نوع قهوه ترک زیر نظر کارشناسان حرفه‌ای بسیط و با توجه به آداب و سنت‌های دیرینه کشور هند درست شده است. در ترکیبات قهوه ترک هندی از 14 نوع ادویه مختلف استفاده شده که با دقت با یکدیگر ترکیب شده و پروفایل طعمی کاملا متفاوتی را به قهوه ترک بخشیده‌اند. اما با این حال عطر و طعم واقعی و غالب در ترکیب قهوه ترک هندی، طعم قهوه است و در واقع طعم‌ ادویه‌ها آن را تکمیل می‌کند. میزان کافئین متوسط به بالا و درجه رست مدیوم از دیگر ویژگی‌های این قهوه هستند.

 

قهوه هندی

عکس قهوه ترک هندی

 

قهوه ترک لایت بسیط

درجه رست روشن قهوه ترک لایت بسیط باعث شده که عطر و طعم آن کاملا با دیگر درجات رست متفاوت باشد و نیز میزان کافئین آن زیاد است. همچنین تفاوت دیگر آن با درجات رست بیش‌تر این است که رنگ پودر قهوه ترک لایت قهوه‌ای روشن بوده و نیز طعم تلخ کمتری دارد. این قهوه در بسیط از ترکیب بهترین دان‌های عربیکا و روبوستا درست شده و به وسیله بروزترین دستگاه‌های رست برشته شده و سپس به طور کاملا ریز و یکدست آسیاب می‌شوند.

 

قهوه ترک لایت بسیطعکس قهوه ترک لایت

 

ابزار دم مناسب برای قهوه ترک چیست؟

قهوه جوش جذوه مشهورترین و قدیمی ترین ابزار دم قهوه ترک است که همچنان به طور گسترده تولید شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. جنس بدنه جذوه فلزی است و نیز دارای دسته‌ای عموما چوبی (و یا از جنس همان فلز) است و پهنای قاعده بدنه جذوه بیشتر از دهانه یا قسمت بالای آن است. این وسیله به شکل سنتی از مس ساخته می‌شد ولی جذوه‌هایی از جنس فلزات دیگر چون برنج، روی، آلومینیوم و حتی نقره و طلا نیز وجود دارند. جذوه‌ها در اندازه‌های مختلف ساخته می‌شوند و توصیه می‌شود که اندازه جذوه‌ خود را مطابق مقدار قهوه‌ای که دم می‌کنید انتخاب کنید.

 

ابزار دم آوری مناسب قهوه ترک چیست؟

عکس جذوه

 

مواد اولیه لازم برای تهیه قهوه ترک

 

1. آب مناسب دم قهوه ترک

مقدار آب مورد نیاز دم قهوه ترک، یک فنجان به ازای هر فرد است و مهم‌ترین نکته این است که باید از آب سرد استفاده کرد. آب با دمای بالا در مدت کوتاهی به نقطه جوش خواهد رسید و فرآیند دم کشیدن ناقص خواهد ماند و درنتیجه قهوه شما فوم زیاد و طعم مطلوبی نخواهد داشت. استفاده از آب سرد باعث می‌شود که قهوه شما به مدت طولانی‌تری دم شود و در نتیجه طعم ترکیب قهوه ترک شما بهتر و بیش‌تر نمایان خواهد شد و نیز کف بیش‌تری خواهد داشت. فاکتور دیگری درباره آب که روی طعم و ظاهر قهوه ترک شما تاثیر دارد کیفیت آب است. به این معنی که هرچه آبی که استفاده می‌کنید کلر کمتر داشته باشد، قهوه ترک شما دارای فوم بیش‌تری خواهد بود و در نتیجه هنگام سرو ظاهر زیباتری نیز خواهد داشت. استفاده از آب‌های معدنی با کیفیت توصیه می‌شود.

