10 کشور برتر تولید کننده قهوه در جهان کدامند؟ به طور کلی در سطح جهان نزدیک به 70 کشور قهوه تولید می کنند که بی شک با توجه به شرایط اقلیمی هر کشور، کیفیت و عطر و طعم متفاوتی دارند. با توجه به کیفیت، هر قهوه طرفداران خاص خود را دارد. از بین 70 کشور فقط 50 کشور صادرات به کشورهای دیگر دارند.
پس از نفت، قهوه دومین کالای تجاری در سطح جهان است پس تعجبی ندارد که بین کشورهای تولیدکننده این کالا رقابت تنگاتنگی وجود داشته باشد. معیارهای مختلفی برای رتبه بندی قهوه وجود دارد که بر حسب کیفیت و میزان تولید 10 کشور برتر در این زمینه از سوی سازمان بین المللی قهوه انتخاب و معرفی شده اند.
در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با برترین کشورهای تولید کننده قهوه در جهان بیشتر آشنا شوید.
برای خرید قهوه همین حالا سفارسات خود را ثبت کنید
گاهی برترین تولید کننده ها از نظر میزان تولید و صادرات، قهوه خوبی از لحاظ عطر و طعم ندارند. یعنی معیار سازمان بین المللی قهوه برای انتخاب برترین کشورهای تولید کننده چیزی به غیر از عطر و طعم قهوه می باشد برای مثال قهوه برزیل جزء قهوه های خوش عطر وطعم نیست ولی به دلیل تولید انبوه و صادرات گسترده یکی از ده کشور برتر تولید کننده قهوه انتخاب شده است.
بین کشورهای برتر تولید کننده قهوه در جهان برزیل دارای رتبه اول جهانی می باشد و حدود 150 سال است که صدرنشین جدول است. در کشور برزیل بیش از 27000 متر مربع مزارع پرورش قهوه وجود دارد.
بیشترین مزارع کشت و پرورش قهوه در برزیل متعلق به سه شهر جنوبی می باشد که به دلیل شرایط اقلیمی و دمایی مناسب، بیشترین برداشت را از مزارع خود دارند. این کشور حدود یک سوم قهوه جهان را تولید می کند که نزدیک به 80% آن را قهوه عربیکا و 20% باقی را قهوه روبوستا تشکیل می دهد. قهوه عربیکای برزیلی دارای طعم فندوقی و ته مزه شکلات تلخ ملایمی دارد که دارای اسیدیته پایین و کافئین بالاست. این قهوه یک گزینه مناسب برای تهیه قهوه اسپرسو می باشد.
از تفاوت های عمده قهوه برزیل با قهوه کشورهای دیگر، روش خشک کردن آن است که در معرض نور خورشید قرار گرفته و خشک می شوند در حالی که کشورهای دیگر از پردازش مرطوب استفاده می کنند یعنی قبل از خشک شدن میوه، تمام گوشت میوه قهوه را توسط دستگاههای مکانیکی از دانه آن جدا می کنند.
بسیط وارد کننده بهترین و با کیفیت ترین انواع قهوه از برترین تولید کنندگان قهوه در جهان می باشد، جهت خرید انواع دان قهوه به صفحه خرید قهوه های بسیط می توانید مراجعه کنید.
بعد از برزیل، ویتنام دومین کشور در لیست کشورهای برتر تولید کننده جهان می باشد که در سال 2011 به اوج خود رسید و در حال حاضر سالانه حدود 2 میلیون تن قهوه روانه بازار می کند. صادرات این کشور بسیار بالاست و همین باعث شده است که ویتنام دومین کشور تولید کننده و صادر کننده قهوه در جهان باشد. 95% قهوه تولید شده در این کشور از نوع قهوه روبوستا و مقدار اندک باقیمانده از نوع قهوه عربیکا می باشد. اکثر مزارع کشت و پرورش قهوه در ویتنام در مناطق کوهستانی مرکزی با ارتفاع 500 الی 1500 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارند که شرایط آب و هوایی و خاک بسیار مناسبی برای پرورش قهوه دارند.
دانه های قهوه در ویتنام با پردازش مرطوب از لایه های بیرونی خود جدا می شوند به همین دلیل کیفیت بالایی دارند ولی با وجود کیفیت بالا برخلاف انتظار قیمت کمتری نسبت به قهوه های دیگر دارد. هزینه کم نیروی کار، تولید بالای انواع قهوه خصوصا قهوه روبوستا (روبوستا ارزان تر از عربیکا می باشد) و حمایت دولت از کشاورزان، از دلایل اصلی ارزان بودن قهوه ویتنام می باشد.
تا سال 2010 کلمبیا دومین کشور برتر تولید کننده قهوه در جهان بود که به دلیل افزایش تدریجی دما و کمبود بارش با افت کیفیت و مقدار تولید روبرو شد و به جایگاه سوم تنزل پیدا کرد. قهوه کلمبیا در مقایسه با قهوه دو کشور قبل عطر و طعمی مطلوب و خوشایندی دارد. بخش عظیمی از تولید قهوه عربیکا در جهان مربوط به کشور کلمبیا می باشد که طعم ملایم و رایحه مطبوعی دارد. میزان اسیدیته این قهوه متوسط به بالا می باشد.
کلمبیا جزء کشورهای خوش آب و هوا است و در طول سال بارندگی زیادی در این کشور رخ می دهد که مناسب ترین شرایط برای رشد و پرورش قهوه می باشد. معمولا در کلمبیا قهوه را بر روی دامنه های شیب دار کشت می کنند که استفاده از ماشین آلات برای برداشت قهوه در این مزارع غیر ممکن است و باید برداشت به صورتی دستی انجام شود که این کار دان قهوه های با کیفیت بالاتری به دست می دهد.
چهارمین کشور برتر تولید کننده قهوه در جهان، اندونزی می باشد که قهوه های بسیار با کیفیتی به بازار عرضه می کند . کیفیت قهوه روبوستا اندونزی نسبت به قهوه عربیکا کمتر است ولی با این حال در مقایسه با قهوه کشورهای دیگر کیفیت بالایی دارد. شرایط اقلیمی و آب و هوای این کشور به دلیل نزدیک بودن به خط استوا برای کشت و پرورش قهوه بسیار مناسب می باشد.
یکی از گرانترین قهوه های جهان، قهوه kopi luwak که در سطح جهان بسیار مشهور می باشد، در اندونزی با روش های خاص کشت و پرورش می شود و وقتی که هنوز دانه داخل میوه سفت و سخت نشده است توسط یک حیوان شبیه به گربه خورده می شود. این حیوان گوشت میوه قهوه را هضم و دانه باقی مانده را دفع می کند سپس دانه ها جمع آوری و تمیز شده و به عنوان گرانترین قهوه جهان به مقدار محدود در بازار عرضه می شود که قیمت هر فنجان قهوه kopi luwak نزدیک به 100 دلار می باشد.
بیشتر بدانیم: بهترین قهوه در جهان
اتیوپی با تولید 384 میلیون کیلوگرم قهوه در سال 2015 نام خود را در جایگاه پنجم لیست کشورهای برتر تولید کننده قهوه جای داده است. 28% صادرات این کشور مربوط به صادرات قهوه می باشد.
برخی از کارشناسان می گویند که اتیوپی تنها جایی است که قهوه به صورت بومی رشد کرده است. اتیوپی فرهنگی غنی در قهوه دارد و حدود 1100 سال است که قهوه در این کشور به صورت انبوه کشت می شود. البته کشت و پرورش قهوه در این کشور در اوایل کار ناموفق بود ولی به مرور زمان کیفیت افزایش یافته و امروزه نزدیک به 15000 نفر شهروند اتیوپی مشغول به کار در بخش های مختلف کشت و تولید قهوه هستند. Sidamo، limu و hara از برندهای معروف عربیکای تولید شده در اتیوپی هستند.
از بزرگترین صادر کننده های قهوه به کشورهای دیگر می توان به هندوستان اشاره کرد که 80% صادرات این کشور مربوط به صادرات قهوه می باشد. اکثر قهوه های تولیدی در این کشور در شرایط باد و بارندگی های موسمی در تپه های جنوبی این کشور رشد می کنند و با ادویه هایی مانند دارچین و هل ترکیب می شوند به همین دلیل دارای عطر و رایحه تندی هستند که از طرف کشورهای اروپایی و روسیه طرفداران زیادی دارد و بیشتر قهوه های صادراتی هندوستان به کشورهای اروپایی می باشد.
در این کشور هر دو نوع قهوه عربیکا و روبوستا کشت می شوند که طعمی ملایم با اسیدیته متوسط دارند.
در قرن 16 فردی به نام بابا بودان در سفر به یمن با قهوه آشنا شد و متوجه شد که مردم یمن با استفاده از این دانه های برشته شده تجارت خوبی را راه انداخته اند. در همین حین تصمیم گرفت که از دانه های قهوه سبز به صورت مخفیانه به کشور خود ببرد که به دلیل مقدس بودن عدد 7، هفت دانه سبز در ریش خود پنهان کرده و به هند برد و شروع به کشت کرد. در بلند مدت به برداشت انبوه رسید و سبب شد که امروزه هند جز ده کشور برتر تولید کننده قهوه در جهان باشد.
هفتمین کشور برتر تولید کننده قهوه در جهان هندوراس می باشد که افراد کمی با قهوه و برندهای این کشور آشنایی دارند و به اندازه برندهای قهوه کشورهایی مثل کلمبیا و برزیل شناخته شده نیست ولی تولید و صادرات قهوه در این کشور بخش مهمی از اقتصاد این کشور را تشکیل می دهد، در این کشور افراد بسیاری از طریق تولید و پرورش قهوه کسب درآمد می کنند.
اغلب قهوه تولید شده در هندوراس از نوع عربیکا می باشد که طعمی ملایم، شیرین و قوی دارد. قهوه های عربیکای هندوراس در ارتفاعات بالا کشت می شوند که دارای کیفیت بسیار بالا و اسیدیته متعادل می باشند.
قهوه بخش مهمی از اقتصاد کشور اوگاندا را تشکیل می دهد که باعث شده است این کشور از اصلی ترین و بالاترین صادر کننده های آفریقا باشد. در سال 2015 اوگاندا جای مکزیک را در رتبه بندی گرفت و هشتمین کشور برتر تولید کننده قهوه در جهان شد و تا به امروز جایگاه خود را حفظ کرده است.
در این کشور هر دو نوع دان قهوه عربیکا و روبوستا به خوبی کشت و پرورش می یابند که طعم مطلوب و بافت غنی دارند. معمولا دانه های عربیکا در شمال شرقی اوگاندا در نزدیکی آبشارهای سیپی کشت می شوند که جز قهوه های با کیفیت می باشند.
مکزیک در سال 2015 از رتبه 8 در لیست کشورهای برتر در زمینه قهوه به رتبه 9 افت کرد. بیشتر قهوه مورد نیاز آمریکا توسط مکزیک تولید و صادر می شود که باعث شده است تجارت قهوه در مکزیک همیشه فعال باشد. در مکزیک تولید قهوه عربیکا بیشتر از قهوه روبوستا می باشد. قهوه عربیکا تولید شده در مکزیک جزء بهترین قهوه های عربیکا در جهان می باشد که دارای کیفیت و عطر و طعم بسیار بالاست.
رشد اصلی تجارت قهوه در این کشور زمانی اتفاق افتاد که کشورهای اروپایی متوجه کیفیت بالای قهوه تولید شده در مکزیک شدند و به دلیل ارزان بودن قیمت قهوه در مکزیک نسبت به سایر کشورها، خرید خود را افزایش دادند و به مرور زمان باعث افزایش تولید در این کشور شدند.
گواتمالا در سال 2015 حدود 204 میلیون کیلوگرم قهوه با کیفیت عالی تولید کرده است. در این کشور قهوه در دمای بالای 16 درجه و در ارتفاعات 500 تا 5000 متری از سطح دریا پرورش می یابد. دانه قهوه در قرن 17 توسط مسیحیان گواتمالا وارد این کشور شده و کشت و پرورش این دانه در سال 1860 به اوج خود رسید و سبب شد که گواتمالا جز ده کشور برتر تولید کننده قهوه شود.
بیشتر قهوه تولید شده در این کشور از نوع عربیکا است که اغلب مقصد صادرات این قهوه، ایالت آمریکای شمالی می باشد و در آنجا طرفداران زیادی دارد.
قهوه گواتمالا به دلیل شرایط آب و هوایی متنوع و مساعد برای کشت قهوه، دارای تنوع بالایی در قهوه می باشد و همین باعث شده است که افراد با سلایق متفاوت بتوانند قهوه مورد نظر خود را از قهوه گواتمالا تهیه کنند. قهوه گواتمالا عطر و طعم پیچیده و غنی و بافت مخملی دارد که دارای اسیدیته متوسط به بالا می باشد. طعم این قهوه شیرین و ته مزه شکلاتی شیری دارد که مورد علاقه اکثریت مردم آمریکای شمالی می باشد.
مجموعه بسیط دارای مزارع انحصاری کشت و پرورش قهوه در کشورهای برتر مانند هند، برزیل، کلمبیا و اندونزی می باشد که تحت نظارت و کنترل کارشناسان این مجموعه به ثمر رسیده و برداشت می شود. قهوه پس از تایید کیفیت توسط متخصصان این رشته وارد ایران شده و در اختیار مجموعه بسیط قرار می گیرد.
تمامی مراحل فرآوری قهوه اعم از رُست، آسیاب و بسته بندی توسط کادر حرفه ای و متخصصان برجسته با دستگاه های کاملا مکانیزه انجام می شود. در صورت تمایل به تهیه قهوه های وارداتی از ده کشور برتر تولید کننده قهوه در جهان می توانید به وبسایت بسیط کالا (شعبه آنلاین بسیط) مراجعه کرده و قهوه مورد نظر خود را با کیفیت بالا از این مجموعه سفارش دهید و در صورت نیاز برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد انواع قهوه ها می توانید با پشتیبانی بسیط کالا تماس حاصل نمایید.
خرید کاپوچینو در بسیط کالا (شعبه آنلاین بسیط)
سازمان بین المللی قهوه از بین 70 کشور تولید کننده قهوه، 10 کشوری که بیشترین مقدار تولید و صادرات قهوه را دارند به عنوان برترین تولید کنندگان قهوه در جهان معرفی کرده است که هر کدام با توجه به آب و هوا و شرایط اقلیمی، قهوه ای منحصر به فرد با عطر و طعم خاص خود را دارند. ما در این مقاله سعی کردیم ده کشو برتر تولید کننده قهوه را تک به تک با جزئیات و توضیحات کامل از ویژگی های دان قهوه، عطر و طعم و کیفیت آن را در اختیار شما بگذاریم تا اطلاعات کافی برای خرید و انتخاب قهوه خود را داشته باشید.
بسيط در سال ۱۳۶۹ به منظور ارتقا بخشيدن به صنعت چاي و قهوه در زمينه فروشگاهي شروع به كار كرد از همان ابتدا بسيط تصميم گرفت كه نوعي خاص از محصولات را دارا باشد بسيط با توليد محصولات متنوع و تخصصي در زمينه چاي ،دمنوش ها، قهوه ،كاكائو ،فوميت(شير قهوه)،محصولات رژيمي و برنج درخدمت هموطنان عزيز مي باشد.
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید