0
.
گلوتن در قهوه؛ آری یا نه؟

گلوتن در قهوه؛ آری یا نه؟ وجود یا عدم وجود گلوتن، به عنوان پروتئین اصلی گندم در رژیم ‌غذایی برای برخی افراد با شرایط ویژه بسیار حائز اهمیت است! این سوال ممکن است برای کسانی که نوشیدن قهوه را دوست دارند ولی مجبور به رعایت رژیم غذایی بدون گلوتن هستند به وجود بیاید. در این مقاله گلوتن موجود در قهوه را مورد بحث قرار می دهیم و به طور کلی به بررسی اینکه گلوتن چیست و اینکه آیا انواع قهوه فوری و کریمر قهوه حاوی گلوتن هستند یا نه و همچنین بررسی بیماری سلیاک می پردازیم. اگر تا به حال در مورد گلوتن در قهوه دچار سردرگمی شده اید، این مقاله برای شما مناسب است پس با ما همراه باشید.

برای سفارش و خرید قهوه همین حالا از وبسایت بسیط کالا (شعبه آنلاین بسیط) اقدام کنید.

 

آیا قهوه گلوتن دارد؟

آیا قهوه گلوتن دارد؟

پاسخ سوال "آیا قهوه گلوتن دارد؟" پاسخ به این سوال می تواند برای قهوه دوستانی که منع مصرف ماده گلوتن را دارند می تواند بسیار مسرت‌بخش باشد پس باید بگوییم شما مجبور نیستید که انتخاب صبحگاهی مورد علاقه تان را رها کنید.
بله درست حدس زدید، پاسخ این سوال نخیر است و قهوه به طور طبیعی فاقد گلوتن می‌باشد. براساس طبقه‌بندی علمی یا تاکسونومی گیاهان، گیاه قهوه عضوی از راسته گل‌سپاسی‌سانان (نام علمی: Gentianales) می‌باشد و گیاهی گلدار و دولپه‌ای ست و نکته اینجاست که در هیچکدام از گیاهان این راسته گلوتن مشاهده نشده است.
پروتئین گلوتن که شامل دو مولکول پروتئین گلیادین و گلوتنین است محدود به گیاهان خانواده گندمیان (Grass) که جزء تک لپه‌ای‌ها هستند می‌باشد. از این جهت به صورت بالقوه قهوه گلوتن را در خود جای نمی‌دهد.
برای اثبات ادعای خود مبنی بر عدم وجود گلوتن در نوشیدنی آماده شده با قهوه خالص به بررسی حضور این پروتئین در دانه کامل قهوه می‌پردازیم. به طور خلاصه دانه قهوه گلوتن ندارد زیرا بیولوژی دانه‌های قهوه بدین صورت است که این دانه‌ها برای جوانه زدن نیازی به گلوتن ندارند و از ترکیبات دیگری استفاده می‌کنند. اما دانه گیاهان خانواده گندمیان مانند گندم برای تولید مثل از گلوتن استفاده می‌کنند چرا که گلیادین و گلوتنین که تشکیل دهنده گلوتن هستند عمدتاً به عنوان پروتئین ذخیره‌ای عمل می‌کنند و دانه را هنگام جوانه زدن تغذیه می‌کنند.
با این وجود به دلایل مختلف امکان آلودگی قهوه به گلوتن وجود دارد و ممکن است سلامتی افرادی که به صورت ژنتیکی به گلوتن حساسند را به خطر اندازد. اگر با وجود همه این توضیحات بازهم نگران وجود این پروتئین در نوشیدنی قهوه خود هستید، با ما همراه باشید زیرا در ادامه نکاتی را برای اطمینان از نوشیدن قهوه بدون گلوتن عنوان کرده ایم.
 

کدام قهوه بدون گلوتن است؟

1. بهترین انتخاب برای شما خرید دانه کامل قهوه می‌باشد که فاقد هرگونه ترکیبات پنهان می‌باشد. در صورتی که مایل به استفاده از قهوه آسیاب شده هستید آن را در منزل آسیاب کنید. به این دلیل که در مرحله آسیاب کردن قهوه امکان آلودگی متقاطع (cross-contamination) قهوه به گلوتن وجود دارد. به این ترتیب که ممکن است دستگاه آسیاب برای محصولات دیگری استفاده شده باشد که آلوده به گلوتن باشد و این آلودگی به قهوه منتقل شود.
2. نوشیدنی قهوه خود را در منزل آماده کنید، مصرف قهوه در کافی‌شاپ‌ها با امکان آلودگی متقاطع* قهوه به این پروتئین همراه است. 
نکته*: منظور از آلودگی متقاطع انتقال آلودگی به یک محصول غذایی در طی فرآوری و یا حمل و نقل آن است.
3. با خواندن برچسب پودر کریمِر و دیگر مواد افزودنی اطمینان حاصل کنید که حاوی ماده غلیظ‌ کننده نیستند.
4. به دنبال مارک‌های معتبر و تایید شده قهوه بدون گلوتن باشید.

 

آیا قهوه فوری فاقد گلوتن است؟

آیا قهوه فوری فاقد گلوتن است؟

از آنجایی که دانه‌های قهوه‌ حاوی گلوتن نیستند، قهوه فوری خالص و بدون شیر یا خامه نیز بدون این پروتئین است. قهوه فوری از استخراج عصاره قهوه رست‌شده و سپس خشک کردن کنسانتره قهوه به روش های مختلف تهیه می‌شود. با وجود این برخی از تولیدکنندگان ممکن است از طعم‌دهنده‌ها و سایر افزودنی‌های حاوی گلوتن در ترکیب قهوه فوری استفاده ‌کنند بنابراین ممکن است تمامی قهوه‌های فوری فاقد گلوتن نباشند.

بیشتر بدانیم: روشهای تولید قهوه فوری و انواع آن

 

کریمِر قهوه دارای پروتئین گلوتن است؟

آیا کریمر دارای پروتئین گلوتن است؟

اکثر کریمِر‌های قهوه (coffee creamer) بدون گلوتن هستند. کریمر که یک نوع امولسیون روغن در آب است، به عنوان یک جایگزین غیرلبنی و اقتصادی (روغن گیاهی) شیر یا خامه به قهوه افزوده می‌شود که می‌تواند طعم گس و تلخی را پوشش دهد و حالت خامه‌ای و احساس دهانی مطلوب را در نوشیدنی ایجاد کند. همچنین به صورت مایع یا پودری قابل استفاده است و به‌ویژه طرفداران زیادی در ایالات متحده آمریکا دارد. با این حال، این پروتئین ممکن است به عنوان عامل بهبود دهنده بافت‌ در کریمر استفاده ‌شود.
بنابراین اگر مجبور به محدود کردن گلوتن در رژیم غذایی خود هستید برچسب محصولات را قبل از مصرف مطالعه کنید. امکان خرید مکمل قهوه از بسیط کالا فراهم می‌باشد.

در مورد گلوتن چه می‌دانید؟

در مورد گلوتن چه می دانید؟

گلوتن پروتئین اصلی ذخیره‌ای گندم است که نقش مهمی در کیفیت تکنولوژیکی آن دارد. پروتئین‌های ذخیره‌ای مشابه در چاودار و جو وجود دارند که در مجموع به عنوان "گلوتن" شناخته می‌شوند. غلات حاوی این پروتئین به ویژه گندم نقش بسیار مهمی در تغذیه روزانه ایفا می‌کنند. چرا که آرد گندم در تهیه نان، ماکارونی، کیک‌ و بسیاری دیگر از مواد غذایی متداول استفاده می‌شود. همچنین به عنوان افزودنی در غذاهای فرآوری شده برای بهبود بافت، حفظ رطوبت و طعم استفاده می‌شود. متوسط مصرف روزانه در برنامه غذایی کشورهای غربی بین 5 تا 20 گرم تصور می‌شود.
برخی از محصولاتی که ممکن است محتوی پروتئین ذکر شده باشند شامل سس و غذاهای آماده آغشته به سس، انواع مختلف کراکر، غلات صبحانه، گوشت فرآوری شده، غذاهای دریایی نوترکیب، جانشین‌های گیاهی گوشت و محصولات لبنی مانند ماست و کره می‌باشند.
خوشبختانه برخی از محصولات غذایی به صورت بدون گلوتن نیز تولید می‌شوند، پس حتما برچسب تغذیه‌ای محصولات را بررسی کنید.

 

فواید پروتئین گلوتن

فواید گلوتن

چنانچه به دنبال کسب اطلاعاتی در رابطه با این پروتئین باشید اغلب با مقاله‌هایی رو به رو می‌شوید که شما را به سمت رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن سوق می‌دهند اما ما اینجا شما را با مزیت‌های آن آشنا می‌کنیم.

 

کاهش خطر مواجهه با فلزات سنگین سمی

کسانی که از مصرف مواد غذایی دارای گلوتن اجتناب می‌کنند بیشتر در معرض تجمع فلزات سنگین سمی مانند آرسنیک، جیوه، کادمیوم و سرب در بدن خود هستند. غذاهایی مانند برنج و ماهی که اغلب محبوبیت زیادی در بین این افراد دارند ممکن است تجمع بالایی از فلزات سنگین سمی داشته باشند.

 

دریافت کالری کمتر

غذاهای که در رژیم غذایی بدون گلوتن مصرف می‌شوند به طور قابل توجهی کالری، پروتئین، اسیدهای چرب اشباع شده و اغلب قند بیشتری دارند از این رو موجب افزایش میزان کالری دریافتی می‌شوند.
همچنین مصرف غذاهای حاوی این پروتئین مانند غلات کامل منجر به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو، سرطان روده بزرگ و کم شدن احتمال بیماری قلبی می‌شوند.
با این وجود برخی افراد به دلایلی که در زیر به آن اشاره کردیم ناچار به دنبال کردن یک رژیم غذایی سختگیرانه بدون گلوتن هستند.