 

2. شکر برای تهیه قهوه ترک

اگر به هر دلیلی علاقه به اضافه کردن شکر نداشته باشید، هیچ مشکلی نیست و قهوه ترک بدون شکر کاملا معمول و مرسوم است. به طور کلی سه حالت اصلی برای درست کردن و سرو قهوه ترک وجود دارد که شامل قهوه ترک ساده یا بدون شکر(Sade)، کم شیرین(Orta Şekerli) و شیرین(Şekerli) است و مقدار شکر لازم برای هر طعم به ترتیب 0، 1 و 2 قاشق چای خوری است. شکر به قوام و بافت مناسب قهوه کمک می‌کند و باعث می‌شود که قهوه ترک شما غلظت خوبی پیدا کند و نیز در به وجود آمدن کف یا فوم مطلوب تاثیرگذار است.

 

3. پودر قهوه ترک

مقدار استاندارد پودر قهوه ترکی که برای تهیه قهوه ترک برای هر فرد مورد استفاده قرار می‌گیرد معادل 2 قاشق چای خوری است که به نوشیدنی غلظت و فوم مطلوبی می‌بخشد. اما شما می‌توانید بسته به سلیقه خود مقدار آن را تغییر داده و بسته به اینکه می‌خواهید قهوه ترک شما رقیق‌تر یا غلیظ‌تر باشد، پودر قهوه ترک کمتر یا بیش‌تری بیافزایید. به طور کلی مقدار مواد اولیه لازم برای تهیه قهوه ترک در جدول زیر ارائه شده است:

 

نوع قهوه

 آب

پودر قهوه ترک

شکر

قهوه ترک بدون شکر

1 فنجان

2 قاشق چای خوری

ندارد

قهوه ترک کم شکر

1 قاشق چای خوری

قهوه ترک شیرین

2 قاشق چای خوری

جدول مواد اولیه لازم برای دم قهوه ترک به ازای هر فرد

 

مجموعه بسیط علاوه بر قهوه ترک، طیف گسترده‌ای از انواع قهوه فوری را در طعم‌ و برندهای مختلف گرد هم آورده تا هر کس بتواند مطابق با ذائقه و سلیقه خود، قهوه فوری مورد نظرش را انتخاب و خریداری کند. شما نیز می‌توانید برای خرید قهوه فوری به وبسایت بسیط مراجعه و سفارش خود را ثبت کنید.

 

یک پیشنهاد تازه برای تهیه قهوه ترک

 

فومیت (مکمل قهوه) بسیط

عکس فومیت بسیط (مکمل قهوه)

 

پیشنهاد تازه ما در مقاله همه چیز درباره قهوه ترک + نکات و طرز تهیه محصولی است که برخی افراد به خوبی با آن آشنا هستند. پیشنهاد ما استفاده از فومیت بسیط است که یک مکمل خاص برای قهوه است. این پودر سفید رنگ درواقع تهیه شده از شیر غیرلبنی است که عوارض ناشی از چربی‌های مضر را در بدن ایجاد نمی‌کند و چاق کننده هم نیست. خاصیت فومیت این است که تلخی قهوه ترک را کمتر کرده و طعم ملایمی به آن می‌بخشد. با استفاده از این مکمل، تلخی قهوه ترک را بسیار کمتر احساس خواهید کرد و علاوه بر آن قهوه شما قوام بسیار بهتری نیز خواهد داشت و اگر از طرفدران کف یا فوم زیاد بر روی قهوه هستید، فومیت این کار را به خوبی انجام می‌دهد. از این رو اگر علاقه‌ای به افزودن شیر یا شکر به قهوه ترک خود ندارید، با استفاده از فومیت دیگر نیازی به آن‌ها نخواهید داشت.

 

طرز تهیه قهوه ترک اصیل: گام به گام با ترفندهای حرفه‌ای

درست کردن قهوه ترک خوب مراحل ساده‌ای دارد و با کمی دقت می‌توان آن را فرا گرفت اما با این وجود، از تکنیک‌های متفاوتی در مراحل مختلف آن استفاده می‌شود و نیز نکات ظریف کوچکی در هر مرحله وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید نتایج بسیار بهتری گرفته و یک قهوه‌ ترک خوب با ویژگی‌های مرغوب‌تر درست کنید.

1. در ابتدا تمامی مواد لازم برای تهیه قهوه ترک را متناسب با تعداد افراد در جذوه بریزید و به خوبی هم بزنید. هم زدن و ترکیب کردن مواد از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که بعد از قرار دادن جذوه روی حرارت اجازه هم زدن آن را ندارید.

2. جذوه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی دم بکشد. اگر شعله زیاد باشد پروسه عصاره‌گیری به خوبی انجام نشده و طعم واقعی قهوه ترک نمایان نخواهد شد.

3. اجازه دهید که قهوه به نقطه جوش برسد. با مشاهده اولین حباب‌های ریز در کناره‌های جذوه به محض اینکه قهوه شروع به حرکت به سمت بالا کرد جذوه را از روی حرارت بردارید.

4. حالا جذوه را برداشته و کف یا فومی که در سطح آن تشکیل شده را با استفاده از یک قاشق کوچک به طور مساوی بین لیوان‌ها تقسیم کنید و سپس مجدد جذوه را روی حرارت قرر دهید.

5. اجازه دهید قهوه چند ثانیه دیگر بجوشد تا فوم نهایی آن تشکیل شود. زمانی که قهوه شروع به حرکت کردن به سمت بالا کرد آن را مجدد از روی حرارت بردارید.

6. نهایتا می‌توانید قهوه ترک را سرو کنید. برای تساوی فوم و غلظت قهوه در تمامی فنجان‌ها بهتر است که در ابتدا تمامی فنجان‌ها را تا نصف پر کرده و سپس مجدد شروع به پر کردن کامل آن‌ها کنید. تفاله قهوه ترک در پایین کاپ قهوه ترک باقی خواهد ماند.

 

طرز تهیه قهوه ترک

عکس طرز تهیه قهوه ترک

 

نکات و ترفندهای تهیه قهوه ترک

برای تهیه یک قهوه ترک بی‌نظیر و بی‌عیب و نقص، نکاتی وجود دارد که با رعایت آن‌ها به نتیجه مطلوبی دست خواهید یافت. نکات تهیه قهوه ترک خوب شامل موارد زیر هستند:

● دمای آب: دمای مناسب برای تهیه قهوه ترک زیر 70 درجه سانتی‌گراد است. این کار کمک می‌کند تا قهوه به آرامی دم بکشد و طعم‌های غنی‌تری آزاد شود.

● میزان قهوه: بهتر است از قهوه‌ای استفاده کنید که به‌ تازگی آسیاب شده باشد. قهوه کهنه باعث کاهش عطر و طعم نهایی قهوه ترک می‌شود.

● ظرف مخصوص (ایبریک): استفاده از ایبریک مسی به دلیل توزیع یکنواخت حرارت می‌تواند به بهبود کیفیت قهوه کمک کند.

● نحوه سرو: نکته‌ای که باید بسیار به آن توجه داشته باشید این است که باید قهوه را از ارتفاع کم داخل فنجان‌ها بریزید تا فوم قهوه شما از بین نرود.

 

تکنیک‌های متفاوت دم قهوه ترک

برخی از باریستاها، آشپزها و قهوه‌چی‌ها بنا به سلیقه خود تغییرات کوچکی در فرآیند دم آوری ایجاد می‌کنند که باعث می شود محصولی با اندک تفاوت‌ها تولید شود. اگر به ماجراجویی و کنجکاوی در دنیای طعم‌ها و مزه‌ قهوه ترک علاقمند هستید، می‌توانید این موارد را نیز امتحان کنید.

1. برخی افراد معتقدند که هم زدن قهوه ترک همزمان با اینکه روی حرارت قرار گرفته فوم و قوام بیش‌تری به آن می‌بخشد و با این روش قهوه ترک خود را دم می‌کنند.

