آشنایی با انواع قهوه | معرفی انواع نژاد قهوه، طرز تهیه و رُست، قهوه درعین حال که محبوبیت فراوانی که در چند سال اخیر بین مردم پیدا کرده است، اما برای آشنایی بیشتر و بدست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد انواع نژاد ها و گونه های مختلف قهوه تصمیم گرفتیم در این مقاله به بررسی این موارد بپردازیم و به سوالاتی از قبیل اینکه درجه رُست قهوه به چه معناست؟ یا به طور کلی چند نژاد قهوه در دنیا وجود دارد و روش دم آوری انواع قهوه چگونه است؟ پاسخ دهیم.
در این مقاله به بررسی 20 نوع قهوه پرداخته و سعی کرده ایم به طور تخصصی و به زبان ساده انواع قهوه را از نظر نژادی، درجه رست، نحوه تهیه طبقه بندی و روش دم آوری شرح دهیم. در آخر نیز بهترین ترکیب موجود در بازار از دو نژاد اصلی قهوه، که مناسب انواع نوشیدنی قهوه و مصارف خانگی و کافه ها می باشد را معرفی کرده ایم!
برای خرید قهوه همین حالا سفارشات خود را در بسیط کالا ثبت کنید.
طبقه بندی های بسیار متنوعی برای انواع قهوه وجود دارد، مثلا انواع قهوه بر اساس نژاد، روش دم آوری، فرآوری، انواع نوشیدنیها براساس قهوه، درجه رست و بسیاری طبقه بندی دیگر. بنابراین، اینکه بخواهیم بدانیم چند نوع قهوه به طور کلی وجود دارد، بستگی به این دارد که بر اساس چه طبقه بندی پیش می رویم! در این قسمت از مقاله آشنایی با انواع قهوه، معرفی انواع نژاد قهوه، طرز تهیه و رُست به بررسی انواع قهوه بر اساس نژاد و نوع دانه هایشان می پردازیم.
دانه عربیکا که به آن اصطلاحا دانه قهوه عربی نیز می گویند، بومی اتیوپی بوده و به مرور با گسترش تجارت به شبه جزیره عربستان، سودان و یمن راه یافته و همانجا مستقر شد.
علاقه این نژاد به بلندی ها به قدری زیاد بوده که در ارتفاعات کمتر از 600 متری از سطح آب های آزاد رشد نکرده و هرگز میوه نمی دهد! این دانه به دلیل داشتن طعمی نسبتا شیرین، غلیظ، کاراملی و غالب بودن گیاه آن بر بقیه نژادهای قهوه بیشترین فراوانی را در پرورش در سرتاسر جهان داشته به طوری که بیش از 60% قهوه تولید و مصرف شده در جهان از این نژاد می باشد.
هرچند که این موضوع چیزی از گران بودن دانه عربیکا نسبت به سایر نژادهای قهوه کم نمی کند. محبوبیت این دانه به قدری رسیده است که هم اکنون در اغلب نقاط قرار گرفته روی کمربند دانه، مانند برزیل، جامائیکا، کلمبیا و مکزیک کشت و پرورش داده می شود؛ اما برزیل به عنوان بزرگترین وارد کننده قهوه عربیکا نیز شناخته می شود.
بیشتر بخوانید: بهترین قهوه در جهان چیست؟
درخت قهوه عربیکا و گل هایش- گل های ریز و سفید این درخت، بویی مشابه عطر گل یاس دارد. نکته قابل توجه این است که میوه های عربیکا به طور همزمان نمی رسند. بنابراین معمولا میوه های رسیده را جدا و در چند نوبت می چینند.
عرض درخت قهوه عربیکا تا 12 سانتی متر و ارتفاع آن به 5 متر می رسد، اما کشاورزان برای دسترسی راحت تر قد درخت را با هرس کردن زیر 2 متر نگه داشته و در شرایطی ویژه از آن مراقبت می کنند، چرا که درخت عربیکا بسیار ظریف و در برابر نور خورشید آسیب پذیر است.
در واقع یکی دیگر از دلایلی که این درخت تنها در ارتفاعات بالا رشد می کند، متعادل بودن دمای هوا در این مناطق است. از دیگر تاثیرات دما بر روی دانه عربیکا، رشد کند آن بوده که منجر به افزایش معطر بودن این دانه می گردد. نکته جالب این است که با وجود ثابت بودن نسبی دمای هوا در این ارتفاع، قهوه عربیکا در هر منطقه عطر خاص خودش را دارد!