 

بیماری سلیاک

گلوتن رژیم غذایی به عنوان عامل تحریک ‌کننده سیستم ایمنی و ایجاد اختلال خودایمنی تحت عنوان سلیاک شناخته می‌شود. سلیاک که با نام‌ آنتروپاتی حساس به گلوتن نیز شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین عدم تحمل‌های غذایی در سراسر جهان است. تشخیص سلیاک که یک بیماری التهابی روده کوچک است ممکن است دشوار باشد زیرا در افراد متفاوت با علائم مختلفی بروز می‌کند. علائم بیماری سلیاک ممکن است در دستگاه گوارش یا سایر قسمت‌های بدن رخ دهد و ممکن است شامل نفخ، اسهال مزمن و کاهش وزن بی‌دلیل باشد. تمام افراد مبتلا به بیماری سلیاک در معرض خطر عوارض طولانی ‌مدت این بیماری هستند، حتی اگر هیچ علائمی نداشته باشند.

برخی افراد در کودکی و برخی دیگر در بزرگسالی به بیماری سلیاک مبتلا می‌شوند. افراد مبتلا به بیماری سلیاک به دلیل سوء جذب مواد مغذی که ناشی از آسیب پرزهای روده می‌باشد در معرض خطر ابتلا به اختلالات شدیدتر هستند. آستانه ایمن مصرف این پروتئین برای افراد مبتلا به سلیاک می‌تواند به طور قابل‌توجهی متفاوت باشد (‏100-10 میلی‌گرم در روز)‏.
 

حساسیت به گلوتن غیر سلیاک (NCGS)

برخی از افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر ممکن است به این پروتئین حساس باشند. در صورتی که با وجود منفی بودن آزمایش سلیاک، در هضم مشکل دارید و پس از مصرف برخی از غذاها علائم گوارشی را تجربه می‌کنید، ممکن است مبتلا به NCGS باشید و با رعایت رژیم غذایی بدون گلوتن شاهد بهبود آن شوید.
افراد مبتلا به بیماری سلیاک و NCGS، ناگزیر به رعایت رژیم غذایی متفاوتی برای تمام عمر هستند. در حال حاضر تعریف اجماعی برای اصطلاح "رژیم غذایی فاقد گلوتن" وجود ندارد. سطح مجاز گلوتن قابل تشخیص در این رژیم غذایی در استانداردهای غذایی در کشورهای مختلف مقادیر متفاوتی می‌باشد. طبق نظر سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) فرآورده‌هایی که حاوی کمتر از 20 ppm از پروتئین مذکور هستند "محصولات بدون گلوتن" در نظر گرفته می‌شود.

 

مواد غذایی بدون گلوتن

مواد غذایی بدون گلوتن

مقرون به صرفه‌ترین و سالم‌ترین راه برای افرادی که به این پروتئین حساس هستند، مصرف مواد غذایی سالمی است که به صورت طبیعی فاقد پروتئین مذکور هستند. این مواد غذایی شامل انواع مختلف میوه و سبزی، گوشت قرمز، مرغ، ماهی و غذاهای دریایی، لبنیات، حبوبات و آجیل می‌باشند. سفارش انواع کاپوچینو از صفحه خرید کاپوچینو در بسیط کالا(شعبه آنلاین بسیط) فراهم می‌باشد.

 

جمع بندی و نتیجه گیری

در مقاله گلوتن در قهوه؛ آری یا نه؟ به احتمال وجود گلوتن در نوشیدنی قهوه دمی و فوری پرداختیم. همچنین در مورد راه‌های اطمینان از مصرف محصولات فاقد این پروتئین، تعریف گلوتن و فواید سلامتی مصرف مواد غذایی محتوی آن صحبت کردیم. در نهایت چرایی پیروی از رژیم غذایی بدون گلوتن را عنوان کردیم.
در صورتی که گلوتن برای شما دردسرساز است و از مصرف آن خودداری می‌کنید توجه به دو نکته ضروری است:
همه افراد قادر به پیروی از رژیم غذایی بدون گلوتن نیستند زیرا ممکن است موجب کمبود مواد مغذی در بدن این افراد شود و پیامدهایی را برای آن‌ها به دنبال داشته باشد.
در هنگام خرید قهوه طعم‌دار یا کریمر قهوه جوانب احتیاط را رعایت کنید زیرا ممکن است در ترکیبشان گلوتن به کار رفته باشد یا در کارخانه‌ تولیدکننده این پروتئین فرآوری شده باشند.
این اطمینان را به شما می‌دهیم که انواع قهوه‌های تولید شده در مجموعه بسیط Basit فاقد هرگونه مواد افزودنی بوده و از این رو بدون گلوتن هستند با خیال راحت نوشیدنی آماده شده با قهوه بسیط خود را نوش جان کنید. امیدواریم این مقاله تا حدی دغدغه ذهنی شما را حل کرده و برای شما مفید واقع شود از همراهی شما تا پایان این مقاله سپاسگزاریم.


تاریخ: 16:13 - 1402/05/14 | دفعات بازدید: 933

نظرات


برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید

loading بسیط کالا(شعبه آنلاین بسیط)