2. در ترفند دیگر دم قهوه ترک، بعد از برداشتن اولین فوم قهوه ترک و قرار دادن مجدد جذوه روی حرارت، فوم آن برای بار دوم برداشته شده و جذوه برای بار سوم روی شعله قرار داده می‌شود. نهایتا قهوه ترک سرو می‌شود.

3. همچنین برخی معتقدند که بعد از ریختن تمام مواد اولیه لازم در جذوه نباید آن را هم زد. در این روش جذوه به همان شکل روی حرارت قرار داده می‌شود. قهوه خود به خود و به مرور در آب حل شده و عصاره خود را رها می‌کند.

 

چند روش‌ برای دم کردن قهوه ترک

برای دم کردن قهوه ترک روش‌های دیگری نیز به کار گرفته می‌شود که در زیر به طور خلاصه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

 

1. دم کردن قهوه ترک روی شن

در این روش جذوه روی شن قرار داده شده و قهوه با حرارت آن دم می‌کشد. دم قهوه ترک روی شن جزو یکی از بهترین روش‌‌ها محسوب می‌شود، چرا که دما در تمام قسمت‌های جذوه به طور یکسان پخش شده و حتی قسمت‌های اطراف آن نیز گرم می‌شود. در نتیجه قهوه در بهینه‌ترین حالت دم می‌کشد.

 

2. دم کردن قهوه ترک روی ذغال

این روش کاملا مشابه روش بالا است با این تفاوت که جذوه این بار روی ذغال قرار داده می‌شود. اگر در سفر یا کمپینگ‌های خود هوس یک نوشیدنی گرم و تازه مانند قهوه ترک را می‌کنید، روش دم قهوه ترک روی ذغال می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

 

3. دم قهوه ترک در جذوه برقی

جذوه برقی از ابزار رایج دیگری است که برای دم کردن قهوه ترک در خانه، سفرها، کمپینگ و حتی محل کار استفاده می‌شود. انواعی از جذوه‌های برقی را می‌توانید به راحتی در سایت بسیط کالا پیدا کنید.

 

4. دم قهوه ترک در دستگاه قهوه ترک

بروزترین روش دم قهوه ترک استفاده از دستگاه دم قهوه ترک است. فقط کافی است پودر قهوه ترک و آب را به میزان لازم در جای مشخص آن‌ها در دستگاه ریخته و دکمه دستگاه را فشار دهید تا شروع به دم کردم قهوه ترک شما کند که در نهایت یک قهوه ترک لذیذ با کف زیاد را به شما می‌دهد.

 

5. دم قهوه ترک در دله

یکی از روش‌های خاص و سنتی برای دم قهوه ترک استفاده از ابزاری به نام دله است. در این روش ابتدا آب در دله جوشانده شده و بعد از اضافه کردن پودر قهوه ترک، شکر و ادویه‌ها، دله مجدد روی حرارت قرار داده می‌شود تا عصاره‌گیری قهوه ترک انجام گیرد.

 

نحوه سرو کردن قهوه ترک

 

قهوه ترک

عکس سرو قهوه ترک در فنجان سنتی

 

قهوه ترک در فنجان‌های کوچک قهوه سرو می‌شود. کاپ قهوه ترک جنس‌های متفاوتی دارند و شکل آن‌ها نیز متنوع است. آن طور که از عکس‌ها و نقاشی‌ها برمی‌آید، ظاهرا در زمان عثمانی فنجان‌های بدون دسته رواج بیشتری داشته‌اند. قهوه ترک معمولا دو همراه همیشگی دارد: آب و شیرینی

 

1. سرو یک لیوان آب در کنار قهوه ترک

همواره فنجان یا لیوان آب نسبتا کوچکی به همراه قهوه ترک سرو می‌شود. برخی علاقه دارند پیش از نوشیدن قهوه جرعه‌ای آب بنوشند چرا که باعث خنثی شدن طعم دهانشان شده و طعم واقعی قهوه ترک را بهتر حس خواهند کرد. همچنین نوشیدن آب بعد از اتمام نوشیدن قهوه به میزان زیادی اهمیت دارد چرا که قهوه‌ای که در دهان باقی مانده را شسته و برای سلامت و بهداشت دندان مفید است. نوشیدن آب مانع باقی ماندن قهوه روی دندان‌ها و زرد شدن دندان‌ها می‌شود و نیز مانع خراب شدن و پوسیدگی دندان‌ها بواسطه شکر موجود در قهوه می‌شود.

