قهوه ترک یکی از محبوبترین نوشیدنیهای جهان است. جالب است بدانید که این نوشیدنی جدا از نوع کلاسیک آن در طعمهای بسیار متنوعی موجود است و این تنوع به تفاوت در محتویات نحوه دم و نحوه سرو هر کدام از قهوه ترکها بازمیگردد. تعیین بهترین نوع قهوه ترک انتخابی شخصی بوده و بستگی به سلیقه و ذائقه هر شخص دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع قهوه ترک آشنا کنیم. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید قهوه ترک مد نظر خود به وبسایت بسیط مراجعه و خرید خود را انجام دهید.
قهوه ترک دیبک با نام قهوه ترک عثمانی نیز شناخته شده و دارای طعمی کاملا متفاوت از سایر انواع قهوه ترک است. روش آسیاب قهوه ترک دیبک کاملا متفاوت است، به طوری که دانههای قهوه در هاونهایی از جنس چوب یا سنگ به نام دیبک آسیاب شده و بهترین پودر قهوه ترک دیبک حاصل میشود. در واقع این قهوه ترک نام خود را از هاونی که در آن آسیاب میشود، گرفته است.
این نوع قهوه ترک به دلیل ترکیبات شکلاتی و خامهای که در محتویاتش دارد، کالری بیشتری نسبت به قهوه ترک کلاسیک دارد. هنگام نوشیدن قهوه ترک دیبک طعم تلخی ملایمتری را از آن احساس خواهید کرد. همچنین این قهوه از فوم بسیار زیادی برخوردار بوده و برای کسانی که علاقه زیادی به فوم قهوه دارند، گزینه بسیار مناسبی است.
قهوه ترک مننگیچ جدا از سایر انواع قهوه ترک دارای رایحه و پروفایل طعمی منحصر به فرد و خاصی است. این نوع قهوه ترک فاقد دانههای قهوه آسیاب شده بوده و از میوههای درخت پسته وحشی آنتپ (مخصوص منطقه Antep در ترکیه) به نام درخت مننگیچ به دست میآید. قهوه ترک مننگیچ را میتوان همانند قهوه ترک کلاسیک با آب و یا شیر درست کرد.
نکته قابل توجه این است که قهوه ترک مننگیچ کافئین ندارد و یا میزان کافئین آن نزدیک به صفر است. این قهوه دارای طعم شیرین بوده و نیز هنگام نوشیدن آن طعم تلخی ملایمی را احساس خواهید کرد. همچنین قهوه ترک مننگیچ با مواد تشکیل دهنده غنی خود فواید زیادی را برای سلامتی بدن با خود به همراه دارد. به طور مثال محتوای بالای آنتی اکسیدان آن از سلولهای بدن در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
عکس قهوه ترک میرا
منشا قهوه ترک میرا عربستان است و میرا در زبان عربی به معنی تلخ است. این قهوه برخلاف سایر انواع قهوه ترکها در دم افزاری خاص چندین بار دم میشود و در نهایت یک نوشیدنی تلخ به دست میآید. قهوه ترکی میرا در منطقه جنوب شرقی آنادولی ترکیه (Güneydoğu Anadolu) از محبوبیت بالایی برخوردار است. نحوه درست کردن و سرو قهوه ترک میرا با سایر انواع قهوه ترکها بسیار متفاوت است.
قهوه ترک میرا فاقد شکر بوده و حین دم قهوه ترک میرا هیچ شکری به آن اضافه نمیشود. فقط برخی افراد در صورت مطابقت با ذائقه خود برای افزودن عطری مطبوع به قهوه ترک میرا به آن هل اضافه میکنند. در نتیجه این قهوه پروفایل طعمی تند و تیزتری نسبت به سایر انواع قهوه ترک دارد و به همین دلیل در فنجانهایی خاص که کوچکتر از حد معمول بوده و بدون دستگیره هستند سرو میشود.