برای تهیه بهترین کاپوچینو، از صفحه خرید کاپوچینو در بسیط کالا (شعبه آنلاین بسیط) اقدام کنید.
این نوع دانه قهوه، در قرن هفتم میلادی طی ماجرای جالبی به شبه جزیره عربستان راه پیدا کرد. هنگامی که قبیله اورمو اهل اتیوپی برای کشور گشایی به سمت خاورمیانه حرکت می کرد، سربازان سوار بر قایق، دانه های قهوه را خرد کرده با روغن مخلوط و به عنوان غذای انرژی زا برای جنگ مصرف می کردند. با عبور آنها از دریای سرخ، اعراب متوجه این موضوع شده و پس از شکست اورموها متوجه شدند که با خوردن این دانه ها می توانند ساعت ها بدون خستگی کار کنند. آنها دانه های خام قهوه را در خاک خود پرورش داده و به مرور به شهرت آن در این منطقه افزودند؛ به طوری که طی مدت کوتاهی، دانه های دم شده عربیکا، نوشیدنی قهوه عربیکا نامیده شد.
قهوه عربیکا دارای گونه های مختلفی است و تنوع زیادی دارد. برخی از این گونه ها در یک منطقه خاص رشد می کنند و برخی دیگر در سراسر جهان کشت می شوند. در ادامه به انواع رایج دانه عربیکا اشاره می کنیم.
تیپیکا: از مهم ترین گونه های عربیکا که امروزه در سرتاسر جهان کشت می شود گونه تیپیکا است که به طعم نسبتا شیرین و تمیز شهرت یافته و کشور برزیل بیشترین تولید این نژاد را به خود اختصاص داده است. تیپیکا قابلیت پیوند به سایر گونه ها و ایجاد گونه های جدید را دارد.
بوربون: یکی از انواع گونه های معروف عربیکا که طعمی شکلاتی و میوه ای دارد بوربن می باشد. البته بهتر است بدانید که بیشتر انواع عربیکا از پیوند گونه بوربن بدست می آیند.
گونه های ترکیبی از بوربون و تیپیکا: تنوع گونه در دانه های عربیکا فقط به این دو نژاد ختم نمی شود! با توجه به اینکه دانه های بوربون و تیپیکا قابلیت ایجاد گونه های جدید با پیوند زدن دارند، به سه مدل دیگر از این گونه های ترکیبی اشاره کردیم.
یک نکته جالب که شاید نمی دانستید! قهوه گیشا، که در حال حاضریکی از گران ترین قهوه ها در دنیا محسوب می شود درواقع یکی از نژادهای اصلاح شده عربیکا است که در بین گونه های قهوه عربیکا بیشترین علاقه را به ارتفاعات دارد.
کاتورا: کاتورا گونهای ترکیبی از بوربون است که طعمی سبک و شبیه جوهر لیمو دارد. این گونه از عربیکا در اوایل دهه 1900 در برزیل یافت شد، اما امروزه به بهترین نحو در ارتفاعات آمریکای مرکزی رشد میکند.
کاتیمور: این گونه از تلاقی کاتورا و تیمور به وجود آمده است. تیمور ترکیبی ازعربیکا و روبوستا است و کاتیمور طعم تلخ و قوی روبوستا را دارد، اما برخی از گونه های کاتیمور که در نیکاراگوئه، السالوادور و هند رشد می کنند طعم ملایم تری دارند.
کاتوای: کاتوای ترکیبی از کاتورا و ماندونوا (ترکیبی از بوربون و تیپیکا) است که عمدتاً در برزیل رشد میکند و طعم ترش تند با کمی شیرینی دارد.
برای تهیه قهوه عربیکا با خاستگاههای متفاوت مانند نیکاراگوئه، هند، کاستاریکاو... به صفحه خرید قهوه عربیکا وبسایت بسیط کالا اقدام کنید.
قهوه روبوستا، اصلی ترین عضو خانواده گیاه کانفورا (C.canephora) و برادر خاکی عربیکا محسوب می شود! شرایط پرورش گیاه قهوه روبوستا به مراتب از عربیکا آسان تر بوده و نسبت به آفات و اغلب آسیبها مقاوم تر است، به همین دلیل قیمت مقرون به صرفه تری پیدا کرده و در شرایط آب و هوایی مختلف، به سادگی به عمل می آید.
نکته جالب توجه: کلمه ی «روبوستا» در کونگو به معنای مقاوم، استوار و غالب است! نامی برازنده که بر اساس ویژگی های این دانه انتخاب شده.
وفق پذیری بهتر این دانه با خاک و رشد سریع تر و راحت تر این دانه محبوبیت بسیاری بین کشاورزان قهوه ایجاد کرد به طوری که حدود 40% قهوه تولید و مصرف شده در جهان به قهوه روبوستا تعلق دارد.
برای خرید از اصلی ترین صادر کننده های دانه روبوستا می توانید راهنمای خرید قهوه روبوستا را مطالعه کنید.
به مرور زمان و پس از محبوبیت قهوه عربیکا، گیاه دانه روبوستا، به دلیل مقاومت بالا در برابر آفات به نژاد عربیکا پیوند زده شد تا پرورش عربیکا راحت تر صورت گیرد. از جمله گونه هایی که خویشاوند نزدیک روبوستا محسوب می شوند شامل دو گونه اِنگاندا و اِرِکتا می شود.
اِنگاندا: با اینکه طعم این دانه تقریبا هیچ فرقی با روبوستا ندارد، این گونه بومی کشور اوگاندا بوده و بنا به شرایط آب و هوایی ویژه و استوایی این کشور، عاشق سایه و رطوبت است.
اِرِکتا: گونه ارکتا به نسبت بلند تر و کشیده تر از سایر گونه های روبوستا می باشد. ارکتا نیز در کشور اوگاندا پرورش داده شده و اندکی تلخ تر و اسیدی تر از بقیه گونه ها است.
قهوه روبوستا به مراتب طعم تلخ تر و اسیدیته کمتری دارد، امری که باعث شده دانه روبوستا بهترین انتخاب برای قهوه اسپرسو باشد. کرمای غلیظ (کف و بادی قوی که موجب غلیظ شدن قهوه می شود)، طعم دودی و آجیلی و کمتر روغنی بودن این دانه سبکی ویژه در عین حال کلاسیک به طعم این نوشیدنی می دهد که با افزودن شیر، فوم شیر یا شکر مناسب ترین گزینه برای انواع لاته (latte)، کاپوچینو و موکا می باشد.
مقدار بیشمار قهوه در حال حاضر وجود دارد که با دانه روبوستا، به روش های مختلف تهیه می شوند. از یک شات کوچک اسپرسوی تلخ گرفته تا یک کاپ بزرگ لاته با شیر و شکر، موکای پر از شکلات داغ و حتی آفوگاتوی تلخ که همراه بستنی سرو می شود! البته درجه رست و روش دم شدن این نوشیدنی ها هم باعث ایجاد طعم های جدید می شود بنابراین، تنوع در انواع قهوه روبوستا چیزی فراتر از تصور می باشد! به همین خاطر، دانه روبوستا دومین دانه محبوب کافی شاپها از نظر طعم و تنوع است. در ادامه این مقاله به بررسی انواع این نوشیدنی ها و تاثیر درجه رست دانه ها در طعم قهوه می پردازیم.
علاوه بر تفاوت های ذکر شده درباره شرایط کشت و پرورش دانه های عربیکا و روبوستا، این دانه ها در روش دم آوری و نوشیدنی بدست آمده، تفاوت های چشمگیری دارند که برای افراد قهوه دوست بسیار ملموس و قابل تشخیص است.
قهوه تولید شده از عربیکا و روبوستا حتی از لحاظ خاصیت و مقدار کافئین موجود نیز تفاوت های قابل توجهی دارد که دانستن آنها به ما کمک می کند قهوه تهیه شده را با سلیقه خودمان بیشتر تطبیق دهیم و از تجربه نوشیدن آن، لذت بیشتری ببریم.
قهوه عربیکا همانطور که ذکر شد، دارای اسیدیته بیشتر و کافئین کمتر، مقداری شیرینی بیشتر و کرمای کمتری است و تلخی کمتر آن برای تهیه قهوه بدون شکر مناسب تر است. با توجه به اینکه کافئین قهوه عربیکا حدود 30% دانه عربیکا است، این نوشیدنی برای کسانی که به کافئین زیاد حساس اند و قهوه را برای طعم دلچسب و ته مزه ماندگار می خواهند، مناسب تر است.
این در حالیست که قهوه روبوستا برای نوشیدنی های سبک، با روش دم آوری فیلتر شده و طعمی تلخ تر و کافئین بیشتر بهتر بوده و موجب افزایش انرژی و تمرکز در حین فعالیت های گوناگون می شود.
از دیگر طبقه بندی ها برای آشنایی با انواع قهوه، روش دم آوری قهوه می باشد. برای تهیه یک فنجان قهوه عالی، روش های دم آوری گوناگونی وجود دارند که هرکدام غلظت و بادی خاص خود را ایجاد می کنند که در وبسایت بسیط کالا درمقاله ای جداگانه با عنوان انواع روش های دم آوری قهوه به بررسی دقیق و کامل آن خواهیم پرداخت.
موضوع بحث برانگیز دیگری که وجود دارد، برتری دانه ها و تاثیر آن بر نوشیدنی قهوه می باشد، که با معیارهای مهمی مثل قیمت، کیفیت، فراوانی، نوع استفاده روزانه و شرایط نگهداری مطرح می شود.
در رقابت سنگین عربیکا و روبوستا با یکدیگر، دانه عربیکا در مقایسه با روبوستا به طور کلی ملایم تر، غنی و با روغن گیاهی بیشتر و ته مزه پایانی قوی ترمی باشد که در نهایت 60% سلیقه کل قهوه دوستان دنیا را شامل می شود که اتفاقا روز به روز نیز با افزایش همراه است.
قهوه روبوستا قیمت کمتری نسبت به عربیکا، قهوه عربیکا کیفیت بیشتری نسبت به روبوستا و طعم عربیکا برای نوشیدن بدون افزودنی خاصی بهتر است که می توان گفت برنده این رقابت قهوه عربیکاست.
گیلاس های دانه قهوه لیبریکا- میوه های این درخت بر خلاف عربیکا همزمان می رسند و آماده برداشت می شوند.
قهوه لیبریکا، از خانواده های نسبتا دور روبوستا محسوب می شود که در سال 1740 توسط اسپانیایی ها از زادگاه اصلی اش، یعنی سرزمین لیبریا در غرب آفریقا کشف شده و به مالزی و فیلیپین در جنوب شرق آسیا برده شد اما شرایط کشت و نگه داری لیبریکا، آن را تبدیل به یک قهوه کامرشیال کرده که تنها 1% از تولید و مصرف بازار جهانی قهوه را به خود اختصاص داده که آن هم شامل پرورش و فروش سوغات توریستی مالزی و فیلیپین می شود.
نکته جالب توجه درباره این نژاد برگ های بسیار بزرگ و قد بسیار بلند درختان قهوه لیبریکا می باشد به طوری که قدش به بیش از 18 متر رسیده و یک برگ معمولی آن اندازه سه کف دست انسان می باشد!
دانه لیبریکا تنها یک گونه دارد که کاپنک باراکو، یا به اختصار باراکو نامیده می شود که اسیدیته ای ملایم ولی تلخی زیادی دارد. مقدار کافئین موجود در این دانه به نسبت عربیکا و لیبریکا بسیار کم است و برای نوشیدنی قهوه با غلظت کم، کافئین متوسط و تلخی زیاد و کلاسیک مناسب است.
دانه سبز و خام قهوه بدون عطر و طعم می باشد. فیبر بالای قهوه خام، ممکن است فرآیند هضم و جذب را دچار ناراحتی کند، بنابراین دانه های قهوه بعد از جدا شدن از میوه گیلاس مانند قهوه، فرآوری و برشته یا به اصطلاح رُست می شوند. رُست کردن دانه قهوه، طعم واقعی قهوه را بیرون می کشد و عطر و بوی واقعی قهوه با این کار پدیدار می شود.
رُست دانه قهوه سه درجه دارد که به ترتیب درجه تیرگی دارک، مدیوم و لایت نامیده می شوند.
دانه قهوه ای که رست لایت شده باشد، دارای رنگی روشن، طعمی به نسبت شیرین و میوه ای و آرومای ضعیف و اسیدیته بالاتری است و مناسب ترین درجه رست برای افرادی که به اسپرسو یا قهوه با بادی غلیظ و ملایم علاقه دارند می باشد.
دانه قهوه با رست مدیوم یا متوسط نه به اندازه رست دارک طعمی تلخ و غنی و نه به اندازه رست لایت طعمی میوه ای با اسیدیته قوی دارد، در واقع قهوه با رست مدیوم اندکی شیرین، ملایم و شکلاتی است و برای افرادی که قهوه خود را با شیر یا شکر می پسندند، یک گزینه بسیار عالی و دلپذیر است.
رُست دارک یا رست تیره، باعث می شود دانه های قهوه بسیار تیره، براق و برشته شوند. قهوه با رست دارک، آروما یا عطر قوی دارد، طعمی تلخ، دودی و آجیلی پیدا کرده و بهترین نوع قهوه برای کسانی است که به دنبال قهوه ای با اسیدیته پایین می باشند. به طوریکه درمواقع ذکر می شود رست دارک خاصیت آنتی اکسیدان بالایی دارد و به مبارزه با عوامل سرطان زا می پردازد.
قهوه اکسلسا از گونه های کمیاب و تازه به دوران رسیده قهوه در جهان است که در قرن 20 ام در آفریقای مرکزی کشف شده و از آنجا به آسیای شرقی (در کشورهایی مانند ویتنام و فیلیپین) راه یافته و در سال 2006 به دلیل شکل متفاوت آن، به طور رسمی گونه ای جدا از لیبریکا شناخته شد. ظاهر این دانه قهوه کشیده و مانند قطره اشک می باشد به گونه ای که باعث ایجاد شکلی نامتقارن می شود.
این دانه باروری خوبی داشته، اما در مقابل آفات مقاومت کمی داشته و به مراقبت ویژه ای احتیاج دارد. قهوه اکسلسا، با توجه به اینکه گونه ای جوان در دنیا به حساب می آید، اغلب به درستی رست نشده و دم آوری آن به نحو صحیح انجام نمی گیرد. بنابراین نوشیدنی تهیه شده از این دانه امتیاز زیادی را از سمت مشتری کسب نکرده است و به گفته دکتر الیورو گورنیرو(Dr. Oliverio Guerneiro) از کانون حمایت از کشاورزان (IAC)، فروش و تقاضای دانه های لیبریکا و اکسلسا صرفه اقتصادی مناسبی ندارد.
این نژاد از قهوه به خودی خود تا سال 2006 یک گونه از انواع قهوه لیبریکا شناخته می شد و بنا به گفته های دکتر کومال سابل (Komal Sable) این دو نژاد از قهوه هنوز هم در کنار هم کاشته شده و پرورش داده می شوند. بنابراین فعلا از نژاد اکسلسا، گونه ای به عنوان زیر شاخه این دانه قهوه شناخته نشده.
حال که با انواع نژاد قهوه و درجه رُست آنها آشنا شدیم، بهتر است شناختی کلی از انواع قهوه بر اساس طرز تهیه نیز داشته باشیم. برای تهیه انواع قهوه ها روش های دم آوری متفاوتی وجود دارد که موضوعی تخصصی بوده و صرفا یک آشنایی ساده محسوب نمی شود. بنابراین اگر می خواهید بدانید که انواع قهوه های محبوب در کافی شاپ ها چگونه دم آوری می شوند و دستگاه مورد نیاز برای هر روش دم آوری چیست، به مقاله انواع روش های دم آوری قهوه مراجعه کنید.
قهوه ترک همانطور که از نامش پیداست، اولین بار در سال 1555 میلادی در ترکیه تهیه و سرو شد. در این روش، پودر قهوه، درون ظرفی به نام جذوه یا ایربیک به همراه مقداری شکر با آب سرد مخلوط شده و روی حرارت ملایم قرار داده می شود تا کف کند. سپس آماده سرو در شات های کوچک مخصوص این نوشیدنی است.
برای خرید بهترین پودر مرغوب قهوه ترک رست شده می توانید به راهنمای خرید قهوه ترک شعبه آنلاین بسیط مراجعه کنید
نکته مهم در تهیه قهوه ترک این است که به هیچ وجه نباید به جوش بیاید! همچنین به ازای هر فنجان، یک قاشق چایخوری پودر قهوه و 50 میلی لیتر آب سرد با هم ترکیب می شود.
قهوه فرانسه یا به اصطلاح عامیانه قهوه فرانسوی، درواقع قهوه ای است که در دستگاه فرنچ پرس تهیه و سرو می شود. این نوع قهوه دارای غلظت کم، کافئین زیاد و عطر و طعمی قوی می باشد.
در تهیه قهوه فرانسه با دستگاه فرنچ پرس ابتدا به ازای هر لیوان یک قاشق غذاخوری پودر قهوه ریز آسیاب شده به همراه نصف فنجان آب در دمای جوش ترکیب شده و با پرس کردن دستگاه دم و آماده سرو می شود.
برای خرید فرنچ پرس با کیفیت با قیمتهای مقرون به صرفه از وبسایت بسیط کالا اقدام کنید.
تهیه قهوه عربی همواره به عنوان یکی از جاذبه های توریستی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و مناطق عرب نشین کشور ما شناخته می شود. شیوه خاص دم کردن و طبیعی بودن مراحل تهیه آن باعث افزایش محبوبیت این نوشیدنی در بین جوانان و توریست ها شده است.
بعد آسیاب دانه های قهوه مانند قهوه ترک به ازای هر فنجان نوشیدنی، یک قاشق پودر قهوه و نصف فنجان آب مخلوط می کنیم و سپس بر روی حرارت گذاشته و منتظر می شویم تا کف آن بالا بیاید و در این هنگام قهوه ما آماده است. این قهوه لذیذ و بسیار قوی با هل، میخک یا زعفران سرو شده و از خرما به عنوان شیرینی درکنارش استفاده می شود.
جهت خرید دله عربی از همین وبسایت به صفحه دسته بندی محصولات مراجعه کنید.
قهوه اسپرسو که یک قهوه قوی و غلیظ ایتالیایی می باشد، با دستگاهی به نام دستگاه اسپرسو ساز تهیه می شود که معمولا شامل ابزارهایی از قبیل تمپر، پاک اسکرین، پورتافیلتر (protofilter) و سبد قهوه و دستگاه اسپرسو ساز اصلی می باشد.
برای اطلاعات بیشتر درباره اجزای دستگاه اسپرسو ساز از جمله پاک اسکرین، می توانید به مقاله پاک اسکرین چیست و آشنایی با کاربرد آن مراجعه کنید.
به طور خلاصه برای تهیه قهوه با این روش ابتدا پودر قهوه درون پورتافیلتر ریخته شده و با تمپر فشرده می شود، سپس با نصب آن روی دستگاه، آب داغ با فشار از بین ذرات قهوه عبور کرده و درون فنجان ریخته و آماده سرو می شود.
امکان خرید انواع اسپرسوساز از فروشگاه آنلاین بسیط کالا فراهم میباشد.
بهترین ترکیب عربیکا وروبوستا برای بیشتر قهوه ها، ترکیب 30-70 یا به اصطلاح ترکیب طلایی می باشد! ترکیب 30-70 بدین معناست که درون هر 100 گرم از پودر قهوه 30 گرم از نژاد روبوستا و 70 گرم از نژاد عربیکا موجود باشد. این ترکیب به تعدیل طعم ها و قدرتمند کردن آرومای نوشیدنی کمک بالقوه ای می کند. شما نیز می توانید با مراجعه به بسیط کالا (شعبه آنلاین بسیط) و صفحه خرید قهوه به طور مستقیم این محصول خوش عطر و طعم را سفارش دهید.
در مقاله آشنایی با انواع قهوه، معرفی انواع نژاد قهوه، طرز تهیه و رُست به بررسی انواع قهوه بر اساس نژاد، طرز تهیه و رُست قهوه پرداختیم. آشنایی با انواع قهوه به ما کمک می کند که به طور کلی بتوانیم دانه های قهوه مورد استفاده خود را متناسب با نوع مصرف و شیوه دم کردن تطبیق بدهیم تا هرچه بیشتر از طعم فنجان قهوه خوش طعم و دلچسب خود لذت ببریم! از اینکه تا انتهای این مقاله ما را همراهی کردید سپاسگذاریم.
جهت خرید قهوه عمده در ارومیه و عقد قرارداد به صورت حضوری جهت خرید عمده تمامی محصولات مجموعه بسیط به صورت 24 ساعت و در 7 روز هفته در خدمت تمام مشتریان و کاربران عزیز خود می باشد.
بسيط در سال ۱۳۶۹ به منظور ارتقا بخشيدن به صنعت چاي و قهوه در زمينه فروشگاهي شروع به كار كرد از همان ابتدا بسيط تصميم گرفت كه نوعي خاص از محصولات را دارا باشد بسيط با توليد محصولات متنوع و تخصصي در زمينه چاي ،دمنوش ها، قهوه ،كاكائو ،فوميت(شير قهوه)،محصولات رژيمي و برنج درخدمت هموطنان عزيز مي باشد.
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید