کد تخفیف : first
0
.
همه چیز درباره شکلات

همه چیز درباره شکلات، قطعا یکی از خوراکی‌هایی که در بسیاری از مواقع در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته و طرفداران زیادی دارد شکلات می‌باشد. همچنین شکلات کاربردهای متنوعی داشته و حتی در صنعت شیرینی پزی نیز از کاربردهای گسترده‌ای برخوردار است. اما برای انتخاب و خرید شکلات مورد علاقه خود باید با آن به طور کامل آشنا شوید. با ما همراه باشید تا در این مقاله اطلاعات کاملی را در زمینه مطالب زیر کسب کنید:

 

تاریخچه شکلات
گیاه کاکائو در چه مناطقی رشد می‌کند؟
ویژگی‌ درختان کاکائو و میوه‌های آن
فرآورده‌های کاکائو
مراحل تولید شکلات
انواع شکلات‌ها
شکلات 70% به چه معنی است؟
چگونه شکلات خوب را از شکلات بد تشخیص دهیم؟
نحوه نگهداری از شکلات‌ها و حفظ تازگی آن‌ها
شکلات و صنعت شیرینی..چگونه و چرا؟
نحوه ذوب کردن شکلات
شکلات و تغییرات آب و هوایی
آیا اصلاح ژن می‌تواند برای حل مشکل کشت شکلات جهان کارساز باشد؟
آیا شکلات وگان وجود دارد؟
چرا شکلات برای سگ‌ها مضر است؟
عوارض جانبی و نشانه‌های ایجاد سمیت شکلات در سگ‌ها چیست؟
20 مورد از حقایق جالب درباره شکلات

 

تاریخچه شکلات

گیاه کاکائوگیاه کاکائو

دانشمندان درباره اینکه انسان از چه زمانی شروع به استفاه از دانه‌های کاکائو کرده تحقیقاتی را انجام می‌دهند. تاریخچه استفاده از شکلات به حدود 2000 سال پیش بازمی‌گردد درحالی که دو مورخ به نام‌های سوفی (Sophie) و مایکل کو (Michael Coe) که نویسندگان کتاب "تاریخچه واقعی شکلات" هستند می‌گویند که امکان دارد که مربوط به 4000 سال پیش باشد. کلمه شکلات به کلمه "xocoalt" که مربوط به تمدن آزتک‌ها است (آزتک یک تمدن سرخ پوستی است که در مکزیک شکوفا شد) بازمی‌گردد. "xocoalt" نام یک نوشیدنی تلخ است که از دانه‌های کاکائو درست می‌شد و این تنها روش استفاده از شکلات بود تا زمانی که اسپانیایی‌ها به آمریکای مرکزی آمدند و بعد از آن شکلات به اروپا نیز گسترش یافت.

در طول قرن 18 شکلات یک نوشیدنی مرسوم برای قشر ثروتمند اروپا بود اما انقلاب صنعتی باعث شد که شکلات به صورت انبوه تولید شده و در اختیار بسیاری از افراد دیگر نیز قرار گیرد. این محبوبیت به مرور منجر به توسعه مزارع درختان کاکائو شد. بیشتر مزارع را برده‌ها کشاورزی می‌کردند. براساس "بیوگرافی شکلات" (انتشارات کرابتری 2005) نوشته آدریانا مورگانلی در ابتدا استعمارگران اسپانیایی مزوآمریکایی‌ها را مجبور به کشاورزی در مزارع کاکائو کردند اما زمانی که تعداد زیادی مردم بومی جان خود را به دلیل بیماری که اروپایی‌ها آوردند از دست دادند، برده‌های آفریقایی برای جبران نیروی کار کم به آن‌جا بُرده شدند. این برده‌ها علاوه بر نیشکر درختان کاکائو را نیز در سراسر دریای کارائیب، آمریکای مرکزی و جنوبی کاشت، نگهداری و برداشت کردند.

به گفته دانشگاه کرنل، در سال 1815 کوئنراد ون هوتن (Coenraad Van Houten) که یک فیزیکدان هلندی بود توانست مقادیر متفاوتی از کره کاکائو را از کاکائو مایع یا کاکائو مس استخراج کند و این در مدت زمان کمی باعث ایجاد پودر کاکائو و شکلات جامد شد. بعد از آن شخصی به نام جوزف فرای (Joseph Fry) مقداری کره کاکائو اضافی به شکلات ون هوتن اضافه کرد و نهایتا شرکت شکلات سازی خود را در بریستول انگلستان به نام فرایز (Fry's) تاسیس کرده و برای اولین بار در جهان شکلات بارها را در حجم انبوه تولید کرد. بعد از مدت زمان کمی شکلات شیرین به کمک هنری نستله (Henri Nestlé) اختراع شد و او شرکت شکلات سازی خود را با نام خودش راه‌اندازی کرد. برندهای اروپایی مشهور هم مانند لینت (Lindt) و کدبری (Cadbury) در سال 1800 شروع به فعالیت در زمینه شکلات‌سازی کردند.

رودالف لینت (Rodolphe Lindt) دستگاه کانچینگ (Conching) را اختراع کرد که باعث شد شکلات بافتی مخملی پیدا کند. در اواخر صده 18، مصرف شکلات در آمریکا به اوج خود رسید، چرا که میلتون اس.هرشی (Milton S. Hershey) شروع به فروش کارامل با روکش شکلات کرد. سپس او فرمولاسیون مخصوص به خود را برای درست کردن شکلات شیرین ابداع کرده و بعد از خرید تجهیزات و دستگاه‌های لازم برای شکلات‌سازی در سال 1900 شکلات‌های مختلف را در انواع مدل‌ها تولید کرده و به فروش رساند. در سال 1923 شرکت مارس (Mars) شکلات باری را به نام راه شیری (Milky Way) با قرار دادن نوقا در درون شکلات بار ابداع کرد و به این شکل طی سال‌ها انواع تولیدکنندگان شکلات کوچک و بزرگ شروع به فعالیت کردند.

 

گیاه کاکائو در چه مناطقی رشد می‌کند؟

 

کمربند کاکائوکمربند رشد کاکائو

کاکائو اولین و مهم‌ترین ماده اولیه در تولید شکلات است اما آیا تا به حال برایتان سوال بوده که این دانه‌ها در کدام مناطق جهان رشد می‌کنند؟
دانه‌های کاکائو غالبا در فاصله 20 درجه شمالی و جنوبی خط استوا رشد می‌کنند. این منطقه رشد مجزا، کمربند یا نوار کاکائویی نام گذاری شده است. به درختان کاکائو تئوبروما (Theobroma) گفته می‌شود و این نام برای اولین بار توسط کارلوس لینائوس (Carolus Linnaeus) پدر علم طبقه‌بندی تاکسونومیک مدرن گیاهان تعیین شد. تئوبروما در زبان یونانی به معنی غذای خدایان (Food of The Gods) می‌باشد و از دو کلمه Theo به معنی خدا و Broma به معنی غذا تشکیل شده است. دانه‌های کاکائو درواقع هسته‌‌های میوه‌ کاکائو که روی درختان تئوبروما رشد می‌کند هستند. درختان کاکائوی تئوبروما در دمای گرم استوایی (65 تا 90 درجه فارنهایت) در ارتفاعات پایین (کمتر از 2000 فوت یعنی 609.6 متر) جوانه می‌زنند. همچنین این گیاه برای رشد به منطقه‌ای که در آن باران فراوان باریده و در عین حال زهکشی خاک زیاد باشد نیاز دارد. از آنجایی که درختان کاکائو به سایه فراوانی نیز نیاز دارند درختان میوه بلندی مانند درختان انبه یا درختان سخت چوب نیز در کنار آن‌ها کاشته می‌شود.

کشورهای فعال در تولید کاکائو شامل موارد زیر است:

 

ساحل ایوری یا عاج (Ivory Coast)
نیجریه (Nigeria)
اکوادور (Ecuador)
کلمبیا (Colombia)
مکزیک (Mexico)
هند (India)
گواتمالا (Guatemala)
لیبریا (Liberia)
نیکاراگوئه (Nicaragua)
جمهوری کنگو (Republic of Congo)
وانواتو (Vanuatu)
گرانادا (Grenada)
کاستاریکا (Costa Rica)
گویان (Guyana)
ترینیداد و توباگو (Trinidad and Tobago)
بلیز (Belize)
گابن ( Gabon)
سنت لوسیا (Saint Lucia)
فیجی (Fiji)
غنا (Ghana)
کامرون (Cameroon)
پرو (Peru)
پاپوآ گینه نو (Papua New Guinea)
ونزوئلا (Venezuela)
سیرا لئون (Sierra Leone)
ماداگاسکار (Madagascar)
تانزانیا (Tanzania)
بولیوی (Bolivia)
جمهوری دموکراتیک کنگو (Democratic Republic of Congo)
سری لانکا (Sri Lanka)
هندوراس (Honduras)
ساموآ (Samoa)
گینه استوایی (Equatorial Guinea)
دومینیکا (Dominica)
کوبا (Cuba)
جمهوری آفریقای مرکزی (Central African Republic)
کومور (Comoros)
سورینام (Suriname)
اندونزی (Indonesia)
برزیل (Brazil)
جمهوری دومینیکن (Dominican Republic)
اوگاندا (Uganda)
توگو (Togo)
هائیتی (Haiti)
گینه (Guinea)
فیلیپین (Philippines)
جزایر سلیمان (Solomon Islands)
سائوتومه و پرنسیپ (Sao Tome and Principe)
مالزی (Malaysia)
پاناما (Panama)
آنگولا (Angola)
 السالوادور (El Salvador)
جامائیکا (Jamaica)
سنت وینسنت و گرنادین‌ها (Saint Vincent & the Grenadines)
تایلند (Thailand)
میکرونزی (Micronesia)
ساموآی آمریکایی (American Samoa)

 

اگرچه این لیست طولانی به نظر می‌رسد اما بسیاری از این کشورها به مقدار خیلی کم کاکائو تولید می‌کنند. بیش از 50% کاکائو جهان فقط توسط 2 کشور تولید می‌شود که شامل غنا و ساحل ایوری یا همان ساحل عاج می‌باشد. کشورهایی که در سمت پایین به رنگ بنفش لیست شده‌اند سالانه کمتر از 2000 تن کاکائو تولید می‌کنند.

 

ویژگی‌ درختان کاکائو و میوه‌های آن

درختان تئوبروما کوتاه بوده و ارتفاع آن‌ها اکثرا بین 4 تا 8 متر می‌باشد. از زمان کاشتن درخت کاکائو برای رشد کردن، بالغ شدن و در نهایت بارور شدن درخت 5 سال زمان لازم است. میوه‌های آن به شکل توپ فوتبال آمریکایی بوده و روی شاخه‌های بزرگتر درخت رشد می‌کنند. هر درخت کاکائو سالانه به طور میانگین 30 تا 40 عدد میوه تولید می‌کند. برداشت این میوه‌ها 2 بار در سال انجام شده و امکان دارد بسته به گونه گیاه، سبز، زرد، نارنجی و یا قرمز باشند. دانه‌های کاکائو بسته به گونه گیاه و نیز منطقه‌ای که در آن رشد می‌کنند دارای عطر و طعم‌های متفاوتی می‌باشند. در ادامه به چند مورد از رایج‌ترین گونه‌های درختان کاکائو اشاره خواهیم کرد.

 

فرآورده‌های کاکائو

 

شکلات مایع یا شکلات مس (Chocolate Mass or Chocolate Liquor)

شکلات مایع که گاهی به آن شکلات شیرین نشده نیز گفته می‌شود پایه و مواد اولیه همه انواع شکلات‌ها است و حالتی بسیار غلیظ و نیمه جامد دارد. بعد از برداشت میوه درخت کاکائو، دانه‌های آن جدا می‌شوند. سپس دانه‌های کاکائو کاملا آسیاب شده و به پودری نرم و یکدست تبدیل می‌شوند. نهایتا این پودر روی حرارت قرار داده می‌شود و حالت مایع غلیظ به خود می‌گیرد. شکلات مایع 100% از کاکائو تشکیل شده و هیچ ماده اولیه دیگری به آن اضافه نمی‌شود. شکلات مایع را برای فروش، حمل و نقل و استفاده راحت‌تر به حال تابلت یا چیپس شکلاتی درمی‌آورند. همچنین شکلات مایع طی پروسه‌ای خاص تحت فشار بالا قرار داده شده و کاکائو جامد و نیز کره کاکائو از آن استخراج می‌شود. برخلاف برخی تصورات، شکلات مایع حاوی الکل نیست.

 

پودر کاکائو

بعد از اینکه کاکائو جامد را از کاکائو مایع استخراج کردند کاکائو جامد به دست آمده را تبدیل به پودر کرده و پودر کاکائویی که همه ما با آن آشنا هستیم حاصل می‌شود. پودر کاکائو شیرین نشده 100% از کاکائو خالص تهیه شده است. دو نوع پودر کاکائو وجود دارد که شامل موارد زیر است:

 

نوع پودر کاکائو

خصوصیات

پودر کاکائو طبیعی

دارای رنگ قهوه‌ای روشن و طعم و رایحه شکلاتی قوی است و اغلب خاصیت اسیدی دارد.

پودر کاکائو فرآوری شده به روش هلندی

یک کاکائو طبیعی است که برای از بین بردن خاصیت اسیدی آن آلکالیزه می‌شود. پروسه هلندی به پودر کاکائو رنگ قهوه‌ای تیره بخشیده و طعم آن را ملایم‌تر می‌کند.

معرفی پودرهای کاکائو و خصوصیاتشان

پودر کاکائو شیرین نشده به خصوص نوع هلندی آن برای پخت و پز، کیک، دسر و… بسیار عالی و مناسب است و زمانی که به خوراکی‌ها اضافه می‌شود، در آن‌ها طعم شکلاتی عمیق و دلچسبی ایجاد می‌کند. اغلب برای درست کردن هات چاکلت یا شکلات داغ از پودر کاکائو فرآوری شده به روش هلندی استفاده می‌شود، چرا که فرآیندی که روی پودر کاکائو انجام شده باعث حل شدن راحت‌تر آن داخل مایعات می‌شود. اگر پودر کاکائو به طور صحیح نگهداری شود 18 ماه دوام خواهد داشت.

 

کره کاکائو

کره کاکائوکره کاکائو

کره کاکائو چربی‌ای است که مانند کاکائو جامد از شکلات مایع یا همان شکلات مَس استخراج می‌شود. در واقع حدود 50% دانه‌های کاکائو از کره کاکائو تشکیل شده است. کره کاکائو به رنگ زرد روشن بوده و یک ماده کاملا گیاهی است، چرا که از دانه‌های کاکائو استخراج می‌شوند. نکته جالبی که درباره آن وجود دارد این است که نقطه ذوب کره کاکائو زیر دمای بدن یعنی 34 تا 38 درجه سانتی‌گراد می‌باشد. به همین دلیل است که کره کاکائو در دمای اتاق جامد بوده و زمانی که آن را در دهانتان قرار می‌دهید به راحتی ذوب می‌شود. علاوه بر شکلات، کره کاکائو در تولید لوسیون‌های بدن و صورت نیز استفاده می‌شود، چرا که از خاصیت آبرسانی قوی برخوردار بوده و نیز دارای مواد مغذی و آنتی اکسیدان فراوان است.

 

مراحل تولید شکلات

 

1. کشت کاکائو

داستان شکلات از درختان کاکائو شروع می‌شود. این درختان در مناطق شمال و جنوب اکوادور که در کشور برزیل قرار دارد کشت شده و متحمل شرایط سخت و متفاوتی مانند دمای شدید باران و سایه می‌شوند اما با این حال می‌توانند به بقای خود ادامه دهند. روی درختان کاکائو میوه‌های بیضی شکلی رشد می‌کند که طول هر کدام به 5 تا 12 اینچ (12.7 تا 30.5 سانتی‌متر) می‌رسد. درون هر میوه به تعداد 30 تا 50 عدد دانه میوه وجود دارد و چیزی که جهان به عنوان کاکائو می‌شناسد همین دانه‌ها هستند.

 

2. برداشت

زمانی که رنگ میوه کاکائو به زرد و نارنجی پررنگ تغییر کند به این معنی است که این میوه‌ها رسیده‌اند. میوه‌های کاکائو به وسیله یک ساقه کوچک و کوتاه از درخت آویزان می‌شوند و در سال 2 بار برداشت می‌شوند. سپس افراد هر میوه بریده و دانه‌های کاکائو را از داخل آن جدا می‌کنند. دانه‌های کاکائو داخل میوه در 5 ردیف ایجاد شده و توسط یک بافت نرم احاطه می‌شوند و سایز هر کدام از آن‌ها معمولا به اندازه یک زیتون می‌باشد. تفاله یا همان بافت نرمی که در اطرف دانه‌های کاکائو قرار می‌گیرد در آمریکای لاتین "بابا" نامگذاری شده و برای تولید یک نوشیدنی خاص کاکائویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 کشت کاکائو  -  برداشت کاکائو

 

3. فرآوری

دانه‌های کاکائو همراه با بافت نرمی که اطرافشان را احاطه کرده از داخل میوه کاکائو جدا شده و در جلوی نور آفتاب قرار می‌گیرند و رنگ کرمی آن‌ها تبدیل به رنگ بنفش می‌شود. حالا دانه‌های کاکائو آماده فرآوری شدن هستند. روش‌هایی که در دو منطقه آمریکای لاتین و آفریقا به کار گرفته می‌شوند متفاوت هستند، اما در هر دو روش دانه‌های قهوه طی 2 تا 9 روز فرآوری شده و برخی طعم و رایحه‌های دانه‌ها در این پروسه چند روزه نمایان می‌شوند.

 

4. خشک و ارسال کردن

دانه‌های کاکائوی فرآوری شده باید با دقت خشک شوند. این دانه‌ها روی بسترهای بزرگ چوبی یا حصیرهایی از جنس بامبو پهن شده و به مدت 7 تا 14 روز زیر نور شدید آفتاب قرار می‌گیرند. همچنین طی این چند روز کارگران دانه‌های کاکائو را جلوی نور آفتاب پشت و رو می‌کنند تا فرآیند خشک شدن به طور متداوم و یکدست انجام بگیرد. بعد از این پروسه دانه‌های کاکائو از لحاظ کیفیت چک می‌شوند و بعد از تایید نهایی بسته‌بندی شده و در بازار جهانی به فروش می‌رسند.

 

فرآوری کاکائو  -  خشک و ارسال کردن کاکائو

 

5. آماده کردن مایع کاکائو یا کاکائو مس (Chocolate Liquor or Chocolate Mass)

خریداران دانه‌های قهوه در سراسر جهان می‌توانند دانه‌های کاکائو مختلف را با یکیگر ترکیب کنند تا به ترکیب طعمی مطلوب شکلاتی که در نظر دارند برسند، و یا می‌توانند آن‌ها را به صورت جداگانه و به صورت محصولات تک-خواستگاه نگهداری کنند. این افراد دانه‌های کاکائو را تمیز کرده و در دمای پایین رست می‌کنند تا طعم و مزه دانه‌ها گسترش پیدا کرده و نمایان شود. در این مرحله پوسته دانه‌ها را جدا کرده و بعد دانه‌ها را به طور بسیار ریز آسیاب می‌کنند که به آن کاکائو مَس (Cacao Mass) یا شکلات مایع گویند. این پودر در دمای اتاق حالت نیمه جامد و خمیری دارد که تحت فشار بالا قرار گرفته و 2 محصول یعنی پودر کاکائو و کره کاکائو از آن استخراج می‌شود.

 

6. تولید شکلات

اولین مرحله در تولید شکلات مخلوط کردن و ورز دادن آن‌ها است تا یک ماده خمیری به دست آید. موادی که مورد استفاده قرار می‌گیرند بستگی به نوع شکلاتی که ساخته می‌شود دارد. شکلات تلخ تنها حاوی کاکائو مس، کره کاکائو و شکر می‌باشد. اگر به این ترکیب پودر شیر نیز اضافه شود شکلات شیری حاصل می‌شود. شکلات سفید با استفاده از کره کاکائو، شکر و پودر شیر حاصل می‌شود. ار آن جایی که شکلات سفید حاوی کاکائو مس نیست، بسیاری از افراد آن را شکلات واقعی محسوب می‌کنند.

 

آماده کردن مایع کاکائو یا کاکائو مس  -   تولید شکلات

 

7. انجام تکنیک کونچیگ (Conching)

تکنیک کونچینگ فرآیندی دقیق از ورز دادن، گرم کردن و هوادهی ترکیب شکلات به دست آمده می‌باشد. هدف از پیاده کردن این تکنیک صاف‌تر و یکنواخت‌تر کردن خمیر شکلات است. کونچ یک همزن بزرگ است که مخلوط را زیر حرارت (در دمای 65 تا 75 درجه) هم زده و صاف می‌کند. همچنین برخی افراد طی انجام کونچینگ لسیتین سویا و یا کره کاکائو به ترکیب اضافه می‌کنند تا شکلات را به میزان سیالیت مورد نیاز برسانند. این یک مرحله مهم در تولید شکلات لذیذ و خالص است و اینجاست که طعم نهایی شکلات حاصل می‌شود.

 

8. سرد کردن (Tempering)

پروسه شکلات سازی اکنون تمام شده و آماده انجام پروسه نهایی است که به آن تمپرینگ یا سرد کردن گفته می‌شود. طی این پروسه مخلوط شکلات به آرامی سرد می‌شود و در نتیجه شکلات ساختار خود را در قالب‌ها حفظ کرده و به پایدارترین حالت خود می‌رسد. تمپرینگ به شکلات سطح براق، صاف و زیبایی را بخشیده و طعم بی‌نظیر آن را حفظ می‌کند.

 

 انجام تکنیک کونچیگ  -  سرد کردن

 

انواع شکلات‌ها

به طور کلی شکلات‌ها 4 نوع می‌باشند: شکلات سفید، شکلات شیری، شکلات تلخ و شکلات روبی. هر کدام از این شکلات‌ها دارای ویژگی‌های بسیار متفاوتی هستند که شاید برخی مردم به آن‌ها آگاه نباشند. به طور مثال آیا می‌دانید که تفاوت‌های شکلات شیری و تلخ در چیست؟ یا چرا شکلات سفید نسبت به شکلات شیری نرم‌تر است؟ جواب تمامی این سوال‌ها در نوع مواد اولیه استفاده شده و روش تولید هر شکلات نهفته است. با ما همراه باشید تا به معرفی اجمالی انواع شکلات‌ها از خصوصیاتشان گرفته تا محتویات آن‌ها بپردازیم.

 

1. شکلات‌های سفید

این شکلات‌ها کرمی و یا شیری رنگ بوده و از این طریق به راحتی قابل تشخیص بوده و از بقیه انواع شکلات‌ها متمایز می‌شوند. موادی که برای درست کردن شکلات سفید استفاده می‌شوند شامل شکر، کره کاکائو، وانیل، شیر و لسیتین می‌باشند. لسیتین ماده‌ای است که باعث می‌شود محتویات شکلات به خوبی با یکدیگر ترکیب شده و در نهایت یک مایع صاف و یکنواخت بدست آید. این ترکیبات کنار یکدیگر باعث طعم شیرین شکلات سفید و نوت‌های طعمی برجسته از شیر تغلیظ شده و وانیل می‌شوند. شکلات سفید حاوی مقدار زیادی کره کاکائو و نیز شیر و شکر است و از این رو از بافتی بسیار نرم و خامه‌ای برخوردار می‌باشد.

شکلات‌های سفید شکلات‌هایی خاص و متفاوت هستند، چرا که در آن‌ها از هیچ گونه کاکائو جامد استفاده نمی‌شود. کاکائو جامد همان ماده‌ای است که به شکلات‌ها رنگ قهوه‌ای و طعم شکلاتی می‌بخشد که همه مردم آن را می‌شناسند. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) معیارها و استاندارهای خاصی را برای هر نوع شکلات در نظر گرفته و به جهان معرفی کرده است. براساس گفته‌های متخصصان در این سازمان برای اینکه بتوانیم یک شکلات را جزو شکلات‌های سفید در نظر بگیریم، باید حداقل حاوی 20% کره کاکائو، 14% شیر و 55% شکر باشد.

این سوال برای برخی افراد پیش می‌آید که آیا شکلات سفید، "شکلات" است؟ در پاسخ باید بگوییم بله، چرا که شکلات سفید حاوی مواد اولیه‌ای است که از دانه‌های کاکائو و از گیاه کاکائو بدست آمده می‌باشد. شکلات سفید را نباید با روکش‌های سفید دیگری که اغلب در شکلات‌های رده پایین استفاده می‌شوند اشتباه گرفت. کره کاکائو ماده‌ای گران قیمت است چرا که شرکت‌های فعال در زمینه صنعت آرایشی و بهداشتی تقاضای بالای کره کاکائو داشته و از آن در تولید انواع محصولات از جمله انواع لوسیون‌ها استفاده می‌کنند.

از این رو برخی برندهای شکلات‌سازی ترکیبی را درست می‌کنند که در آن سایر روغن‌های گیاهی را جایگذین کره کاکائو کرده و از این ترکیب به جای کره کاکائو در شکلات‌ها استفاده می‌کنند. این ترکیبات شکلات مانند سفید یا کرمی را نمی‌توان شکلات سفید نامید، چرا که در آن‌ها استفاده از 20% کره کاکائو که توسط سازمان FDA تعیین شده رعایت نشده است. شکلات سفید در صورتی که به صورت صحیح و در شرایط مناسب نگهداری شود حدود 4 ماه ماندگاری دارد. شکلات سفید یک خوراکی بسیار لذیذ است که کاربردهای زیادی در پخت و پز و تزیین دارد و برای تزیین کوکی‌ها، کیک‌ و شیرینی‌ها مناسب است.

 

2. شکلات شیرین

شکلات شیرین شکلاتی کلاسیک است که همه افراد از دوران بچگی با آن آشنا بوده و طرفدارش هستند. شکلات شیرین به دلیل داشتن ساختاری نرم، طعم شیرین و رنگ قهوه‌ای براق، محبوب‌ترین و پرطرفدارترین شکلات جهان است. شکلات شیرین از ترکیب کاکائو جامد، کره کاکائو، شیر و شکر تولید می‌شود. گاهی اوقات نیز یک امولسیفایر مانند لسیتین یا سویا به آن اضافه می‌شود تا یک ترکیب صاف و یکنواخت بدست آمده و میزان نرمی شکلات افزایش یابد. طبق استانداردهایی که سازمان غذا و دارو در ایالات متحده (FDA) تعیین کرده شکلات شیرین باید حاوی 10% ترکیب کاکائو جامد و کره کاکائو (شکلات مس) بوده و 12% آن نیز از شیر تشکیل شده باشد.

یک تکه از شکلات شیرین بکنید و اجازه دهید عطر آن فضا را پر کند و از بوی شکر کاراملیزه شده، وانیل، کاکائو و شیر که در اطرف پخش می‌شود لذت ببرید. سپس تکه‌ای از شکلات را برداشته و در دهان خود قرار دهید و اجازه دهید که به خوبی ذوب شده و همه عطر و طعم خود را در دهان شما رها کند. شکلات شیرین اغلب دارای طعمی است که می‌توان آن را شیرین و شکلاتی توصیف کرد. شکلات شیرین به عنواع شکلاتی با ویژگی‌های میانه در نظر گرفته می‌شود، چرا که دارای بافتی نرم‌تر و طعمی شیرین‌تر از شکلات تلخ است اما نه به شیرینی و نرمی شکلات سفید.

درصورتی که شکلات شیرین را در شرایط مطلوب نگهداری کنید دوام آن به طور میانگین 16 ماه می‌باشد. شکلات شیرین یک انتخاب عالی برای زمانی است که قصد دارید یک شکلات لذیذ و دلچسب به عزیزان خود هدیه داده و آن‌ها را خوشحال کنید و خاطراتی به یاد ماندنی را برای خود رقم بزنید. همچنین هنگام آشپزی اگر کیک یا شیرینی که درست می‌کنید به یک طعم شکلات ملایم نیاز دارد، شکلات شیرین قطعا می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

 

انواع شکلات ها

 

3. شکلات تلخ

شکلات تلخ با رنگ قهوه‌ای تیره‌ای که دارد توانسته نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کند و دومین شکلات محبوب میان مردم است. گاهی اوقاق به شکلات تلخ، شکلات سیاه یا شکلات نیمه شیرین نیز گفته می‌شود، چرا که شیرینی آن کمتر از شکلات شیرین است. اخیرا به لطف مقالات و مطالبی که درباره فواید شکلات تلخ برای سلامتی ارائه شده طرفداران شکلات تلخ در سراسر جهان به طور چشگیری افزایش یافته است. 

ترکیبات و مواد اولیه موجود در شکلات تلخ بسیار ساده بوده و از کاکائو جامد، کره کاکائو و شکر تشکیل شده است. گاهی اوقات مقدار کمی وانیل و لسیتین (نوعی امولسیفایر) نیز برای یکدست شدن ساختار شکلات تلخ به آن اضافه می‌شود. طبق تعریف FDA، شکلات تلخ حداقل باید حاوی 35% ترکیب کاکائو جامد و کره کاکائو باشد اما معمولا حاوی 50% از این ترکیب است. شکلات تلخی که دارای کیفیت بالا بوده و مطابق استاندارها تولید می‌شوند فاقد شیر بوده و می‌توانند یک خوراکی مناسب برای افراد وگان یا گیاهخوار باشند. نبود لبنیات و نیز کم بودن میزان شکر در شکلات تلخ باعث شده که شکلات تلخ ساختاری سفت‌تر و شکننده‌تر نسبت به شکلات سفید و شکلات شیری داشته باشد.

پروفیل طعم شکلات تلخ می‌تواند بر اساس محتویاتش متفاوت باشد. این شکلات‌ها اغلب دارای طعمی شکلاتی با شیرینی کم می‌باشند و نیز امکان دارد دارای نوت‌های طعمی براونی پخته شده و یا ادویه قهوه‌ای رنگ (مثل دارچین) باشد. زمانی که دستور پخت شما نیاز به طعم غنی شکلاتی دارد، شکلات تلخ با توجه مزه شدید شکلاتش می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای شما باشد. فوایدی که شکلات تلخ با خود به همراه دارد آن را تبدیل به یک خوراکی محبوب در میان وعده‌ها کرده است. اگر شکلات تلخ در شرایط مناسبی نگهداری شود طول عمر آن حدود 20 ماه است. خوردن شکلات تلخ فواید زیادی را با خود به همراه دارد که در مقاله فواید و مضرات شکلات تلخ می‌توانید اطلاعات کاملی در این زمینه کسب کنید.

 

4. شکلات روبی

در سال 2017 چهارمین نوع شکلات یعنی شکلات روبی توسط یک فرد سازنده شکلات بلژیکی به نام بری کالبوت (Barry Callebaut) کشف شد. این شکلات با رنگ صورتی مایل به قرمزی که دارد به طور محسوسی با سایر انواع شکلات‌ها یعنی شکلات‌های شیری سفید و تلخ متفاوت است. شکلات روبی در منطقه اکوادور واقع در کشور برزیل و همچنین در ساحل ایوری واقع در غرب آفریقا رشد می‌کند. کشف این نوع شکلات یک کشف نسبتا جدید است و در نتیجه هیچ استانداردی توسط سازمان FDA برای آن تعیین نشده است. شکلات روبی حاوی 47.5% کاکائو و 26.3% شیر می‌باشد. همچنین شکلات روبی دارای نوت‌های طعمی میوه‌ای و گاهی نوت‌های طعم ترش می‌باشد. اگر این نوع شکلات به طور صحیح و تحت شریط مناسب نگهداری شود 12 ماه ماندگاری خواهد داشت.

 

شکلات 70% به چه معنی است؟

درصد شکلات‌هایی که خریداری می‌کنید نشانگر این است که چه میزان از شکلات شما از دانه‌های کاکائو تشکیل شده است. شکلات 70% به این معنی است که 60 درصد آن از فرآورده‌های دانه کاکائو و 30% شکلات از شکر و مواد دیگری مانند لسیتین تشکیل شده است و یا اینکه امکان دارد مواد مخصوص یک برند جزو این 30 درصد نیز باشد. در نتیجه درصد شکلات اطلاعات جامعی را درباره محتویات آن به شما می‌دهد اما نهایتا شما باید شکلات‌های برند مختلف را تست کنید تا شکلات محبوب خود را پیدا کنید، چرا که میزان کره کاکائو و کاکائو جامد موجود در آن 70% در برندهای مختلف با نسبت‌های متفاوتی به شکلات اضافه می‌شوند. این مسئله روی طعم شکلات تاثیر زیادی دارد به طوری که شکلاتی که کاکائو جامد بیش‌تری داشته باشد تیره‌تر و تلخ‌تر است اما هرچه میزان کره کاکائو موجود در شکلات بیش‌تر باشد نرم‌تر بوده و طعم ملایم‌تری دارد. در نتیجه هنگام خرید شکلات به این نکات توجه کنید!

 

چگونه شکلات خوب را از شکلات بد تشخیص دهیم؟

شکلات باکیفیت براق بوده به خوبی می‌شکند، طعم عمیقی دارد و هنگام گذاشتن آن در دهان به خوبی ذوب می‌شود. شکلات بی‌کیفیت را می‌توانید از نقاط سفید و طوسی به نام سفیدک که روی شکلات قرار دارد تشخیص دهید. این سفیدک‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که شکلات در معرض رطوبت و مایعات قرار گیرد و یا در دمای مناسب نگهداری نشود. در نتیجه‌ی این عوامل شکر و یا چربی موجود در شکلات در سطح آن تجمع می‌یابد. سفیدک‌ها باعث می‌شوند که شکلات بعد از ذوب شدن بافتی نرم نداشته باشد و بافت شیرینی که می‌پزید نیز چندان مطلوب نخواهد بود. همچنین رنگ شکلات بی‌کیفیت کدر بوده و به خوبی نمی‌شکند.

 

نحوه نگهداری از شکلات‌ها و حفظ تازگی آن‌ها

اگر حجم شکلاتی که دارید زیاد است و نمی‌توانید همه آن‌ها را در کمتر از 24 ساعت استفاده کنید قطعا نحوه نگهداری از آن‌ها مسئله بسیار مهمی است تا در هر زمانی که خواستید شکلات‌های خود را میل کنید، مثل روز اول تازه و باطراوت باشند. در ادامه به نکاتی که در هنگام نگهداری از شکلات‌ها باید در نظر داشته باشید اشاره می‌کنیم.

 

شکلات را فریز نکنید!

1. شکلات را فریز نکنید!

شکلات جزو خوراکی‌هایی است که به راحتی عطر و رایحه دیگر مواد غذایی موجود در یخچال و فریزر را به خود جذب می‌کند. همچنین رطوبتی که در فریزر وجود دارد امکان دارد باعث جمع شدن شکر یا چربی شکلات در قسمت بالایی آن و تشکیل نقاطی به رنگ سفید یا طوسی شود که این نقاط، سفیدک نام دارند. اگر چه این مورد تاثیری در طعم شکلات شما نخواهد داشت اما ظاهر آن چندان دلچسب و جذاب نخواهد بود. در نتیجه بهتر است به جای فریز کردن شکلات از روش‌های دیگری برای ذخیره و نگهداری آن‌ها استفاده کنید.

 

2. شکلات را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

اگر دمای محیطی که شکلات‌های خود را در آن نگهداری می‌کنید ثابت بوده و حدود 70 درجه فارنهایت (21 درجه سلسیوس) و در بهترین حالت بین 65 تا 68 درجه فارنهایت (18 تا 20 درجه سلسیوس) باشد شکلات شما عمر طولانی داشته و امولسیون ترکیب کاکائو جامد و کره کاکائو تا ماه‌ها پایدار خواهد ماند. در نتیجه بدین طریق قادر خواهید بود که طعم و ساختار شکلات‌های خود را تا مدت‌های طولانی حفظ کنید.

 

3. شکلات‌ها را در یک ظرف در بسته و محکم قرار دهید.

اگر اکسیژن در تماس مستقیم با شکلات قرار گیرد آن را اکسید خواهد کرد و این فرآیند در مدت زمان باعث تغییر طعم شکلات شما خواهد شد که چندان خوشایند نیست. بنابراین ذخیره و نگهداری شکلات‌ها در یک ظرف در بسته بسیار کارساز بوده و زمانی که بعد از چند ماه هوس خوردن شکلات می‌کنید طعم آن‌ها مانند روز اولشان خواهد بود.

 

4. شکلات‌ها را دور از تابش مستقیم نور قرار دهید.

شکلات‌هایتان را نه تنها باید دور از تابش مستقیم آفتاب قرار دهید بلکه نباید در معرض نور مصنوعی نیز قرار گیرند! چرا که هر دو این‌ها دقیقا مانند اکسیژن باعث تغییر طعم شکلات خواهند شد.

 

5. گاهی نیاز است که شکلات‌های خود را فریز کنید!

طبیعتا در فصل تابستان گرمای شدیدی وجود دارد و همه افراد از کولر استفاده نمی‌کنند. درنتیجه هوای محیط گرم است و در این شرایط بهتر است که شکلات‌ها را فریز کنید. اما برای این کار در ابتدا شکلات‌ها را به خوبی بسته‌بندی کنید تا در معرض بوی سایر مواد غذیی قرار نگرفته و به خود جذب نکنند و سپس بسته را درون یک ظرف قرار داده و در آن را محکم ببندید و در نهایت در یخچال قرار دهید. بعد از مدتی هنگامی که آن را از یخچال خارج کردید، قبل از اینکه ظرف و بسته‌بندی آن را باز کند صبر کنید تا کاملا به دمای محیط برسد. به این طریق شکلات‌هایتان به مدت 3 تا 6 تازه می‌مانند.

 

6. برای نگهداری طولانی مدت شکلات از فریزر استفاده کنید.

در ابتدا شکلات را با همان روشی که در قسمت بالا ذکر شد بسته‌بندی کنید. اجازه دهید 24 ساعت در یخچال باقی بماند و سپس آن را از یخچال خارج کرده و در داخل فریزر قرار دهید (این عمل مانع وارد شدن شوک به شکلات شده و به حفظ بافت و ساختار آن کمک می‌کند). هنگامی که می‌خواهید بعد از مدت‌ها آن را از فریزر خارج کنید همین مراحل را برعکس تکرار کنید. به طوریکه بعد از اینکه ظرف را از فریزر خارج کردید آن را داخل یخچال قرار دهید. سپس بعد از 24 ساعت ظرف شکلات را از یخچال درآورده و منتظر بمانید که به دمای محیط برسد. حالا می‌توانید بسته‌بندی شکلات را باز کرده و آن را نوش جان کنید.

 

شکلات و صنعت شیرینی..چگونه و چرا؟

بی‌شک خیلی از شماها عاشق پختن شیرینی و دسرهای متفاوت با شکلات هستید. آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که شکلات چه تاثیری روی براونی و موس‌های شکلاتی شما دارد؟

اولین تاثیر شکلات روی شیرینی‌ها در طعم آن‌ها است چیزی که می‌توان گفت همه افراد به دنبالش هستند و هوس می‌کنند! طعم شکلات اعتیادآور است! براساس نوع دانه کاکائویی که در شکلات استفاده شده و نیز مواد دیگر، بعضی شکلات‌ها طعم اسیدی و تلخی بیش‌تری به دسرها و شیرینی‌ها می‌بخشند، برخی طعم شیرین و ملایم‌تر و بعضی شکلات‌ها نیز طعم میوه‌ای خاصی در این خوراکی‌ها ایجاد می‌کنند.

جدا از طعم، شکلات باعث ایجاد بافتی خاص در شیرینی‌ها می‌شود، به خصوص اگر شکلاتی که استفاده شده چربی بیش‌تری داشته باشد. به طور مثال اگر در درست کردن موس شکلاتی از شکلات تلخ با چربی بالا استفاده شود قطعا بافت و نیز طعم بهتری خواهد داشت. توجه داشته باشید که برخی برندها میزان شکر و چربی اضافه شده در شکلات را روی بسته‌بندی آن می‌نویسند و این اطلاعات زمانی که می‌خواهید یک دسر لذیذ درست کنید می‌توانند بسیار کمک کننده باشند.

 

نحوه ذوب کردن شکلات

نحوه ذوب کردن شکلاتشکلات ذوب شده

همانطور که می‌دانید اولین گام برای استفاده از شکلات در درست کردن شیرینی و دسر ذوب کردن شکلات است که اگر چه بسیار ساده به نظر برسد اما با این حال نکاتی در ذوب کردن شکلات وجود دارد که باید حتما به آن‌ها توجه کنید. قطعا شکلاتی که به خوبی و به طور یکدست ذوب نشود و گلوله گلوله باشد ظاهر جذابی نخواهد داشت. به یاد داشته باشد که آب و گرما بزرگترین دشمن‌های شکلات هستند.

ذوب کردن شکلات می‌تواند درون حمام آب گرم یا درون ماکروویو انجام گیرد، اما در هر دو حالت چکیدن تنها یک قطره آب در شکلات یا دمای خیلی زیاد می‌تواند شکلات شما را خراب کند. در نتیجه در ابتدای کار از این مسئله اطمینان حاصل کنید که کاسه‌ای که استفاده می‌کنید تمیز و کاملا خشک است و سپس شکلات را درون آن انقدر ذوب کنید که بافتش کاملا نرم و یکدست شود. دمای بالا شکلات شما را می‌سوزاند، پس دقت کنید این پروسه را باید به آرامی و با دمای کنترل شده انجام دهید.

برای ذوب کردن شکلات به روش حمام آب گرم در ابتدا یک قابلمه کوچک را روی گاز با شعله متوسط گذاشته و داخل آن 1 لیوان آب بریزید. منتظر بمانید تا آب بجوشد و همزمان شکلات‌های خود را که می‌خواهید ذوبشان کنید، تکه تکه کرده و درون یک کاسه تمیز، خشک و نشکن بریزید. زمانی که آب جوشید کاسه پر از شکلات را روی قابلمه قرر دهید اما دقت کنید که کف آن با آب تماس نداشته باشد و سپس شعله را کم کنید و یا می‌توانید خاموش کنید. حالا با استفاده از یک قاشق خشک شکلات را تا زمانی که کاملا ذوب شده و یکدست شود به آرامی هم بزنید. بلافاصله بعد از اینکه شکلات کاملا ذوب شد آن را از روی بخار برداشته و استفاده کنید.

در روش ذوب کردن شکلات درون ماکروویو، مانند روش قبل شکلات‌ها را تکه تکه کرده و آن‌ها را درون یک کاسه خشک، تمیز و نشکن بریزید. کاسه را به مدت 20 ثانیه درون ماکروویو قرار دهید و سپس خارج کنید. با استفاده از یک قاشق خشک، شکلات درون آن را هم زده و سپس مجدد کاسه را درون ماکروویو قرار دهید. این پروسه را چندین بار و به مدت حدود 1 تا 2 دقیقه باید انجام دهید تا شکلات شما کاملا ذوب شود. زمان آن بسته به نوع و مقدار شکلات شما می‌تواند متغیر باشد.

شکلات ذوب شده باید بافتی یکدست و نرم داشته باشد. گلوله گلوله بودن آن امکان دارد به دلیل ریختن آب در ظرف بوده و یا اینکه شکلات را سوزانده باشید. دلیل دیگر آن استفاده از شکلاتی با کیفیت پایین است. در برخی از شکلات‌ها روغن گیاهی افزوده می‌شود که می‌تواند در پروسه ذوب کردن شکلات مشکل ساز باشد. برای جلوگیری از این اتفاق یعنی گلوله گلوله شدن شکلات سعی کنید شکلات با کیفیتی تهیه کنید و نیز به نکاتی که در بالا اشاره شد دقت کرده و آن‌ها را رعایت کنید.

 

شکلات و تغییرات آب و هوایی

تغییرات آب و هوایی تولید شکلات را تحدید می‌کند. براساس گزارشی که در سال 2016 توسط سازمان ملی اقیانوسی و اتمسفری (NOAA) منتشر شده، دمای هوا در 3 کشور اصلی تولیدکننده کاکائو یعنی جزیره ایوری، غنا و اندونزی تا سال 2050 به میزان 2.1 درجه سلسیوس (3.7 درجه فارنهایت) افزایش خواهد یافت. اما برخلاف دما، افزایشی در میزان بارش باران مشاهده نمی‌شود و همه این‌ها در کنار یکدیگر باعث کاهش میزان رطوبت در این مناطق خواهد شد. بنابراین وسعت زمین و خاک مناسب برای کشت کاکائو کاهش چشمگیری خواهد داشت.

براساس مطالعات، 89.5 درصد از 294 ناحیه کشت شکلات تا سال 2050 از مطلوبیت کمتری برای کشت برخوردار خواهند بود. کشاورزان و دانشمندان به دنبل یافتن روش‌ها و استراتژی‌هایی برای بهبود این وضعیت هستند. به طور مثال براساس گزارشات سازمان NOAA، کشاورزان درختان بلندی را کنار درختان کاکائو می‌کارند تا مقدار سایه را افزایش داده و کمبود رطوبت را جبران کنند. همچنین امکان دارد در آینده کشاورزان شروع به کشت درختان کاکائو در ارتفاعات بالاتر که دارای دمای کمتر و رطوبت بیش‌تری است کنند.

دانشمندان ژنتیک به دنبال یک راه اساسی برای مشکل دیگری نیز در این زمینه هستند. براساس مقاله‌ای که در سال 2018 توسط موسسه نوآوری ژنتیک منتشر شد، کشت کاکائو در دمای بالاتر باعث گسترش بیماری‌های گیاهی خواهد شد و از این رو این موسسه پروژه‌ای را برای بوجود آوردن درختان کاکائو مقاوم به بیماری شروع کرد. در این پروژه از تکنولوژی اصلاح ژن استفاده خواهد شد. تولید شکلات گاهی اوقات می‌تواند برای محیط زیست مضر باشد، چرا که کشاورزان اکثرا درختان جنگل را برای کشت کاکائو بیش‌تر بریده و از بین می‌برند. به طور مثال حدود 70 درصد جنگل‌زدایی غیرمجاز در منطقه ساحل ایوری در جهت کشت درختان کاکائو می‌باشد. یکی از عواقب جدی جنگل‌زدایی فرسایش خاک می‌باشد.

 

آیا اصلاح ژن می‌تواند برای حل مشکل کشت شکلات جهان کارساز باشد؟

کشت شکلات در جهان با مشکلات مختلفی از جمله انواع بیماری‌های گیاهی روبرو می‌شود. انواع مختلفی از قارچ‌ها و ویروس‌ها به درختان و میوه‌های کاکائو حمله می‌کنند و به همین دلیل دانشمندان به دنبال راهی برای ایجاد درختان مقاوم به این بیماری‌ها می‌باشند. درختان کاکائو در مناطق استوایی در 20 درجه شمالی و نیز 20 درجه جنوبی خط استوا کشت داده می‌شوند. متاسفانه این قارچ‌ها و ویروس‌ها در مناطق استوایی نیز رشد کرده و می‌توانند به راحتی مزارع کاکائو را آلوده کنند که باعث ایجاد آسیب‌های جدی مانند ایجاد لکه‌های یخی و مشکی و یا ایجاد بیماری جاروئک می‌شوند. همچنین همانطور که اشاره شد افزایش دمای هوا نیز می‌تواند بسیار مخرب باشد.

شکلات یکی از مهم‌ترین و محبوب‌ترین خوراکی‌های جهان است و در نتیجه تلاش برای حفاظت و نگهداری از آن‌ها و مقابله با مشکلاتی که به آن‌ها اشاره کردیم از اهمیت بالایی برخوردار است. در نتیجه برندهای اسنیکرز (Snickers)، ام اند ام (M&M's) و 3ماسکیترز (3Musketeers) تیمی را با دانشمندان در موسسه نوآوری ژنومیک تشکیل داده‌اند تا تولید درختانی که مقاوم به برخی قارچ‌ها و ویروس‌ها می‌باشند را طراحی کند. ابزار اصلی که در این پروژه مورد استفاده قرار می‌گیرد CRISPR-Cas9 می‌باشد. CRISPR-Cas9 ابزاری است که مانند قیچی عمل کرده و می‌تواند ناحیه‌ای از DNA را بریده و جدا کند و توالی جدیدی را جایگذین آن کند. این روش برای مقاوم کردن گیاهان و نیز اضافه کردن ویژگی‌های جدید به ابرای نجات محصولات دیگر مانند گندم نیز می‌تواند بسیار کارساز باشد.

 

آیا شکلات وگان وجود دارد؟

آیا شکلات وگان وجود دارد؟شکلات با درصد کاکائو بالا

شکلات وگان شکلاتی است که از مواد اولیه‌ای ساخته شده که منشا حیوانی ندارند و برای شما وگان‌هایی که عاشق شکلات هستید پاسخ مثبت است! بله شکلات مناسب وگان‌ها وجود دارد. شکلات از دانه‌های کاکائو ساخته می‌شود و این دانه‌ها روی درختان رشد می‌کنند، بنابراین شکلات به طور ذاتی یک خوراکی گیاهی است. اما گاهی برای تولید محصول نهایی شکلات موادی مانند شیر نیز به آن اضافه می‌شود و در نتیجه این سوال برای ما پیش می‌آید که کدام شکلات‌ها وگان هستند. با ما همراه باشید تا توضیحات و اطلاعات کاملی از شکلات‌های وگان را برای شما ارائه دهیم.

اگر شما هم وگان هستید و در عین حال از طرفداران پر و پا قرص شکلات بوده و به دنبال یک شکلات وگان باکیفیت هستید، اولین قدم این است که لیست مواد تشکیل‌دهنده شکلات را که روی بسته‌بندی آن نوشته شده است چک کنید. شکلات تلخ با کیفیت بالا می‌تواند گزینه مناسبی برای وگان‌ها باشد. درنتیجه اگر قصد خرید شکلات وگان دارید شکلات‌های بالای 52% را انتخاب کنید. در واقع هر چه درصد آن بیش‌تر باشد میزان کاکائو آن نیز بیش‌تر خواهد بود. اگر به شکلات‌های خیلی تلخ با درصدهای بالا علاقه ندارید می‌توانید شکلات تلخ با مغز بادام، میوه خشک یا نعناع را خریداری کنید، چرا که این نوع شکلات‌ها اکثرا وگان می‌باشند.

اما از خوردن شکلات‌هایی با مغز کارامل، کره بادام زمینی، ترافل یا تافی خودداری کنید زیرا در این نوع از شکلات‌ها اکثرا از مواد لبنی استفاده می‌شود. اما اگر طرفدار این طعم‌ها هستید حتما چک کنید که روی بسته‌بندی آن علامت وگان وجود داشته باشد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که افراد گیاه‌خوار به چند گروه تقسیم شده و هر کدام دارای رژیم غذایی متفاوت می‌باشند. به طور مثال این افراد درباره اینکه آیا عسل یک خوراکی وگان است یا خیر اختلاف نظر دارند در نتیجه معیارهایشان برای انتخاب یک شکلات وگان نیز متفاوت بود.

 

چرا شکلات برای سگ‌ها مضر است؟

چرا شکلات برای سگ‌ها مضر است؟مضرات شکلات برای حیوانات

دامپزشکان همواره توصیه می‌کنند که از دادن غذاهای انسان به حیوانات جلوگیری کنیم و شکلات یکی از خوراکی‌هایی است که بیش‌ترین تاکید روی آن وجود دارد. کسانی که در محل زندگی خود از حیوانات خانگی مانند سگ نگهداری می‌کنند باید همواره دقت کنند که هیچ شکلاتی در دسترس سگ نباشد، به خصوص در مناسبت‌ها که شکلات‌های خوشمزه بیش‌تری در خانه‌ها یافت می‌شود. شکلات برای سگ‌ها بسیار سمی است و می‌تواند خطراتی را با خود به همراه داشته باشد. اما دلیل آن چیست؟

شکلات به میزان قابل توجهی حاوی کافئین و تئوبرومین (Theobromine) می‌باشد و بدن سگ به اندازه انسان قادر به متابولیزه و هضم کردن این دو ماده نیست، در نتیجه کافئین و تئوبرومین در بدن سگ تجمع پیدا کرده و باعث افزایش سرعت اعمال و فانکشن‌های بدن سگ می‌شود و به مرور اثرات جانبی آن دیده می‌شود. تاثیر این دو ماده روی بدن همه سگ‌ها یکسان نیست و به عوامل متعددی از جمله وزن سگ، حساسیت بدن آن به کافئین و تئوبرومین، مقدار شکلاتی که خورده و میزان کافئین و تئوبرومینی که داخل شکلات موجود می‌باشد (مقدارشان در شکلات‌های مختلف متفاوت است) بستگی دارد. البته باید بدانید که میزان سمیت شکلات تلخ برای سگ‌ها بیش‌تر از سایر انواع شکلات‌ها است، زیرا تراکم تئوبرومین در شکلات تلخ نسبت به شکلات شیری بیش‌تر است که مقدار دقیق آن در جدول زیر ارائه شده است:

 

نوع شکلات

میزان تئوبرومین

شکلات تلخ

130 تا 450 میلی‌گرم در هر اونس

شکلات شیرین

45 تا 58 میلی‌گرم در هر اونس

شکلات سفید

0.25 میلی گرم در هر اونس

هر اونس معادل 28.3 گرم است.

همانطور که در جدول مشاهده می‌کنید، میزان تئوبرومین موجود در شکلات سفید خیلی کمتر بوه و در نتیجه میزان سمیت آن برای سگ‌ها خیلی کمتر است.

 

عوارض جانبی و نشانه‌های ایجاد سمیت شکلات در سگ‌ها چیست؟

اولین نشانه‌های مسمومیت سگ با شکلات طی 6 تا 12 ساعت بعد از خوردن آن به وجود آمده و شامل موارد زیر است:

ترشح بیش از حد آب دهان و نفس نفس زدن

افزایش تشنگی و میزان ادرار

ناراحتی معده و به دنبال آن استفراغ و اسهال

همچنین امکان دارد که سگ افزایش میزان ضربان قلب و بی‌قرار عصبانیت و میزان زیاد هیجان را تجربه کند، درست مانند انسانی که مقدار زیادی قهوه خورده و کافئین زیادی وارد بدن خود کرده است. در موارد حاد و شدید ضربان قلب نامنظم که در اثر مصرف شکلات به وجود آمده می‌تواند ضربان قلب را کاهش دهد که در نتیجه‌ی آن دمای بدن کاهش خواهد یافت. به گفته بیمارستان حیوانات VCA شدیدترین علائم مسمومیت شکلات در سگ‌ها شامل اسپاسم عضلانی، بی‌حالی، تشنج و کما است که گاهی منجر به مرگ می‌شود.

نکته‌ دیگری که وجود دارد این است که تئوبرومین نیمه عمر طولانی دارد، به این معنی زمان زیادی لازم دارد تا در بدن به طور کامل تجزیه شود و علائم مسمومیت با شکلات روزها باقی می‌ماند. گاهی برخی سگ‌ها بعد از اینکه شکلات خوردند هیچ علائمی از خود نشان نمی‌دهند اما این مسئله به این معنی نیست که سگ مسموم نشده بلکه فقط دز مسمومست او پایین است که قادر به نشان دادن علائم آن نیست. در نتیجه بهتر است به محض اینکه متوجه شدید سگ شما در حال خوردن شکلات است سریعا به دامپزشکی مراجعه کنید.

 

20 مورد از حقایق جالب درباره شکلات

1. هر درخت کاکائو به طور میانگین حدود 2500 دانه کاکائو تولید می‌کند.

2. از آنجایی که درختان کاکائو بسیار حساس هستند کشاورزان سالانه 30% از محصولات خود را از دست می‌دهند.

3. منشا کاکائو از یک درخت میوه است و در واقع دانه‌های کاکائو هسته‌های داخل آن میوه‌ها می‌باشند.

4. حدود 1.5 میلیون باغ کاکائو در غرب آفریقا وجود دارد.

5. برگ‌های این این درختان می‌توانند تا 90 درجه بچرخند تا نور آفتاب بیش‌تری دریافت کرده و نیز از برگ‌های کوچک‌تر محافظت کنند.

6. بعضی از درختان کاکائو 200 سال سن دارند اما بیش‌تر آن‌ها تنها در 25 سال اول دانه‌های مرغوب و قابل عرضه در بازار تولید می‌کنند.

7. ساحل ایوری یا همان ساحل عاج بزرگترین تولیدکننده کاکائو بوده و 40% کاکائو جهان را فراهم می‌کند.

8. اولین شکلات بار درسال 1847 درست شد.

9. عطر و بوی شکلات باعث افزایش آرامش می‌شود.

10. شکلات در ابتدا به صورت یک نوشیدنی استفاده می‌شد.

11. شکلات برای سگ‌ها و گربه‌ها بسیار مضر است.

12. ارزش صنعت شکلات‌سازی بیش از 100 میلیارد دلار است.

13. شکلات، خوراکی محبوب ناپلئون بناپارت بود.

14. شکلات باعث بهبود فعالیت فکری و مغذی می‌شود.

15. 7 جولای روز جهانی شکلات بوده و سالانه در سراسر جهان جشن گرفته می‌شود.

16. اگر یک فرد از تمام شدن شکلات‌هایش بترسد، این ترس شوکوهولیسم (Chocoholism) نام دارد.

17. وزن بزرگترین شکلات بار جهان بیش از 12000 پوند است.

18. وزن بزرگترین مجسمه ساخته شده با شکلات در جهان بیش از 22000 پوند می‌باشد.

19. گرانترین شکلات جهان در ورق طلا پیچیده شده است.

20. شکلات شیری در سال 1875 ابداع شد.

 

نتیجه‌گیری

ما در این مقاله به معرفی اجمالی شکلات، انواع آن، روش ذوب کردن و... اشاره کردیم و اطلاعات کاملی را درباره شکلات بری شما ارائه کردیم. شکلات، این خوراکی خوشمزه و بی‌نظیر یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین خوراکی‌ها در بین مردم جهان است و روزانه میلیون‌ها تن شکلات در انواع مدل‌‌ها و طعم‌ها در بازار عرضه می‌شود. بسیط یکی از معتبرترین فروشگاه‌های شکلات بوده و انواع شکلات‌ خارجی و شکلات ایرانی را با بالاترین کیفیت و بدن واسطه برای شما گرد هم آورده تا بتوانید بسته به سلیقه، نیاز و ذائقه خود شکلات دلخواهتان را انتخاب و تهیه کنید. همچنین شکلات یک گزینه بی‌نظیر برای پذیرایی از مهامانانتان بوده و می‌توانید انواع شکلات پذیرایی شیرین و تلخ را به صورت کیلویی و فله با قیمتی بسیار معقول و مقرون به صرفه از بسیط خریداری کنید. اگر قصد خرید شکلات‌هایی مرغوب و لذیذ دارید می‌توانید به شعبه حضوری بسیط واقع در ارومیه مراجعه و یا از طریق وبسایت بسیط سفارشات خود را ثبت کنید.


تاریخ: 13:20 - 1403/02/27 | دفعات بازدید: 3284

نظرات


برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید

loading بسیط کالا(شعبه آنلاین بسیط)