 

2. سرو شیرینی یا لوکوم همراه با قهوه ترک

شیرینی‌ای که معمولا همراه قهوه سرو می‌شود لوکوم (lokum) نام دارد. این شیرینی نوعی راحت الحلقوم بسیار معروف است و به خصوص در کنار قهوه بدون شکر، برای ملایم‌تر کردن طعم تلخی قهوه و مطبوع تر شدن مزه آن استفاده می‌شود. شیرینی‌های متنوع دیگر و میوه‌های خشک نیز از دیگر گزینه‌هایی هستند که می‌توانند قهوه ترک را همراهی کنند. همچنین شکلات (به خصوص شکلات تلخ) از دیگر خوراکی‌هایی است که می‌توان برای سرو کنار قهوه ترک استفاده کرد. انواع مختلفی از شکلات‌های تلخ و شیرین در مجموعه بسیط کالا موجود است که می‌توانید با مراجعه به صفحه خرید شکلات ثبت سفارش کنید.

 

علت ته نشین شدن قهوه ترک

همانطور که در قسمت بالا نیز توضیح داده شد، در پروسه دم قهوه ترک از هیچ گونه صافی برای جدا کردن پودر قهوه ترک استفاده نمی‌شود و در نتیجه تفاله آن همراه با مایع قهوه حین سرو آن وارد فنجان می‌شود. به طوری که تفاله قهوه ترک را می‌توانید در اواخر نوشیدن قهوه ترک در انتهای فنجان قهوه ترک به صورت ته نشین شده مشاهده کرد. سوالی که هنگام نوشیدنی قهوه ترک برای بسیاری از افراد پیش می‌آید این است که آیا خوردن تفاله قهوه ترک صحیح است؟ این موضوع کاملا بستگی به ذائقه شما دارد. خوردن ته مانده قهوه ترک برای افراد زیادی خوشایند است اما در مقابل افراد زیادی نیز وجود دارند که علاقه‌ای به خوردن تفاله قهوه ترک ندارند.

 

مقایسه قهوه ترک با دیگر روش‌های تهیه قهوه

قهوه ترک از نظر روش تهیه و طعم کاملاً با سایر انواع قهوه مانند اسپرسو یا قهوه فرانسه تفاوت دارد. تفاوت‌های اصلی قهوه ترک با سایر روش‌ها دم قهوه، نحوه آسیاب و پروسه دم‌آوری است. برخلاف قهوه اسپرسو که تحت فشار بالا تهیه می‌شود، قهوه ترک به آرامی و با جوشیدن ملایم آماده می‌شود. همچنین درجه آسیاب قهوه ترک ریزتر از تمامی انواع قهوه‌های دیگر حتی اسپرسو است. به همین دلیل، قهوه ترک دارای کف به خصوصی است که آن را از سایر قهوه‌ها متمایز می‌کند.

 

قهوه ترک در فرهنگ ترکیه

 

قهوه ترک چیست

عکس قهوه ترک

 

همان طور که دیدیم قهوه ترک هرگز در ترکیه کشت نشده و توسط ترک‌ها نیز کشف نشده است و حتی ابزار دم کردن آن نیز نامی عربی دارد. ولی محصولی به نام قهوه ترک در تمام جهان با نام ترکیه شناخته می‌شود و حتی بسیاری از فروشگاه‌ها در سراسر دنیا ترجیح می‌دهند قهوه‌هایی که در ترکیه رُست و آسیاب می‌شوند را خریداری کرده و برای دم کردن قهوه ترک استفاده کنند. نفوذ فرهنگی این نوشیدنی در کشور ترکیه بسیار عمیق است و معنای فرهنگی هویتی قهوه ترک بر نقش تغذیه‌ای آن بسیار ارجعیت دارد.

در سال 2013، فرهنگ و سنت‌های درست کردن و نوشیدن قهوه ترک به عنوان میراث فرهنگی ترکیه در سازمان یونسکو ثبت شده است. این سنت‌ که در هنرهایی همچون شعر و مینیاتور حضور زیادی در طول تاریخ داشته‌، در موقعیت‌های فراوانی همچون خواستگاری و ازدواج، مراسم ترحیم، اعیاد، انواع دورهمی‌ها و معاشرت‌های گوناگون بخشی ضروری و جدایی‌ناپذیر بوده و نیز نمادی از مهمان نوازی به شمار می‌رود. در حال حاضر قهوه ترک از محصولاتی است که در صنعت تورسیم ترکیه نیز کاربرد زیادی داشته و به عنوان یکی از نمادهای فرهنگی ترکیه به گردشگران ارائه می‌شود.

 

قهوه ترک نوشیدنی رفاقت‌ها

در ترکیه ضرب المثلی زیبا در رابطه با قهوه ترک وجود دارد که می‌گوید: " Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır " و معنی آن به این شکل است: اگر با کسی یک فنجان قهوه بخوری، حرمت 40 سال رفاقت را دارد. یعنی یک فنجان قهوه خوردن با کسی مثل این است که 40 سال نان و نمک او را خورده‌ای! و البته که منظور از قهوه در این جا فقط قهوه ترک است و نه هیچ نوع دیگری قهوه! قهوه در همه جای جهان همراه دیرین انسان‌ها بوده و هست اما جایگاه فرهنگی قهوه ترک در ترکیه شاید کمتر معادلی در جهان داشته باشد. یکی از رسوم قدیمی در ترکیه، نوشیدن قهوه ترک بعد از غذا به‌عنوان نوعی نوشیدنی آرامش‌بخش است. آیا تا به حال درباره فال قهوه شنیده‌اید؟ در بسیاری از دورهمی‌های دوستانه، افراد بعد از نوشیدن قهوه، تفاله‌های باقی‌مانده در فنجان را برای فالگیری استفاده می‌کنند. این رسم قدیمی هنوز هم در بسیاری از کشورهای خاورمیانه و بالکان رواج دارد.

 

نتیجه گیری

انواع روش‌های دم آوری قهوه نوشیدنی‌هایی دوست داشتنی را برای موقعیت‌های مختلف در زندگی روزمره برای ما فراهم می‌کنند که هر یک دارای ویژگی‌های مختص خود هستند. در این بین قهوه ترک دارای قدمت زیادی بوده و با ذائقه ما ایرانی‌ها بسیار متناسب است و نیز برای مدتی طولانی از روش‌های اصلی دم آوری قهوه در ایران بوده است. فروشگاه بسیط کالا سعی کرده است انواع قهوه‌ ترک را مطابق بر سلیقه غذایی و ذائقه ایرانیان تولید و عرضه کند که از بهترین دانه‌های سبز جهان تهیه می‌شوند و با به روزترین ماشین آلات و به دست افراد متخصص رُست و آسیاب می‌شوند. در مقاله همه چیز درباره قهوه ترک + نکات و طرز تهیه با شما درمورد نکات مهم و قابل توجه در مورد قهوه ترک صحبت کردیم اگر شما هم علاقه‌مند به این نوع قهوه هستید می‌توانید برای خرید قهوه ترک به شعبه حضوری بسیط واقع در ارومیه مراجعه و یا از طریق وبسایت بسیط کالا سفارشات خود را ثبت کنید. همچنین می‌توانید برای دریافت راهنمایی و مشاوره با ما تماس بگیرید.


تاریخ: 10:02 - 1403/07/30 | دفعات بازدید: 3229

نظرات


برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید

loading بسیط کالا(شعبه آنلاین بسیط)