این نوع قهوه ترکیهای برای خیلی از افراد عجیب به نظر میآید، چرا که هنگام نوشیدن آن میتوان طعم آدامس یا سقز کوهی را احساس کرد. روش دم کردن قهوه ترک با آدامس کوهی کاملا به شکل دم قهوه ترک کلاسیک است. این قهوه از ترکیب قهوه آسیاب شده با سقز طبیعی و اورگانیک کوهی به دست میآید. از آنجایی که تهیه آن نسبتا دشوار است، نمیتوان به راحتی قهوه ترک با سقز کوهی را در قهوهفروشیها پیدا کرد.
قهوه ترک کاروانسرا مخصوص منطقه آدی یامان (Adiyaman) بوده و به دلیل داشتن محتویات متنوع در یک جرعه از آن طعمهای مختلفی از آن احساس میشود. قهوه ترک کاروانسرا از ترکیب 7 ماده مختلف به دست میآید که این مواد شامل پودر قهوه ترک، شکلات، خامه، ثعلب، خرنوب، قهوه مننگیچ و سقز کوهی است.
قهوه ترک کاروانسرا به دلیل محتویات متنوع و به خصوص به دلیل سقز کوهی که دارد تلخی کمتر و شیرینی بیشتری دارد، در نتیجه هنگام تهیه این نوشیدنی نیازی به اضافه کردن شکر به قهوه خود نخواهید داشت. اما نکتهای که در تهیه این ترکیب 7 جزئی وجود دارد، تعادل در مقدار سقز کوهی است که به آن اضافه میشود. اگر مقدار سقز کوهی آن کمتر از حد معمول باشد، طعمی تلخ و اگر بیشتر باشد طعمی شیرینتر از حد نرمال خواهد داشت. در نتیجه محتویات این نوع قهوه باید توسط افراد بسیار ماهر ترکیب شود.
برخلاف قهوه ترک کلاسیک که معمولا بعد از یک وعده غذایی مصرف میشود، قهوه ترک تاتار اکثرا قبل از غذا نوشیده میشود. برای تهیه آن فقط کافی است بعد از درست کردن قهوه ترک کلاسیک و سرو آن، دو قاشق چایی خوری خامه به قهوه خود اضافه کنید. میتوانید در حین پروسه دم به قهوه خود شکر نیز اضافه کنید.
جدا از زمان سرو و نوشیدن قهوه، از دیگر تفاوتهای قهوه ترکی تاتار با قهوه ترک کلاسیک میتوان به نحوه سرو آن اشاره کرد، چرا که قهوه ترک تاتار نسبت به قهوه ترک کلاسیک در فنجانهایی بزرگتر سرو میشود. همچنین از آنجایی که در قهوه ترک تاتار خامه وجود دارد، میزان کالری آن بیشتر از قهوه ترک کلاسیک است.
عکس قهوه ترک هاتای
برای تهیه و تولید قهوه ترک هاتای دانههای قهوه 2 بار رست میشوند و به همین دلیل قهوه ترک هاتای نسبت به قهوه ترک کلاسیک ساختار و بافتی سختتر و رنگی تیرهتر دارد. از آنجایی که این قهوه 2 بار برشته میشود طعم بسیار تند و تیزی دارد. از این رو هنگام دم قهوه ترک هاتای مقدار قهوه کمتری (1 قاشق چاییخوری به ازای هر نفر) اضافه میشود. نکته دیگر دم قهوه ترک هاتای این است که بعد از اضافه کردن آب آن را هم نزنید و اجازه دهید که قهوه روی گاز به مرور در آب حل شود.
قهوه ترک جیلولی مختص منطقهای به نام مانیسا در ترکیه است. روش دم این قهوه کاملا با نحوه دم قهوه ترک کلاسیک یکسان است، اما نحوه سرو و نوشیدن آن با قهوه ترک کلاسیک متفاوت است. در سرو این قهوه از بادام استفاده میشود، به طوری که بادامها 2 بار برشته شده و بعد از خرد شدن روی قهوه ریخته میشوند.
در زمان امپراطوری عثمانی اگر دختران در مراسم خواستگاری قهوه ترک جیلولی درست کرده و برای مهمانان سرو میکردند، نشان از رضایت آنها برای ازدواج با آن فرد بوده است. اما سرو قهوه ترک کلاسیک نشان از عدم رضایت آنها بود. اگر زمانی به این منطقه زیبا سفر کردید، به شما پیشنهاد میکنیم که حتما قهوه ترک جیلولی را امتحان کنید.
عکس قهوه ترک دو باتماز
قهوه ترک دِوِِ باتماز همانند قهوه ترکی کلاسیک در جذوه دم میشود، اما بزرگترین تفاوتشان این است که قهوه ترک دِوِ باتماز فوم بسیار زیادی دارد. در دم قهوه ترک دِوِ باتماز هر بار که فوم یا کف روی قهوه داخل جذوه تشکیل میشود باید فوم آن را در لیوان خالی کرده و قهوه را مجدد روی گاز قرار دهید تا دوباره روی آن فوم تشکیل شود. این روند چندین بار تکرار میشود تا در نهایت تمام قهوهای که داخل جذوه است به حالت فوم در فنجان ریخته شود. این نوع قهوه ترک برای کسانی که عاشق فوم قهوه ترک هستند بسیار مناسب است.
اینکه چه زمانی و چه کسی اسم قهوه ترکیهای دِوِِباتماز را برای این قهوه انتخاب کرد مشخص نیست، اما دلیل آن بسیار واضح است. این قهوه غالبا از فوم تشکیل شده و از قوام بالایی برخوردار است و به تعبیر برخی افراد این قهوه به قدری فومدار و باقوام است که حتی حیوان بزرگ و سنگینی مانند شتر نیز در آن فرو نمیرود!
قهوه ترک سوواری که در منطقه آناتولی ترکیه به آن قهوه ترک تارسوسی (Tarsusi) نیز گفته میشود، نحوه سرو خاصی دارد. این نوع قهوه ترک در فنجان چای سرو میشود و بنا بر روایات در زمان امپراطوری عثمانی فقط برای یکسری افراد خاص سرو میشد. از این رو نام دیگر این نوشیدنی قهوه با سبک خاص (Tarz-ı Hususi kahve) است.
همانطور که میدانید در تهیه قهوه ترک کلاسیک به محض اینکه اولین حبابها در کنارههای جذوه پدید آمده و قهوه شروع به حرکت به سمت بالا کرد جذوه باید از روی گاز برداشته شود. اما در تهیه قهوه ترک سوواری باید اجازه دهید قهوه ترک شما تا زمانی که فوم آن کاملا از بین برود بجوشد و بعد آن را سرو کنید. طرفداران قهوه ترک سوواری معتقد هستند که با این روش قهوه ترک طعم اصیل خود را نمایان میکند.
این قهوه همانطور که از نامش پیداست مربوط به منطقه آدانا در ترکیه است. قهوه ترک آدانا گار همانند قهوه ترک میرا طعم بسیار تند و تلخ داشته و میتوان نتهای طعمی شکلاتی را از آن احساس کرد. از این رو به این نوع قهوه ترک اسپرسو با سبک ترکیه نیز گفته میشود. اگر زمانی به آدانا سفر کنید، پیشنهاد ما به شما این است که قهوه ترک آدانا گار را حتما امتحان کنید.
روش دم این قهوه تا حدودی متفاوت است و برای درست کردن آن پودر قهوه ترک آدانا گار در آب جوشی که از قبل در جذوه جوشانده شده ریخته میشود. در حالیکه در روش کلاسیک آن تمامی مواد در آب سرد ریخته و اجازه میدهیم که همزمان با اینکه آب به جوش میآید عصارهگیری و دم قهوه انجام گیرد.
عکس قهوه ترک زغالی
مواد لازم یا نوع قهوهای که برای دم قهوه ترک ذغالی استفاده میشود دقیقا مانند قهوه ترک کلاسیک است. تنها تفاوتشان منبع حرارت آنها است به طوری که برای دم قهوه ترک ذغالی بعد از ریختن همه مواد در جذوه و مخلوط کردن، باید جذوه را روی ذغال قرار داد. بدین طریق شدت عصارهگیری قهوه ترک بیشتر بوده و قهوه حاصل طعم بسیار عمیقی خواهد داشت.
در این روش هدف از استفاده کردن ذغال این است که حرارت در تمامی قسمتهای جذوه به خوبی پخش شده و قهوه به خوبی دم بکشد تا عصارهگیری و پروسه دم به بهترین نحو انجام گیرد. اما همانطور که میدانید در دم قهوه ترک به روش کلاسیک حرارت در پایین جذوه بیشتر بوده و سپس حرارت شروع به پخش شدن در قسمتهای بالاتر میکند.
مجموعه بسیط انواع پودر قهوه ترک را با ترکیبات و فرمولاسیونهای مختلف از جمله قهوه ترک پائولو، دارک، لایت، مدیوم، ژانیرو، یونانی، هندی و دیبک تولید میکند. هر کدام از آنها دارای ویژگیهای خاص و منحصر به فردی بوده و متناسب با ذائقه و سلایق مختلف تهیه شدهاند. در نتیجه شما میتوانید با کسب اطلاعات درباره ویژگیها و خصوصیات انواع قهوه ترک بسیط، گزینهای که با ذائقه شما تطابق دارد را انتخاب کنید.
این قهوه ترک برای افرادی که به طعم تلخ قهوه ترک علاقه دارند مناسب است. قهوه ترک پائولو بسیط از ترکیب بهترین و باکیفیتترین دانههای عربیکا و روبوستا به دست آمده و همراه با طعم تلخ یک عطر خاص و کمنظیر را نمایان میکند. قهوه ترک پائولو از قوام مناسب، کف متوسط، اسیدیته کم و کافئین متوسط برخوردار است. اگر شما نیز علاقه به قهوه ترک دارک دارید، قهوه ترک پائولو گزینه بسیار خوبی است.
عکس قهوه ترک پائولو دارک بسیط
قهوه ترک لایت بسیط همانطور که از نامش پیداست به میزان کم برشته میشود و از این رو پودر قهوه ترک لایت دارای رنگی روشن بوده و طعم تلخی کمتری نیز از آن احساس میشود. همچنین این قهوه از اسیدیته و کافئین زیاد و فوم متوسطی برخوردار است و با ذائقه افرادی مطابقت دارد که طعم تلخی ملایم قهوه را ترجیح میدهند. درجه آسیاب قهوه ترک لایت مانند تمامی قهوه ترکهای دیگر بسیار ریز و در حد آرد است.
عکس قهوه ترک لایت بسیط
این قهوه نیز از ترکیب دانههای مرغوب عربیکا و روبوستا به دست آمده و با درجه رست مدیومی که دارد باعث شده که عطر و طعم هر دانه به بهترین نحو نمایان شده و ترکیبی خاص و یکدست حاصل شود. قهوه ترک ژانیرو دارای اسیدیته متوسط به پایین، کافئین متوسط به بالا و فوم زیادی است و نیز با طعم تلخی متوسطی که دارد توانسته نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کند. در نتیجه به دلیل مطابقت بالای قهوه ترک ژانیرو بسیط با ذائقه اکثر افراد و به خصوص ایرانیها این نوشیدنی لذیذ یکی از پرطرفدارترن انواع قهوههای ترک است.
عکس قهوه ترک ژانیرو بسیط
اگر شما هم از طرفداران عطر و رایحه دلپذیر هل هستید، قهوه ترک یونانی بسیط را میتوانید جزو گزینههای خود در نظر بگیرد، چرا که این قهوه با هل معطر شده است. درجه رست قهوه ترک یونانی بسیط مدیوم بوده و از این رو از میزان کافئین متوسط به بالا و اسیدیته متوسط به پایین برخوردار است. همچنین فوم قهوه ترک یونانی بسیط زیاد بوده و بعد از آماده کردن این نوشیدنی میتوانید در اولین جرعه خود تجربهای دلپذیر از نوشیدن یک قهوه ترک مرغوب داشته باشید.
عکس قهوه ترک یونانی بسیط
قهوه ترک هندی بسیط دارای طعمی کاملا متفاوت با قهوه ترک کلاسیک است و از ترکیب بهترین پودر قهوه ترک با 14 نوع ادویه مختلف به دست میآید. درجه رست قهوه هندی مدیوم بوده و دارای اسیدیته متوسط به پایین، کافئین متوسط به بالا و فوم زیاد است. ادویههایی که در این قهوه استفاده شده طعمهای متفاوت و چند لایهای به طعم اصیل قهوه اضافه کرده و آن را به یک نوشیدنی خاص تبدیل کرده است. اگر به دنبال تجربهای کاملا متفاوت از نوشیدن یک قهوه ترک هستید، پیشنهاد ما به شما انتخاب قهوه ترک هندی بسیط است.
عکس قهوه ترک هندی بسیط
قهوه ترک دیبک از جمله قهوههای ترک دیگری است که به صورت تخصصی در بسیط تولید میشود. این قهوه به واسطه شیری که در ترکیباتش دارد دارای طعم ملایمی بوده و از این رو با ذائقه اکثر افراد تطابق بالایی دارد. قهوه ترک دیبک بسیط دارای کافئین متوسط و اسیدیته کم بوده و درجه رست آن نیز مدیوم است. این نوع قهوه ترک به واسطه فوم بسیار زیادی که دارد، طرفداران زیادی در سرتاسر جهان دارد.
عکس قهوه ترک دیبک بسیط
قهوه ترکهایی که در بسیط ارائه میشوند دارای خصوصیات متفاوتی هستند که آنها را از یکدیگر متمایز میکند. در جدول زیر به صورت اجمالی به این ویژگیها اشاره میکنیم.
|
کافئین |
اسیدیته |
فوم |
---|---|---|---|
قهوه ترک ریو |
زیاد |
زیاد |
متوسط |
قهوه ترک دیبک |
متوسط |
کم |
خیلی زیاد |
قهوه ترک یونانی |
متوسط به بالا |
متوسط به پایین |
زیاد |
قهوه ترک هندی |
متوسط به بالا |
متوسط به پایین |
زیاد |
قهوه ترک پائولو |
متوسط |
کم |
متوسط |
قهوه ترک ژانیرو |
متوسط به بالا |
متوسط به پایین |
زیاد |
جدول مقایسه خصوصیات انواع قهوه ترکهای بسیط
اگر به دنبال انتخاب بهترین نوع قهوه ترک هستید، باید بگوییم که این موضوع تا حد زیادی بستگی به ذائقه و سلیقه شخصی شما دارد و هر کس باید با در نظر گرفتن انتظارات خود از یک قهوه ترک بیعیب و نقص گزینهای را انتخاب کند که تطابق بالایی با استاندارها و سلیقه شخصی خود دارد. تلاش برای تعیین بهترین نوع قهوه ترک بسیار دشوار است، چرا که هر کدام از یکسری ویژگیهای خاص و منحصر به فردی برخوردار هستند که آنها را از سایر قهوه ترکها جدا میکند.
بدون شک قهوه ترک یکی از محبوبترین نوشیدنیها است که توانسته نظر بسیاری از افراد را در سراسر جهان به خود جلب کند. این نوشیدنی لذیذ انواع مختلفی دارد که شامل قهوه ترک میرا، سوواری، پائولو، تاتار، جیلولی، یونانی و… است. هر کدام از این قهوهها طعم متفاوت و خاصی را به شما ارائه داده و تجربه جدیدی از نوشیدن قهوه ترک را برای شما به ارمغان میآورند. مجموعه بسیط به لطف ارتباطات گستردهای که با دنیا دارد انواع قهوه ترک را بدون واسطه و به طور مستقیم از کشور تولیدکننده وارد کرده و در اختیار مشتریان قرار داده است. اگر شما هم قصد خرید قهوه ترک لذیذ و مرغوب دارید، میتوانید به شعبه حضوری بسیط در ارومیه مراجعه و یا از طریق وبسایت بسیط سفارشات خود را ثبت کنید.
بسيط در سال ۱۳۶۹ به منظور ارتقا بخشيدن به صنعت چاي و قهوه در زمينه فروشگاهي شروع به كار كرد از همان ابتدا بسيط تصميم گرفت كه نوعي خاص از محصولات را دارا باشد بسيط با توليد محصولات متنوع و تخصصي در زمينه چاي ،دمنوش ها، قهوه ،كاكائو ،فوميت(شير قهوه)،محصولات رژيمي و برنج درخدمت هموطنان عزيز مي باشد.
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید