کد تخفیف : first
0
.
انواع قهوه اتیوپی و خاستگاه‌هایشان

انواع قهوه اتیوپی و خاستگاه‌هایشان، کشور اتیوپی شرایط بسیار خوبی برای رشد قهوه دارد و مناطق مختلفی در این کشور قهوه‌های بسیار با‌کیفیتی تولید می‌کنند. در این مقاله در مورد این مناطق و انواعی از مشخصات قهوه اتیوپی و دم آن صحبت خواهیم کرد. قهوه‌های تولید شده در کشور اتیوپی به سراسر دنیا فرستاده می‌شود. در ایران نیز مجموعه بسیط در زمینه واردات مستقیم و بدون واسطه قهوه فعالیت دارد و قهوه‌های وارداتی را در سراسر کشور می‌فروشد. برای مشاهده انواع قهوه‌ها با خاستگاه‌ کشور اتیوپی و ثبت سفارش آنلاین به صفحه خرید قهوه اتیوپی وبسایت بسیط کالا مراجعه کنید.

 

◆ مناطق تولید قهوه در اتیوپی

◆ آغاز قهوه از کشور اتیوپی

◆ اتیوپی دارای محیط زیست و شرایط جغرافیایی عالی برای رشد دانه‌های قهوه

◆ پروفایل طعمی و سایر مشخصات دانه‌های قهوه اتیوپی

◆ نکاتی در مورد نحوه دم قهوه اتیوپی

◆ برندهای قهوه اتیوپی

◆ درجه‌ بندی کیفی قهوه اتیوپی

◆ روش فرآوری دانه‌های قهوه در اتیوپی

◆ رست(Roast)

 

مناطق تولید قهوه در اتیوپی

 

مناطق تولید قهوه در اتیوپی

مناطق تولید قهوه در اتیوپی

اتیوپی به خاطر موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی مساعدی که دارد، خاستگاه هزاران نوع قهوه است. مناطق تولید انواع قهوه در اتیوپی خیلی متنوع هستند. طبق گفته یونسکو ۵۰۰۰ واریته قهوه عربیکا در این کشور رشد می‌کند. قهوه‌های هر منطقه، زیر منطقه و حتی مزرعه، پروفایل طعمی متمایزی دارند. در ادامه برخی از خاستگاه‌های انواع قهوه اتیوپی را با جزئیات توضیح خواهیم داد:

 

یرگاچف (Yirgacheffe)

یرگاچف منطقه‌ای در جنوب کشور اتیوپی است. در این منطقه قهوه به روش شسته فرآوری می‌شود. دانه‌های قهوه در یرگاچف در ارتفاع ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ متر بالاتر از سطح دریا رشد می‌کند، به خاطر ارتفاع، سرعت رشد گیاه پایین است و این موضوع سبب می‌شود درخت زمان بیشتری برای رساندن مواد مغذی به دانه‌های قهوه داشته باشد و بهترین طعم را ایجاد کند. انواع دانه‌های قهوه‌ این منطقه عطری مانند بوی گل گاهاً خیلی جزئی مشابه بوی نارگیل برشته شده دارند و قهوه ته‌رنگی از شراب یا توت را نشان می‌دهد. در مورد نت‌های طعمی بعضاً طعم آجیل یا شکلات دارند این ویژگی‌ها باعث می‌شود قهوه‌های خاستگاه یرگاچف انتخاب بسیار مناسبی برای آیس قهوه باشد. یرگاچف جزئی از منطقه سیدامو است. شهرت قهوه‌های این منطقه به خاطر این است که دانه‌های قهوه به روش شسته فراوری شده طعم قوی و اسیدیته کم دارند.

 

سیدامو (Sidamo)

سیدامو خاک حاصلخیزی دارد و به خاطر بارندگی منظم، ارتفاع بالا و دما‌های ایده‌آل قهوه‌هایی با کیفیت بالا تولید می‌کند. با اینکه این منطقه طیف گسترده‌ای از طعم‌ها را دارد، طعم‌های میوه‌ای و خاکی رایج هستند. دانه‌های قهوه با خاستگاه سیدامو بادی سنگینی دارند. در این منطقه گیاه قهوه در ارتفاع حدود ۱۵۰۰ تا ۲۲۰۰ متر بالاتر از سطح دریا رشد می‌کند. همانطور که قبلا اشاره کردیم در ارتفاعات بالا سرعت رشد گیاهان پایین و مقدار جذب املاح در گیاه بالاست این مسئله باعث ایجاد طعم‌های قوی‌تر بر اساس آب و هوای محلی و شرایط خاک می‌شود.
منطقه سیدامو و دو منطقه هرار و گوجی، دارای نشان تجاری قهوه اتیوپی می‌باشند. انواع قهوه‌های این منطقه از اتیوپی برای طعم پیچیده، غنی و حس شادابی بعد از خوردن آنها شناخته شده هستند. دانه‌های قهوه‌ با خاستگاه سیدامو نت‌هایی از مرکبات توت‌ها و لیمو دارند که به آنها خاصیت اسیدی می‌دهد اندازه این دانه‌های قهوه متوسط است. توجه کنید که دو منطقه گوجی و یرگاچف جزیی از منطقه سیدامو هستند. 

 

گوجی (Guji)

این منطقه در جنوب شرق کشور اتیوپی واقع شده است. گیاه قهوه در گوجی در ارتفاع ۱۵۰۰ تا ۲۳۰۰ متر بالاتر از سطح دریا رشد می‌کند. خاستگاه قهوه گوجی، قبلا جزئی از سیدامو بود و در سال 2002 از این منطقه جدا شد. منطقه گوجی هر دو روش فرآوری خشک و شسته قهوه را دارد. دانه‌های قهوه این منطقه اسیدیته بالا دارند. نت‌های طعمی این دانه‌ها، مانند مرکبات می‌باشد. دانه‌های قهوه این خاستگاه پیچیدگی متعادل و خوشایندی دارند که باعث می‌شود برای قهوه فیلتر و اسپرسو ایده‌آل باشند.

 

هرار (Harrar)

این منطقه در شرق کشور اتیوپی قرار دارد. یکی از قدیمی‌ترین مناطق تولید قهوه که تا به امروز به تولید قهوه ادامه داده‌است. اسم جدید این منطقه، ارومیا می‌باشد. رشد گیاهان در ارتفاع ۱۵۰۰ تا۲۰۰۰ متر بالاتر از سطح دریا می‌باشد. برداشت و فرآوری دانه‌های قهوه‌ در هرار هنوز به صورت دستی و خشک انجام می شود. ته مزه‌ای از طعم میوه شراب و موکا ویژگی‌های طعم قهوه‌های این منطقه می‌باشد. قهوه‌های این منطقه برخلاف قهوه‌های خاستگاه سیدامو به شدت اسیدی بودنشان معروف نیستند و نسبتاً متعادل‌ترند.

 

لیمو (Limo)

منطقه لیمو در جنوب غرب اتیوپی واقع شده است. گیاه قهوه در ارتفاع حدود 1100 تا 1900 متر بالاتر از سطح دریا رشد می‌کند. قهوه‌های این منطقه به روش شسته فرآوری می‌شوند و به اسیدیته کم معروف هستند. قهوه‌هایی با این خاستگاه طعم میوه‌ای ادویه‌ای با افتر تیست شیرین دارند. افتر تیست: طعمی که بعد از نوشیدن قهوه در دهان باقی می‌ماند.

 

جیما (Jimma)

منطقه جیما در جنوب غرب اتیوپی قرار دارد و قهوه‌های زیادی تولید می‌کند که مناسب مصارف اقتصادی هستند. قهوه‌هایی با این خاستگاه در ارتفاعات حدود 1500 تا 2100 متر بالاتر از سطح دریا رشد می‌کنند. این منطقه دجیما (Djimmah) هم گفته می‌شود. انواع قهوه‌های این خاستگاه در روش فرآوری شسته بهترین طعم را دارند و در صورت فرآوری خشک ممکن است طعم‌های دارویی ایجاد شود. دانه‌های قهوه دارای اسیدیته مرکباتی و بادی ابریشمی هستند. در ادامه مقاله انواع قهوه اتیوپی و خاستگاه‌هایشان در مورد تاریخچه قهوه اتیوپی توضیح خواهیم داد.

 

آغاز قهوه از کشور اتیوپی

جالب است بدانید قهوه برای اولین بار در کل دنیا در منطقه‌ای از کشور اتیوپی کشف شد. طبق افسانه‌ها در قرن 9ام چوپان جوانی در منطقه کافای اتیوپی متوجه شد که بزهایش بعد از خوردن گیلاس‌های قرمز یک علف ناشناس رفتار‌های عجیب و پرانرژی دارند. چوپان که نامش کالدی بود تصمیم گرفت این میوه تازه را خودش هم امتحان کند بعد از خوردن این میوه متوجه شد که انرژی‌اش زیاد می‌شود، چوپان کشف این گیاه را با راهبان محلی در میان گذاشت علی رغم مشکلات و مخالفت‌های اولیه راهبان و افراد محلی میوه‌ها را در آب گرم خیسانده و از آن استفاده کردند همگی متوجه تاثیر قهوه روی خودشان شدند. اینگونه بود که قهوه در این خاستگاه متولد و به مرور زمان جهانی شد. امروزه جزء نوشیدنی‌های پرطرفدار دنیا می‌باشد. تا آن زمان گیاه قهوه فقط به طور طبیعی رشد می‌کرد و بعداً خود افراد محلی آن را کشت می‌دادند. با گذشت زمان قهوه یک محصول تجاری در اتیوپی و دیگر کشور‌ها شد.

 

اتیوپی دارای محیط زیست و شرایط جغرافیایی عالی برای رشد دانه‌های قهوه

 

جغرافیای اتیوپی و رشد‌ قهوه

برداشت قهوه در اتیوپی

 موقعیت جغرافیایی: کشور اتیوپی در منطقه شاخ آفریقا در قاره آفریقا واقع شده است و جزء کشور‌های کمربند قهوه است.

 آب و هوا: آب و هوای اتیوپی برای رشد قهوه‌هایی با طعم عالی و بدون مواد افزودنی ایده آل است. آب و هوای این کشور از معتدل در ارتفاعات تا گرم در مناطق پست متغیر است. گیاه قهوه (قهوه چندین گونه دارد گونه قهوه‌ای که در اتیوپی رشد می کند عربیکاست) در قسمت جنوب غرب این کشور به صورت کاملا خودرو رشد می‌کند.

 ارتفاع رشد گیاه قهوه: گیاه قهوه در اتیوپی معمولاً در ارتفاعات بالاتر از ۱۰۰۰ متر از سطح دریا رشد می‌کند اما در صورتی که ارتفاع حدود ۲۰۰۰ متر باشد کیفیت قهوه بالاتر می‌رود.

 شرایط رشد گیاه قهوه: گیاه قهوه در اتیوپی در سایه بین سایر گیاهان و بدون استفاده از مواد شیمیایی کشاورزی رشد می‌کند، این در حالی است که کشاورزان در مناطق تولید قهوه سایر کشور‌ها مجبورند گونه‌های خاص گیاهان را بکارند تا شرایط ایده آل برای رشد گیاه قهوه را ایجاد کنند. خاک کشور اتیوپی اسیدی است. کشور اتیوپی میزان بارندگی و پوشش گیاه فراوانی دارد. این خاستگاه قهوه بزرگترین تولید کننده قهوه در آفریقاست و نیمی از قهوه تولیدی خود را صادر می کند و طبق آمار‌های جهانی پنجمین کشور صادر کننده قهوه در دنیاست.

ترکیب تمام این عوامل با هم کشور اتیوپی را به منطقه‌ای ایده آل برای رشد قهوه‌های با‌کیفیت تبدیل کرده‌اند و سبب محبوبیت انواع مختلف قهوه‌های این خاستگاه شده‌اند.

 

پروفایل طعمی و سایر مشخصات دانه‌های قهوه اتیوپی

 طعم: دانه‌های قهوه اتیوپی به مشخصه‌ میوه‌ای و گلی معروف هستند. دانه‌های قهوه اتیوپی تفاوت‌های ظریفی در طعم پیچیده دارند.

 بادی: بادی دانه‌های قهوه با خاستگاه اتیوپی، سبک تا متوسط است.

 اسیدیته: دانه‌های قهوه اتیوپی اسیدیته بالایی دارند.

 روش فرآوری: دانه‌های قهوه هم به روش شسته و هم به روش خشک فرآوری می‌شوند. تکنیک‌های فرآوری روی طعم نهایی قهوه به طور قابل ملاحظه‌ای تاثیر دارند، دانه‌های قهوه‌ فرآوری شده به روش طبیعی تن‌های شرابی و میوه‌ای دارند در حالی که دانه‌های فرآوری شده به روش شسته مشخصه‌هایی از علف لیمو و یاس دارند.

 

نکاتی در مورد نحوه دم قهوه اتیوپی

چگونگی دم انواع قهوه‌ها روی عطر و طعم نوشیدنی قهوه تاثیر می‌گذارد. قهوه اتیوپی را با روش‌های مختلف و دستگاه‌های متفاوت می‌توانید دم کرده و لذت ببرید، انواع قهوه اتیوپی با خاستگاه‌های مختلف و نسبت‌های متفاوت (نسبت آب و قهوه) را امتحان کنید تا نوشیدنی قهوه مطلوب خود را پیدا کنید. در مقاله انواع قهوه اتیوپی و خاستگاه‌هایشان، سه روش پیشنهاد می‌کنیم تا طعم قهوه اتیوپی بهتر مشخص شود.

فرنچ پرس: اگر به دنبال روشی سریع و راحت و همیشگی دم کردن قهوه هستید، فرنچ پرس بهترین گزینه است. روش دم قهوه در فرنچ پرس غوطه وری می‌باشد.

چگونه با فرنچ پرس قهوه اتیوپی دم کنیم؟

» ابتدا باید آب به جوش آید و کمی صبر کنیم تا حرارتش کم شود. اگر آب را بلافاصله بعد جوشیدن استفاده کنیم باعث سوختن قهوه می‌شود.

» کمی از آب را داخل فرنچ پرس می‌ریزیم و با اهرم چند باری پرس می‌کنیم تا بدنه فرنچ پرس گرم شود، این کار در بهتر شدن طعم نهایی قهوه تاثیر دارد.

» مقدار مورد نظر پودر قهوه (به طور تقریبی 4 قاشق چایخوری برای 3 فنجان قهوه ) را داخل فرنچ پرس می‌ریزیم، بهتر است پودر قهوه‌ای که استفاده می‌کنیم از آسیاب درجه درشت باشد (درشت‌تر از پورآور و ریز‌تر از کلدبرو)، آسیاب درجه ریز می‌تواند باعث کدر شدن و تلخی بیش از حد قهوه شود.

» آب را طی دو مرحله اضافه می‌کنیم به این نحو که اول کمی آب روی قهوه می‌ریزیم چند لحظه‌ای (30 ثانیه) صبر می‌کنیم و اجازه می‌دهیم گازهای قهوه خارج شوند سپس مابقی آب را اضافه می‌کنیم.

» آب و قهوه را هم می‌زنیم و درب فرنچ پرس را می‌گذاریم حدود سه الی چهار دقیقه صبر می‌کنیم تا قهوه دم بکشد.

» در آخر اهرم را به آرامی فشار می‌دهیم تا قهوه صاف و فیلتر شود.

قهوه آماده سرو است،نوش‌جان.

 

روش‌های دم آوری قهوه با فرنچ پرس، پورآور یا وی 60

 

پورآور: روش پورآور به شما کنترل بیشتر در فرایند دم قهوه می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا طعم لطیف قهوه را نشان دهید. کمکس می‌تواند برای مشخص کردن نت‌های طعمی دانه‌های قهوه اتیوپی گزینه مناسبی باشد و V60 را می‌توان امتحان کرد تا نت‌های میوه‌ای اسیدی را مشخص کند. 

پورآور روشی با تکنولوزی کم و سنتی است. این روش با وجود اینکه زمانبر است، محبوبیت و طرفداران زیادی دارد زیرا تفاوت‌های ظریف طعمی قهوه‌ها و به خصوص قهوه اتیوپی را مشخص می‌کند.

چگونه به روش پورآور قهوه اتیوپی دم کنیم؟

روش پورآور با V60 را توضیح خواهیم داد.

» اول از همه بگذارید آب داغ شود.

» فیلتر کاغذی را در ظرف بگذارید و قبل از ریختن قهوه، ظرف و فیلتر کاغذی را آب داغ بگیرید. این کار طعم کاغذی فیلتر را از بین می‌برد و ظرف را گرم می‌کند.

» قبل از ریختن پودر قهوه، آب را دور بریزید.

» قهوه آسیاب شده را در ظرف حاوی فیلتر ریخته و آب با دمای 90 تا 96 درجه را روی قهوه بریزید. درجه آسیاب مناسب V60 مدیوم است نه ریز نه درشت. نسبت آب و قهوه 1:15 مثلا 25 گرم قهوه و 375 گرم آب (1میلی لیتر آب=1 گرم آب) 

» اجازه دهید قهوه به مدت حداقل 30 ثانیه شکوفا شود، سپس با حرکت دایره‌ای حدود یک و نیم دقیقه تا دو دقیقه و 15 ثانیه آب را بریزید.

(اصطلاح شکوفا شدن قهوه: حباب‌هایی روی قهوه ایجاد می‌شود و گاز دی اکسید کربن خارج شود. شکوفا شدن مرحله مهمی است و هدف این است که مطمئن شویم همه دانه‌های قهوه با آب اشباع شده اند و آماده عصاره گیری هستند.)

» اجازه دهید آب باقی مانده به مدت دو و نیم تا سه دقیقه چکه چکه بریزد و سپس سرو کنید. 

نوش جان

کلدبرو: برای لذت از نت‌های گلی و میوه‌ای دانه‌های قهوه اتیوپی می‌توانید قهوه کلد برو تازه یا آیس کافی تهیه کنید. توجه کنید که برای کلد برو و آیس کافی قهوه باید درشت آسیاب شود تا عطر و طعم آن به خوبی مشخص شود.

چگونه به روش کلدبرو قهوه اتیوپی دم کنیم؟
» در روش کلدبرو پودر قهوه و آب سرد را در پیچر یا ظرف دیگری بریزید و به مدت 24 تا 48 ساعت در یخچال بگذارید. برای ظرف حتما در بگذارید تا چیزی داخل آن نیفتد. با یک صافی دارای توری و منافذ ریز قهوه را فیلتر کنید. قهوه آماده سرو است.

مجموعه بسیط یکی از بزرگترین فروشگاه‌های قهوه در ایران بوده و انواع آن از جمله قهوه ترک را با بالاترین کیفیت تولید و عرضه می‌کند. اگر شما نیز از طرفداران این نوشیدنی لذیذ هستید، می‌توانید همین حالا به وبسایت بسیط مراجعه و خرید قهوه ترک خود را انجام دهید.

 

برندهای قهوه اتیوپی

کشور اتیوپی سه برند و نشان تجاری به نام خود ثبت کرده که نامگذاری آن‌ها از روی اسم منطقه‌ها بوده است: Yirgacheffe ,Sidamo ,Harrar
کمپانی‌ها، برند‌ها و فروشگاه‌های بزرگ دنیا نیز انواع قهوه‌های مناطق مختلف اتیوپی را رست میکنند یا دانه‌های رست شده در اتیوپی را می‌فروشند:

illy

یک برند مشهور ایتالیایی که در سال 1933 تاسیس شده است فعالیت این کمپانی بیشتر در زمینه تولید قهوه می‌باشد.

 

illy

قهوه اتیوپی برند ایلی

 

Lifeboost

این کمپانی از کشور نیکاراگوئه می‌باشد و در سال ۲۰۲۰ تاسیس شده است، موسس این کمپانی گفته است هدفش پخش قهوه سالم در کل دنیاست.

 

 Lifeboost

قهوه اتیوپی برند لایف بوست

 

درجه‌ بندی کیفی قهوه اتیوپی


دانه‌های قهوه خاستگاه‌های مختلف از یک تا نه درجه‌بندی کیفی می‌شوند:

درجه 1 تا 2 تخصصی

درجه 3 تا 9 تجاری

درجه تخصصی (اسپیشیالیتی)

دانه‌های قهوه با درجه تخصصی کیفیت بالایی دارند و عاری از هرگونه عیبی مانند بدفرمی، آسیب حشرات، کپک زدگی، بیش از حد رسیدن، عفونت قارچی و طعم تلخ هستند. ویژگی‌های طعم این دانه‌ها غنی و منحصر به فرد می‌باشد.

درجه تجاری (کامرشیال)

دانه‌های قهوه با درجه تجاری نسبتا از لحاظ ظاهری و طعم کم و کاستی دارند و طبیعتاً کیفیت و قیمت آنها کمتر از دانه‌های درجه تخصصی است. رست این دانه ها طولانی‌تر و در دماهای بالا انجام می شود تا حدالامکان کیفیت پایین آنها مخفی شود. این دانه‌ها معمولا ترکیبی از انواع مختلف دانه‌ها با خاستگاه‌های مختلف هستند.

 

روش فرآوری دانه‌های قهوه در اتیوپی

به فرآیندهایی که از زمان چیده شدن گیلاس‌های قهوه تا رسیدن به دانه‌های سبز قهوه انجام می‌شود فرآوری قهوه گفته می‌شود.

دانه‌های قهوه اتیوپی به دو روش فرآوری می‌شوند: فرآوری خشک و فرآوری شسته


فرآوری خشک دانه‌های قهوه در اتیوپی


کشاورزان گیلا‌س‌های قهوه متراکم و رسیده با‌کیفیت را با دست می‌چینند و روی یک سری بستر‌های بلند (مثلا بستر‌های چوبی یا آجری که با نایلون پوشیده‌ شده‌اند.) می‌گذارند. گیلاس‌های قهوه به مدت چند هفته زیر نور آفتاب می‌مانند و کاملا خشک می‌شوند و پس از جدا کردن پوسته‌هایی که دارند، آماده بسته بندی می‌شوند. به این روش، روش طبیعی نیز گفته می شود و تاکنون نحوه انجام آن هیچ تغییری نکرده است. امروزه فرآوری خشک دانه‌های قهوه در بعضی از مناطق اتیوپی همچنان ادامه دارد.

 

روش فرآوری خشک 

روش فرآوری خشک قهوه

 

فرآوری شسته دانه‌های قهوه در اتیوپی

فرآوری شسته دانه‌های قهوه در اتیوپی شامل چهار مرحله است که در ادامه با جزئیات و همراه با عکس توضیح خواهیم داد. برخلاف روش خشک، روش شسته روز به روز با پیشرفت تجهیزات و امکانات تغییر می‌کند.

 

مرحله سورتینگ (Sorting)

ابتدا برای تشخیص و جدا کردن گیلاس‌های قهوه نا‌متراکم گیلاس‌های قهوه را در آب می‌ریزند؛ گیلاس‌هایی که تراکم کافی نداشته باشند معیوب باشند در سطح آب شناور می‌مانند و بدیهی است که گیلاس‌های متراکم ته نشین خواهند شد.

 

سورتینگ

مرحله سورتینگ فرآوری شسته قهوه

 

مرحله پالپینگ (Pulping)

در مرحله پالپینگ برای حذف پوسته خارجی گیلاس قهوه از یک دستگاه پالپر استفاده می‌شود. در پایان این مرحله پوسته کاغذی (پارچمنت) دانه قهوه ظاهر می‌شود.

 

پالپینگ

مرحله پالپینگ فرآوری شسته قهوه

 

مرحله تخمیر (Fermentation)

در مرحله تخمیر برای از بین بردن موسیلاژ (لایه داخلی پالپ) یا همان ماده لزجی که پوسته کاغذی را احاطه کرده است، دانه‌های قهوه حدود دو یا سه روز در تانک‌های تخمیری قرار داده می‌شوند و بعد از پایان این مرحله نیز حدود ۱۲ ساعت در تانک‌های آب خیس می‌خورند.

 

عکس مربوط به مرحله تخمیر فرایند شسته

مرحله تخمیر فرآوری شسته قهوه

 

مرحله خشک کردن (Drying)

در مرحله خشک کردن که آخرین مرحله از روش فرآوری شسته می‌باشد، دانه‌های قهوه حدود دو هفته روی بسترهای برجسته‌ای قرار داده می‌شوند تا خشک شده، آماده بسته بندی و فروش شوند.

 

خشک کردن

مرحله خشک کردن فرآوری شسته قهوه

 

رست(Roast)

 

رست

رست قهوه

 

دانه‌های قهوه خام و سبز حاصل از فرآوری را می‌توانیم بدون هیچ پروسه و تغییر دیگری استفاده کنیم یا اینکه دانه‌ها رست کنیم. اصطلاح رست تفت دادن، برشته کردن یا بو دادن دانه‌های قهوه می‌باشد. در هر حالت دانه‌ها طعم و ویژگی و فواید متفاوتی دارند. همانطور که در مورد مراحل چیدن و فرآوری دانه‌های قهوه صحبت کردیم و اهمیت آن را گفتیم، رست نیز اهمیت زیادی در کیفیت و طعم نهایی قهوه دارد. در مورد تفاوت بین دانه‌های سبز و دانه‌های رست شده می‌توان گفت که طی تفت دادن یا به اصطلاح همان رست قهوه، یک سری تغییرات ظاهری و شیمیایی در دانه‌های قهوه رخ می‌دهد. برای مثال یکی از تغییراتی که طی رست در دانه‌های قهوه رخ می‌دهد کاراملیزه شدن است که طی این فرآیند دانه‌های قهوه طعم شیرین و آجیلی به خود می‌گیرند و از سبز به قهوه‌ای تغییر رنگ می‌دهند. رست قهوه‌ سه درجه دارد: روشن، مدیوم و تیره. رست مدیوم به خاطر طعم و عطر متعادلی که دارد محبوب‌تر است و خریداران بیشتری دارد. دانه‌های سبز قهوه طعمی اسیدی و زننده دارند که ناشی از مقدار بالای اسید در آن‌ها می‌باشد. طی رست قهوه، خاصیت اسیدی دانه‌ها ملایم‌تر و متعادل‌تر می‌شود که بعد از دم کردن یک نوشیدنی لذت بخش به دست می‌آید. در مجموعه بسیط روزانه دانه‌های قهوه رست می‌شوند و شما می‌توانید هر زمانی که خواستید دانه‌های تازه رست شده و باکیفیت تهیه کنید.

 

سوالات متداول قهوه اتیوپی

 

چرا ارتفاع رشد گیاه مهم است و چه تاثیری روی دانه قهوه دارد؟

گیاه در ارتفاع رشد بالاتر با سرعت کمتری نسبت به ارتفاعات کم رشد می‌کند، سرعت رشد کم سبب جذب بیشتر املاح و کیفیت دانه‌های قهوه می‌شود.

 

منظور از قهوه عربیکا چیست؟

گیاه قهوه گونه‌ها و زیر‌گونه‌های مختلفی دارد. عربیکا یکی از گونه‌های گیاه قهوه است و دانه‌های این گیاه کافئین کم و اسیدیته زیادی دارند و بسیار باکیفیت هستند.

 

چرا قهوه‌های مناطق مختلف یک کشور (مثلا کشور اتیوپی) با یکدیگر تفاوت دارند؟

هر منطقه خاک، آب و هوا، میزان بارندگی و پوشش گیاهی و… متفاوتی دارد. شرایط و مشخصات متفاوت، مطمئنا باعث تفاوت‌های ظریفی در ویژگی‌های گیاهان بومی می‌شود و به دلیل این تفاوت‌ها خاستگاه قهوه اهمیت دارد.

 

در چه مناطقی از کشور اتیوپی قهوه رشد می‌کند؟

کشور اتیوپی شرایط مساعدی برای رشد خودرو گیاه قهوه دارد و بیشتر مناطق تجاری معروف تولید قهوه در ناحیه جنوب این کشور واقع شده‌اند.

 

بهترین روش دم کردن انواع قهوه‌های خاستگاه اتیوپی چیست؟

با روش پورآور و دم با دستگاه چکه‌ای اتوماتیک ظرافت طعمی انواع قهوه‌هایی با خاستگاه اتیوپی بهتر مشخص می‌شود.

 

نتیجه گیری

قهوه محبوبیت زیادی دارد، از طرفی هم تنوع دانه‌های این نوشیدنی واقعا زیاد است اینکه این تنوع‌ها را بشناسیم و انواع گونه‌ها و ویژگی آن‌ها را یاد بگیریم کمک می‌کند قهوه دلخواه خود را به راحتی پیدا کنیم. گفتیم که یکی کشورهایی که دانه قهوه تولید می‌کند، کشور اتیوپی است و در مقاله انواع قهوه اتیوپی و خاستگاه‌هایشان بررسی کردیم که قهوه اتیوپی چه انواعی دارد فرق بین آن‌ها چیست. موقعیت جغرافیایی این کشور در کمربند قهوه، مناطق مختلف، برند‌ها و مشخصات انواع دانه‌ها (نت های طعمی و بادی و اسیدیته و آروما) را توضیح دادیم. همچنین اینکه روش فرآوری دانه‌ها چیست و چگونه انجام می‌شوند. بسیط سابقه زیادی در زمینه واردات و عرضه انواع چای و قهوه و تجهیزات قهوه دارد و از آنجایی که به طور مستقیم و بدون واسطه فعالیت می‌کند، قیمت‌های بسیار مقرون به صرفه‌ای دارد. علاوه بر خرید آنلاین، امکان خرید حضوری قهوه در ارومیه از شعبه مرکزی بسیط (آدرس: خیابان همافر 2، مابین فلکه نه پله و کسری ) و ثبت سفارش تلفنی فراهم می‌باشد.
 اگر در مورد قهوه اتیوپی و مطالب گفته شده نظری دارید خوشحال می‌شویم با ما در میان بگذارید.
با سپاس از همراهی شما


تاریخ: 15:06 - 1403/02/17 | دفعات بازدید: 1248

نظرات


برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید

loading بسیط کالا(شعبه آنلاین بسیط)